EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Με αυτά τα μέτρα ελπίζουν να ανοίξει αμέσως ο κουμπαράς του Eurogroup για την Ελλάδα

Μέχρι το τέλος Μαρτίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών τα μέτρα που δεσμεύτηκε να εφαρμόσει στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου.

Αν όλα πάνε καλά και με βάση τις δεσμεύσεις που έλαβε στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην κυβέρνηση ελπίζουν άμεσα -μέσα στην εβδομάδα ενδεχομένως- για μία προκαταβολή του 50% της δόσεως των 7,2 δισ. ευρώ που έχει "παγώσει" προς τη χώρα μας, η οποία μπορεί να δοθεί σε δύο δόσεις των 1,8 δισ. ευρώ εφόσον υπάρξει πρόοδος στην εφαρμογή των μέτρων. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο πλαίσιο των νέων αποφάσεων του Eurogroup της 9ης Μαρτίου, όπως γράφει το protothema.gr, από την Τετάρτη ή Πέμπτη και μέχρι την επόμενη Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών θα ετοιμάσει και θα παρουσιάσει:
  • διάταξη για την νέα περαίωση για αδήλωτα εισοδήματα. Πιθανώς θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, που στην κυβέρνηση θέλουν να έχουν θέσει σε διαβούλευση μέχρι τότε.
  • τροπολογία για τις τριγωνικές συναλλαγές (transfer pricing). Αν και αποτελεί «επιστημονική» μορφή απάτης των πολυεθνικών, υπάρχει υπόβαθρο σε αυτό καθώς ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θέσει ένα πλαίσιο παροχής και τεκμηρίωσης των τιμών και στοιχείων εκ μέρους τους.
  • μέτρα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, με ισοδύναμα 200 εκατ. ευρώ από εξοικονομήσεις λειτουργικών δαπανών.
Σε δεύτερη φάση, στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου (και σε συνεννόηση με τους θεσμούς) θα πρέπει επίσης:
  • να ξεκαθαρίσει στους πολίτες τις υποχρεώσεις ή τα κίνητρα που θα έχουν για να ζητούν αποδείξεις.
  • να προχωρήσει στην χορήγηση αδειών ηλεκτρονικού τζόγου.
  • να εφαρμόσει πιλοτικά το σχέδιο για πρόσληψη part-timer ελεγκτών (φοιτητές, συνταξιούχοι, νοικοκυρές) για να τονώσει την έκδοση αποδείξεων και την είσπραξη του ΦΠΑ.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID