EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Γαλλία προωθεί τα γενόσημα με τη συνεργασία των φαρμακοποιών

Ένα νέο πλάνο δράσης υπέρ των γενόσημων προβλέπει οι Γάλλοι φαρμακοποιοί να αυξήσουν κατά 5 μονάδες σε 3 χρόνια τις συνταγές με γενόσημα, με στόχο την εξοικονόμηση 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί που παίζουν το παιχνίδι το «παιχνίδι» των γενόσημων εδώ και 10 χρόνια υιοθέτησαν παμψηφεί το σχέδιο αυτό.

Για να πετύχει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση βάζει στο παιχνίδι και τους ιατρούς και ειδικά αυτούς που είναι στα νοσοκομεία.



Οι ιατροί όμως, αποφάσισαν να το απορρίψουν.

Ο φαρμακοποιός, λοιπόν, ως ειδικός του φαρμάκου, και με ενεργό ρόλο στην παρακολούθηση των θεραπειών, θα παίξει ενεργό ρόλο και στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Το σχέδιο νόμου δίνει μεγάλη αξία στους φαρμακοποιούς και ουσιαστικά βασίζεται σε αυτούς για να συνεχίσουν την υπεύθυνη υποκατάσταση πρωτοτύπων φαρμάκων με γενόσημα.

Ουσιαστικά, τα μέτρα αυτά δίνουν νέες προοπτικές στους φαρμακοποιούς και σύμφωνα με τον Philippe Gaertner, πρόεδρο των Φαρμακευτικών Ενώσεων της Γαλλίας (FSFP) «με τα μέτρα αυτά ο φαρμακοποιός θα βρει τη θέση του και θα συνεισφέρει ώστε να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη του ασθενή σε κάτι που θα έπρεπε από την αρχή να ονομαστεί απλά φάρμακο και όχι γενόσημο».





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID