EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δύο δις ευρώ σε δέκα μέρες από την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών

Από τα συνολικά 77 δισεκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα 60 δις ανήκουν σε 6.500 μεγαλοοφειλέτες

Ποσό που αγγίζει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει η ρύθμιση - «εξπρές», για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με γενναία διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων, μέσα σε δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ρύθμιση, διαφορετική από αυτή των 100 δόσεων, που ενεργοποιήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η οποία συζητείται στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εξήγησε πως, για να «αποφύγουμε το βραχνά του χρέους, θα πρέπει να πληρώσουν και οι "μεγάλοι"».

Συγκεκριμένα, η Νάντια Βαλαβάνη σημείωσε ότι από τα συνολικά 77 δισεκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα 60 δις ανήκουν σε 6.500 μεγαλοοφειλέτες, «για τους οποίους δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια. Ειδικά για όσους μπορούν να πληρώσουν, αλλα δεν το κάνουν».

Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι από τους 240.000 οφειλέτες που έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, οι 72 εμφανίζουν χρέη μεγαλύτερα του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ακόμα, η Νάντια Βαλαβάνη συμπλήρωσε πως «ο κατάλογος με τους 72 περιλαμβάνει ναυτιλιακές εταιρείες του Αιγαίου και θυγατρικές συστημικών τραπεζών».




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID