EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Champions League: Σοκ για Τσέλσι, 2-2 στο Λονδίνο και αποκλεισμός από Παρί , «Σίφουνας» η Μπάγερν, 7-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ

Σόκαρε την Τσέλσι αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η Παρί Σεν Ζερμέν, που απέσπασε ηρωϊκή ισοπαλία με 2-2 από τους «μπλε» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς εκμεταλλεύτηκε το 1-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» από τον πρώτο αγώνα.

Σόκαρε όχι επειδή η εντυπωσιακή ομάδα του Λοράν Μπλαν δεν άξιζε την πρόκριση ή επειδή σημείωσε κάποια πολύ μεγάλη έκπληξη, αλλά γιατί αναγκάστηκε να παίξει από το 31ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω της (πολύ αυστηρής) αποβολής του Ιμπραΐμοβιτς από τον Ολλανδό Μπιορν Κάιπερς για φάουλ στον Όσκαρ.

Όταν λοιπόν απέναντι σε έναν αντίπαλο τέτοιου επιπέδου αγωνίζεσαι με αριθμητικό μειονέκτημα για περισσότερη από μιάμισι ώρα και αφού χρειάζεται να ισοφαρίσεις δύο φορές στην αντίπαλη έδρα για να προκριθείς, τότε ναι, μιλάμε για μια ομάδα που εκπλήσσει με το μέταλλο και τις δυνατότητές της.

Ο Κάιπερς υπήρξε αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού εκτός της αποβολής στο 43΄ δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Τσέλσι, σε ανατροπή του Ντιέγκο Κόστα από τον Καβάνι. Η Παρί, παρότι με παίκτη λιγότερο, ήταν πιο απειλητική από την Τσέλσι και με την εικόνα της, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε δίκαια την πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία του στο 57΄, με τον Καβάνι να περνά και τον Κουρτουά αλλά να σουτάρει από πλάγια στο δοκάρι, ενώ στο 70΄ ο Βέλγος τερματοφύλακας της Τσέλσι απέκρουσε δύσκολα το γύρισμα του Παστόρε και στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ του Αργεντινού έφυγε άουτ.

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 81΄ με το βολέ του Κέιχιλ από το ύψος του πέναλτι και φάνηκε ότι τελείωσε με την πρόκριση, αλλά οι Γάλλοι έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση στο 86΄ με την κεφαλιά ενός πρώην «μπλε», του Νταβίντ Λουίζ.

Από λάθος (χέρι) του Τιάγκο Σίλβα στο 96΄ ο Αζάρ έκανε με πέναλτι το 2-1, αλλά ο Βραζιλιάνος στόπερ εξιλεώθηκε στο 114΄, όταν όπως και ο συμπαίκτης και παρτενέρ του στη «σελεσάο» νίκησε τον Κουρτουά με κεφαλιά για το 2-2, απέναντι σε μια άμυνα που φημίζεται για την ικανότητά της στις στημένες φάσεις και το ψηλό παιχνίδι. 
 
 
Μία από τις πιο εύκολες προκρίσεις στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πήρε  η Μπάγερν, που συνέτριψε στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας τη Σαχτάρ Ντόνετσκ με 7-0 και θα είναι παρούσα στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τρία λεπτά διήρκεσε ουσιαστικά ο αγώνας στο Μόναχο ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Σαχτάρ, καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Κούτσερ ανέτρεψε τον Γκέτσε στην περιοχή, ο Σκοτσέζος Κόλουμ έδειξε πέναλτι και αποβολή και ο Μίλερ άνοιξε το σκορ από τα 11 μέτρα.

Από εκεί και ύστερα η «Αλιάντζ Αρένα» άρχισε να… γέρνει από την πλευρά που έκανε τις επιθέσεις της η πρωταθλήτρια Γερμανίας, η οποία είχε δοκάρι στην κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, αλλά στο 34΄ ο Μπόατενγκ έγραψε το 2-0 σε φάση διαρκείας στα καρέ των Ουκρανών.

Με γκολ στο 4ο λεπτό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Σκόρερ ο Ριμπερί, που με έξοχη ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με άψογο σουτ στην αριστερή γωνία του Πιατόφ έκανε το 3-0 στο 49΄, ενώ στο 52΄ και σε σουτ του Γάλλου ο Μίλερ πήρε το ριμπάουντ για το 4-0.

Το.. σόου είχε όμως και συνέχεια, αφού στο 63΄ ο Ραφίνια σέντραρε και ο Μπαντστούμπερ με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 5-0, για να ανεβάσει τη διαφορά στα έξι γκολ ο Λεβαντόφσκι στο 75΄ και να γράψει το τελικό 7-0 ο Γκέτσε στο 87΄.
 




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID