EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παιδιά και διαδίκτυο: Το 18% έχει νοιώσει κίνδυνο, το 50% έχει μπει πριν τα 8 τους Από έρευνα της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αναμφισβήτητα, το διαδίκτυο αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Το χρησιμοποιούμε καθημερινά μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή/και το κινητό μας σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που όταν δεν είμαστε συνδεδεμένοι, νιώθουμε… αποκλεισμένοι. Τι συμβαίνει όμως με τα παιδιά; Τη γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην καθημερινότητα του internet;

Απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα, ήρθε να δώσει σχετική έρευνα που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας για τη σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Η έρευνα υλοποιήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τη χορηγία και υποστήριξη της Visa Europe και παρουσιάστηκε στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην έρευνα συμμετείχαν 524 παιδιά, στην πλειοψηφία τους κορίτσια, ηλικίας 10-14 ετών και τα αποτελέσματά της είναι πολλά και ενδιαφέροντα.


Γνώριζες ότι:
  •  Το 50% των παιδιών άρχισε να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σε ηλικία μικρότερη των 8 ετών;
  • Το 84,5% έχει λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
  • Το 18% δήλωσε ότι έχει νιώσει κίνδυνο, φόβο, απειλή;

πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID