EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέο Opel Corsa OPC: 207 ίπποι, 22.500 ευρώ

Υπήρξε εποχή που η Opel διαφήμιζε το Corsa OPC ως το αυτοκίνητο με την καλύτερη αναλογία ίππων ανά ευρώ (!) και απ’ ότι φαίνεται το στοιχείο αυτό διατηρείται και στο καινούριο μοντέλο, που κληρονομώντας το DNA το προκατόχου του θα έχει πολλά να προσφέρει στους λάτρεις της σπορ οδήγησης.

Του Νίκου Λουπάκη

Ο χαρακτηρισμός «εργαλείο» που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί για το μήκους σχεδόν 4 μέτρων αυτοκίνητο, μπορεί και να μην είναι υπερβολικός, αφού ο υπερτροφοδοτούμενος 1600άρης βενζινοκινητήρας αποδίδει ισχύ 152 kW/207 hp, ενώ η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 245 Nm μεταξύ 1.900 και 5.800 στροφών/λεπτό – και επιπλέον 35 Nm διατίθενται όταν είναι απαραίτητο μέσω της λειτουργίας στιγμιαίας υπερπλήρωσης (overboost).



Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, μέσω εξατάχυτου κιβωτίου και έτσι το νέο Corsa OPC επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 6,8 δεύτερα – σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από το Corsa OPC της προηγούμενης γενιάς. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 230 km/h, αυξημένη κατά 5 km/h, ενώ η τυποποιημένη κατανάλωση είναι μόλις 7,5 lit./100 km στο μικτό κύκλο (174 g/km CO2). Η συνεργασία των μηχανικών της Opel με τους ειδικούς της Koni στην εξέλιξη του πλαισίου υπόσχεται κάτι παραπάνω στον τομέα του κρατήματος, χάρη στη νέα τεχνολογία Frequency Selective Damping (FSD), ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει το «πακέτο» Corsa OPC Performance Package που περιλαμβάνει μηχανικό, πολύδισκο μπλοκέ διαφορικό της Drexler, 18άρες ζάντες κλπ.

Επιπλέον, το Performance Package περιλαμβάνει σύστημα φρένων υψηλών επιδόσεων Brembo με δισκόφρενα 330-mm στον εμπρός άξονα, για βέλτιστη επιβράδυνση. Με αυτό το Πακέτο, το νέο Corsa OPC είναι άριστα εφοδιασμένο για τις απαιτήσεις της πιο σκληρής αγωνιστικής πίστας στον κόσμο, Nürburgring Nordschleife, όπου εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε εκτενώς και σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας πόλης.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID