EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πρωτοχρονιά χωρίς μετρό και ΗΣΑΠ!

Πρωτοχρονιά χωρίς μετρό και ΗΣΑΠ! 
Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό θα μείνει η πρωτεύουσα, ανήμερα την Πρωτοχρονιά καθώς το Σωματείο των Ηλεκτροδηγών και εργαζομένων στην εταιρεία Σταθερή Συγκοινωνία (ΣΤΑ.ΣΥ.) αποφάσισε να «αργήσει» την εν λόγω μέρα.

Οι εργαζόμενοι με τον τρόπο αυτόν αντιδρούν στην, χωρίς εξαιρέσεις, ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο που έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται μισθολογικά όπως οι υπάλληλοι του στενού δημοσίου παρότι η φύση της εργασίας τους είναι εντελώς διαφορετική καθώς εργάζονται σε βάρδιες, αργίες, Σαββατοκύριακα κλπ.

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών κάνει λόγο για ισοπεδωτική πολιτική από την πλευρά της Κυβέρνησης και σημειώνει ότι η παροχή συγκοινωνιακού έργου δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιείται σε καθεστώς όπως αυτό του δημόσιου τομέα.

Να σημειώσουμε ότι με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου δημιουργούνται στις συγκοινωνίες σοβαρές μισθολογικές ανισότητες καθώς η κατάταξη των εργαζομένων γίνεται με βάση την εκπαιδευτική βαθμίδα ανεξαρτήτως αν αυτοί παρέχουν το ίδιο έργο.

Το αποτέλεσμα θα είναι για παράδειγμα δυο οδηγοί που έχουν ολοκληρώσει διαφορετική βαθμίδα εκπαίδευσης να έχουν διαφορά στον μισθό τους έως και 300 ευρώ ασχέτως αν παρέχουν το ίδιο έργο.
 
Πηγή: euro2day.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID