EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εισάγεις από αυτές τις 33 χώρες; Φόρος …26%

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή ως τμήμα του νομοσχεδίου για την «επανεκκίνηση της οικονομίας» -είναι το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για τις 100 δόσεις- προβλέπει ότι θα γίνεται παρακράτηση φόρου 26% στις συναλλαγές που γίνονται με τις χώρες οι οποίες χαρακτηρίζονται ότι έχουν ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς. Πρακτικά, είναι οι χώρες που εφαρμόζουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα σε σχέση με το 26% που εφαρμόζει η Ελλάδα ενώ μεταξύ αυτών είναι η Βουλγαρία, η Κύπρος και η Αλβανία.


Με αυτή τη διάταξη, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να πλήξει τις λεγόμενες «τριγωνικές συναλλαγές». Δηλαδή τις εισαγωγές προϊόντων με τελικό προορισμό την Ελλάδα, οι οποίες όμως περνούν μέσα από ενδιάμεσους σταθμούς έτσι ώστε το μεγαλύτερο κομμάτι του κέρδους να φορολογηθεί στη χώρα με τον χαμηλότερο συντελεστή. Αν ψηφιστεί η διάταξη, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτές τις χώρες, θα πρέπει να πληρώνουν φόρο 26% επί της συναλλαγής. Αυτά τα χρήματα θα μπορούν να τα πάρουν πίσω αν αποδείξουν ότι η συναλλαγή είναι πραγματική και όχι «μαϊμού». Ποιες είναι όμως οι χώρες με το «ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς;». Ο πλήρης κατάλογος όπως έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του 2014, έχει ως εξής:


Άγιος Μαρίνος
Αλβανία
Ανδόρα
Βανουάτου
Βερμούδες
Βοσνία – Ερζεγοβίνη
Βουλγαρία
Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
Γιβραλτάρ
Γκέρνσεϋ
Ιρλανδία
Κατάρ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Κύπρος
Λίχτενσταϊν
Μαυροβούνιο
Μακάο
Μονακό
Μονσεράτ
Μπαχάμες
Μπαχρέϊν
Μπελίζ
Ναουρού
Νήσοι Κέϋμαν
Νήσοι Μάρσαλ
Νήσος του Μάν
Νήσοι Τέρκς και Κάϊκος
Ομάν
Παραγουάη
Σαουδική Αραβία
Σεϋχέλλες
Τζέρσεϋ
ΠΓΔΜ

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID