EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρχονται (προ)φυλακίσεις για ΜΜΕ και αθλητικά

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μεγάλη αναταραχή με απρόβλεπτη κατάληξη στην ελληνική ελίτ προκαλούν οι δικαστικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη σε πολύ σοβαρούς τομείς.
 

Κατ αρχήν κινητικότητα ,η οποία θα έχει οπωσδήποτε σοβαρές συνέπειες στην κατάληξή της σημειώνεται στο φαγοπότι των ΜΜΕ μέσω του γνωστού κόλπου των δανειοδοτήσεων από κρατικούς η τραπεζικούς φορείς. Σύνδεση με τον τομέα αυτό έχει και η κινητικότητα στον λεγόμενο αθλητικό χώρο.Όπως είναι γνωστά απο το 1979 και μετά ο αθλητικός χώρος έγινε αμιγώς πολιτικός καθώς από τότε αναμίχθηκαν επιχειρηματίες που είχαν οπωσδήποτε άμεση η έμμεση ιδιοκτησία σε ΜΜΕ και παράλληλα είχαν μεγάλη επιρροή σε στρατιά πολιτικών και δικαστικών.

Όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν λοιπόν στους χώρους αυτούς συνδέονται ως συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους,δημιουργούν συστήματα και αυτά αποσκοπούν στην στην διεύρυνση της επιρροής που ασκείται σε όλους τους τομείς της κρατικής λειτουργίας.

Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τα συστήματα που ασκούσαν την εξουσία έχασαν τα ερείσματα στην πολιτική και σχεδόν αυτόματα άρχισαν να σημειώνονται εξελίξεις στους άλλους τομείς.Απόδειξη ότι έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν κυκλώματα,ούτε σε ποδόσφαιρο,ούτε πουθενά,αν δεν τα οργανώσει η πολιτική εξουσία για την διεύρυνση της επιρροής της και φυσικά για το πολιτικό και το βρόμικο χρήμα.

Οι εξελίξεις λοιπόν είναι ραγδαίες και οπωσδήποτε θα υπάρξουν συνέπειες.

Με πρωτοβουλίες και έγγραφα των εισαγγελέων Παν.Αθανασίου,Γαλ.Μπρή,μετά απο ερωτήσεις στη Βουλή του Νικ.Νικολόπουλου(ΑΝΕΛ) και ενός χρυσαυγίτη συγκεντρώθηκε υλικό στον πρώην Εισαγγελέα και σημερινό υπουργό καταπολέμησης της Διαφθοράς Π.Νικολούδη.

Το υλικό αφορά τις χρηματοδοτήσεις και δανειοδοτήσει επιχειρήσεων και προσώπων στο χώρο των ΜΜΕ και γίνεται λόγος για ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο κ.Νικολούδης ενημέρωσε τη Βουλή ότι ζήτησε, με έγγραφό του, από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος τη διενέργεια έρευνας προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων οικονομικής φύσεως.

Η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 12 Φεβρουαρίου και ζητούσε στοιχεία από τον Υπουργό Οικονομικών κ.Βαρουφάκη για μη εξυπηρετούμενα δάνεια ομίλων ΜΜΕ.
Ο κ.Βαρουφάκης,αφού πρώτα η Τράπεζα της Ελλάδας …αρνήθηκε να του δώσει στοιχεία απάντησε μεταξύ άλλων οτι θα γίνει πάρτι αποκαλύψεων για την διαφθορά και τη διαπλοκή στο χώρο.

Όπως τονίζει ο κ.Βαρουφάκης «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, καθώς και να σταματήσει την προνομιακή αντιμετώπιση- εκ μέρους των τραπεζών- των επιχειρήσεων στον χώρο της ενημέρωσης» διότι» αποτελεί καθ’όλα απαράδεκτο φαινόμενο, επιχειρήσεις ΜΜΕ να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα- που έχει δοθεί στις τράπεζες μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης- την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας»
Και καταλήγει με τρόπο που εξηγεί τις φοβερές επιθέσεις εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απο συγκεκριμένα ΜΜΕ:

«Καθίσταται σαφές ότι σκοπός μας είναι ο ενδελεχής έλεγχος όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στον χώρο της ενημέρωσης, όσο και σε άλλους τομείς και να έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας»

Από την άλλη πλευρά μόλις τώρα ήρθε στο φως το πόρισμα του Εισαγγελέα Αρ.Κορέα για τα συμβαίνοντα επί χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο κ.Κορέας άσκησε διώξεις για οργάνωση και διεύθυνση ,εγκληματικής οργάνωσης,για εκβιασμούς,δωροδοκίες και ανά σωρό άλλα «μαφιόζικα» αδικήματα σε πλειάδα προσώπων μεταξύ των οποίων και δικαστικοί!!!

Και στο χώρο αυτό και στο πόρισμα του Εισαγγελέα η παρουσία ανθρώπων των ΜΜΕ είναι έντονη,αλλά και δικαιώνει τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων στην ελίτ που κρατάει τις τύχες της χώρας στα χέρια της δεκαετίες τώρα.
 

Το πόρισμα στάλθηκε στον ανακριτή και έχει δρόμο μπροστά του,όπως και ο έλεγχος στα ΜΜΕ.
Έμπειροι και γνώστες αυτών των θεμάτων έλεγαν ότι δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς αν λίαν προσεχώς άτομα υπεράνω υποψίας καταλήξουν σε φυλακές.Όπως συνέβη στις πολύ ισχυρότερες πολιτικές και αθλητικές τάξεις της Γαλλίας,της Ιταλίας,της Ισπανίας κ.α.


Συνέδεαν μάλιστα με την προοπτική της φυλάκισης την …καμπάνια που άρχισαν «ύποπτα» ΜΜΕ να είναι δυνατή η έκτιση της ποινής με κατ οίκον περιορισμό..

Έρχονται εξελίξεις για τις οποίες πολλοί ανύποπτοι θα τρίβουν τα μάτια τους…



Γιάννης Ντάσκας
ΠΗΓΗ  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID