EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

B. B. King: Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς των μπλουζ

Ο θρυλικός Αμερικανός μπλουζ κιθαρίστας και τραγουδοποιός, B. B. King, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας, λόγω διαβήτη, προβλήματος υγείας το οποίο αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, αργότερα, η κόρη του σπουδαίου καλλιτέχνη δήλωσε ότι ο πατέρας της πηγαίνει καλύτερα και πως υποφέρει από αφυδάτωση που προκαλείται από τον διαβήτη.

Πριν από ένα χρόνο, μάλιστα, που είχε και πάλι εισαχθεί στο νοσοκομείο, είχε αναγκαστεί να ακυρώσει αρκετές προγραμματισμένες εμφανίσεις, ενώ το ίδιο συνέβη και τον Οκτώβριο. Μάλιστα, είχε εκδώσει και μια ανακοίνωση με την οποία ζητούσε συγνώμη από εκείνους που είχαν αγοράσει εισιτήρια για να τον δουν.

Ο B. B. King είναι ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της μπλουζ στον κόσμο. Σήμα κατατεθέν του είναι η κιθάρα με το προσωνύμιο «Lucille», μια «ειδικής κατασκευής» Gibson που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη δεκαετία του 1950. Με το πέρασμα των χρόνων πέρασαν διάφορες «Lucille» από τα χέρια του, αλλά ουσιαστικά ήταν το ίδιο μοντέλο κιθάρας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καλλιτέχνη.

Ο διάσημος μουσικός έχει άδεια πιλότου, είναι γνωστός τζογαδόρος και χορτοφάγος, δεν πίνει ποτέ αλκοόλ ούτε καπνίζει. Έχει δώσει διάφορες ομιλίες γύρω από αυτή την ασθένεια του διαβήτη. Είναι μέλος του Rock and Roll Hall of Fame και έχει καταχωρισθεί ως ένας από του σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID