EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πάμε στο «ταμείο» να πληρωθούν οι Γερμανοί

«Οι Γερμανοί σου λένε να νοικοκυρευτείς,να λειτουργείς νόμιμα και να εκπληρώνεις τις υποχρεώσεις σου,γιατί απλά δεν μπορεί να πληρώνει για μας ο γερμανικός λαός» Αυτή την άποψη διατυπώνει σε γενικές γραμμές,όπου βρεθεί και ,όπου σταθεί και γράφει ο Γ.Πρετεντέρης του ΜΕΓΚΑ και του ΔΟΛ.


-Κάθε ελληνικό νοικοκυριό να συνδεθεί με ένα γερμανικό για να παίρνει απο εκείνο συμβουλές διαχείρισης των οικονομικών του.

Αυτή τη συμβουλή είχε δώσει υποψήφιος βουλευτής με το «ΠΟΤΑΜΙ»,καθηγητής Πανεπιστημίου και αρθρογράφος επίσης.

Συμβουλές για σωστή οικονομική διαχείριση έδωσαν και χθες στις Βρυξέλλες και σήμερα στο «Γιούρογκρουπ» της Ρίγας(Λετονία) οι υπουργοί οικονομικών της Γερμανίας και άλλων χωρών προς την Ελλάδα και φρόντισαν να βγει προς τα έξω η «εικόνα» ότι η Ελλάδα έχει υπουργό οικονομικών έναν «τύπο τζογαδόρου και ανεύθυνου».

Η τελευταία είδηση απο εκεί ήταν ότι οι «θεσμοί» θα κρίνουν αν υπήρξε πρόοδος και μετά θα αποφασίσουν αν θα γίνει συμφωνία απο τους πολιτικούς ηγέτες.Εννοούσαν τον Τόμσεν και διάφορους άλλους μπροστινούς τσαρλατάνους που παριστάνουν τους «νοικοκυραίους» στο ελληνικό πόπολο με την βοήθεια πρετεντερικών γραφίδων…

Τρίχες κατσαρές…Γράφουμε συνεχώς απο τις 26 Γενάρη(αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές) ότι η Γερμανία δεν έχει άλλο δρόμο απο την υποχώρηση και αυτό ήδη το βλέπετε πεντακάθαρα με τη χθεσινή δήλωση της Μέρκελ ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα να μην μείνει η Ελλάδα απο ρευστότητα ΠΡΙΝ την συμφωνία».

Εντελώς άλλα (πρώτα συμφωνία και μετά έστω και ένα ευρώ) έλεγε και αυτή και όλο της το σόϊ.Μάλιστα έλεγαν οτι δεν θα υπάρξει άλλη συμφωνία παρά μόνο τήρηση των συμφωνηθέντων με Σαμαρά-Βενιζέλο.

Αυτό πια δεν υπάρχει και απλά θα υπάρξει και νέα συμφωνία και εκ πλαγίου ενλίσχυση της Ελλάδας μέσω «επενδυτικών προγραμμάτων τύπου Γιούνκερ» που συζητείται ήδη και στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες.

Απλά ισχύει πάντα και ανά τους αιώνες το «κοίτα ποιός μιλάει» και μετά το τι λέει.
Η σημερινή επίσης είδηση από τους νοικοκυραίους που «μιλάνε» είναι ότι οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 2,5 δις ευρώ στην περίφημη κεντρική τράπεζα της Γερμανίας «Ντόϊτσε Μπάνκ».

Το γιατί έχει σημασία;

Η Τράπεζα μετά απο πολύχρονη έρευνα των αρχών ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ότι χειραγωγούσε τα επιτόκια LIBOR στο Σίτι του Λονδίνου,ώστε να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της σε βάρος των άλλων τραπεζών και σε βάρος ΚΡΑΤΙΚΩΝ οικονομιών,οι οποίες ρυθμίζονται από συνεργασίες με τις «άλλες» τράπεζες.

Κάπως έτσι η κρατική οικονομία της Γερμανίας ;ανακοίνωσε ότι έχει πλεόνασμα 210 διο ευρώ τον περασμένο χρόνο,κάτι για το οποίο γίνεται ειδική διαφορετική έρευνα των αμερικανικών αρχών.
Κάπως έτσι έχει πάρει ,χρόνια τώρα,φόρα ο Χερ Σόϊμπλε και απαντά με ειρωνικές ..σοϊμπλιές για την οικονομία της Ελλάδας και λοιπών ανυπάκουων…

Οι αμερικάνικες αρχές επέβαλαν στη γερμανική τράπεζα και την ΑΠΟΛΥΣΗ  όλων των στελεχών που υπηρετούσαν στο τμήμα που μεθόδευσε,επί χρόνια την χειραγώγηση και τα παράνομα κέρδη των γερμανών.

ΠΡΩΤΗ παρατήρηση: Οι Αμερικανοί ,εδώ και χρόνια ασχολούνται ειδικά με τις ΚΟΜΠΙΝΕΣ των γερμανικών κολοσσών και εντός και εκτός γερμανικών συνόρων.

Με βάση έρευνες των αμερικανικών αρχών πιάστηκε η ΖΗΜΕΝΣ και ανακαλύφθηκε ότι είχε βρομίσει χώρες και κρατικούς οργανισμούς και κρατικά στελέχη με μίζες στην Ελβετία για να παίρνει όλες τις «μεγάλες δουλειές».

Αλήθεια θυμάται κανείς που βρίσκεται εκείνο το πανέξυπνο παλικάρι που είχε η ΖΗΜΕΝΣ επικεφαλής στην Ελλάδα;

Τον Ηλία Γεωργίου ,εννοούμε.Εκείνον με την τεράστια περιουσία που αποδείχθηκε ότι μαζί με άλλους είχαν εξαγοράσει τα πάντα στην Ελλάδα.

Παραπέμπεται στην ελληνική Δικαιοσύνη και πότε;Μήπως ο εκνευρισμός των γερμανών έχει να κάνει και με τα στελέχη αυτά και τα κατορθώματά τους στην Ελλάδα;

Έχει παιδιά ο Γεωργίου και αν ναι με τι ασχολούνται;

Έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον κρατικό μας μηχανισμό;

ΔΕΥΤΕΡΗ παρατήρηση:Οι κομπίνες των γερμανών είναι θέμα συχνών αναφορών στον διεθνή τύπο ,αλλά ΌΧΙ και στον ελληνικό.

Το γνωστό περιοδικό ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ έγραψε ότι στον τραπεζικό γερμανικό κολοσσό στη Φραγκφούρτη το 2012 είχαν εισβάλει …500 γερμανοί αστυνομικοί για να κάνουν έρευνα.Και τότε η Τράπεζα ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ότι είχε υπεξαιρέσει περίπου 300 εκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία κλπ Το περιοδικό αυτό,όπωςε και το γερμανικό «ΣΠΗΓΚΕΛ» έγραψαν ότι η εισβολή έγινε υποκριτικά και όχι για πραγματικές έρευνες.Για να φανεί διεθνώς ότι η Γερμανία δεν υποκινεί τις κομπίνες. Ομως στην πραγματικότητα οι 500 αστυνομικοί ερεύνησαν γιατί ένας ειδικός λογαριασμός είχε την υπογραφή του «Αλφα» Διευθυντή,ενώ έπρεπε να έχει την υπογραφή του «βήτα»…

Τα σκάνδαλα αυτά δεν είναι μοναδικά για την κεντρική γερμανική Τράπεζα.

Είχε κατηγορηθεί ακόμη και για την στήριξη που προσέφερε στους Ναζί, όπως έπραξαν άλλωστε και άλλες κορυφαίες γερμανικές πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Πριν ένα χρόνο το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης υποχρέωσε την «Ντόίτσε Μπάνκ» να πληρώσει 202 εκ. δολάρια ως αποζημίωση επειδή τραπεζική θυγατρική της παρείχε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την δραστηριοποίησή της στην αγορά των στεγαστικών δανείων. Για την ίδια υπόθεση κατατέθηκαν και πολλές αγωγές στις ΗΠΑ.

Η «Ντόϊτσε Μπάνκ» δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.Είχε αναλάβει και ρόλο «συμβούλου» για την διαχείριση των ελληνικών ομολόγων και επέβλεψε την εφαρμογή αποφάσεων του «Γιουρογκρουπ».Ρόλο συμβούλου είχε επίσης και στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και ας ήταν ,υποτίθεται,ανταγωνίστρια των ελληνικών τραπεζών. Ήταν η ίδια εκ των συντελεστών στα κατορθώματα των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID