EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σουηδία: Φονική επίθεση ενόπλων στο Γκέτεμποργκ

Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτόματο όπλο, σε εστιατόριο στην πόλη του Γκέτεμποργκ, αργά την Τετάρτη, 18 Mαρτίου.

Η σουηδική αστυνομία δήλωσε ότι, παρόλο που διεξάγονται συνεχείς ανακρίσεις, δεν είναι, προς το παρόν, σε θέση να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τους υπόπτους.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η επίθεση έγινε στο Biskopsgarden, ένα προάστιο του Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Η γειτονιά έχει μακρά ιστορία βίας και συμμοριών. Εντούτοις, η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ulla Brehm, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό SVT, δύο άνδρες εισήλθαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα.

«Δεν πρόλαβα να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει. Ξαφνικά, είδα το φίλο μου να κείτεται αιμόφυρτος. Προσπάθησα να σταματήσω την αιμορραγία με το χέρι μου», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά του.

Οι πυροβολισμοί έγιναν μέσα σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται Var Krog och Bar, το οποίο σημαίνει "ταβέρνα και μπαρ" στα σουηδικά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το εστιατόριο άνοιξε το 1995 και διαθέτει επίσης ένα αθλητικό μπαρ και ένα νάιτ κλαμπ που είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Στις 30 Ιανουαρίου, ένας άντρας τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην πλατεία έξω από το εστιατόριο, αλλά ακόμα δεν είναι σαφές το κατά πόσο συνδέονται τα δύο περιστατικά.

Η οπλοκατοχή και η βία δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στις μεγάλες πόλεις της Σουηδίας, αν και σπάνια σημειώνονται παρόμοιες επιθέσεις, με πολλαπλά θύματα σε δημόσιους χώρους.

«Τα προβλήματα βίας στη Σουηδία είναι ακριβώς τα ίδια όπως σε όλο τον κόσμο», τονίζει η η Ulla Brehm.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID