EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ – Πρώην Βρετανός διπλωμάτης αποκαλύπτει: «Η Ευρώπη φοβάται πολύ ότι η Ελλάδα θα κάνει καλύτερο deal με τις χώρες BRICS»

Συγκλονιστικές Αποκαλύψεις : «Ο Πούτιν, μέσω των BRICS, Χρηματοδοτεί την Ελλάδα και… Διαλύει την Ε.Ε. – Ευρωπαϊκή Δούλα η Νέα Δημοκρατία».

Η Ελλάδα έχει μόνο λίγες ημέρες είτε για να συμφωνήσει σε ένα εκτεταμένο πακέτο διάσωσης της ΕΕ, ή να αποχωρήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους της και να αναζητήσει άλλη βοήθεια, ενδεχομένως τη Ρωσία, ή την Κίνα, ή άλλες χώρες των BRICS.

Οι συνομιλίες μεταξύ της ΕΕ και Ελλάδας συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό. Τη Δευτέρα η Ελλάδα απέρριψε ένα προσχέδιο της ΕΕ να επεκτείνει τις τρέχουσες συνθήκες διάσωσης της χώρας για έξι μήνες πριν από την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία απέρριψε το σχέδιο ως «παράλογο» και «μη λογικό».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν με τον Έλληνα ομόλογό τους, Γιάννη Βαρουφάκη την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, είτε για να επεκτείνουν το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, είτε για να υπογράψουν μια νέα συμφωνία. Εάν δεν σημειωθεί πρόοδος, η Ελλάδα θα μπορούσε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

Η ΕΕ είναι νευρική που η Ελλάδα ψάχνει αλλού για να πάρει μια καλύτερη συμφωνία, σύμφωνα με τον πρώην Βρετανό διπλωμάτη William Mallinson.

«Φοβούνται πάνω από όλα, ότι η Ελλάδα πάει όλο και πιο κοντά στη Ρωσία, όπως θα έπρεπε να ιστορικά σε κάθε περίπτωση. Διότι στο τέλος της ημέρας, ξέρουν πολύ καλά ότι είναι δυνατόν να υπάρξει ένα δάνειο από τις χώρες BRICS, ίσως ρωσο-κινεζική βοήθεια, με πολύ χαμηλότερα επιτόκια», είπε ο Mallinson στο RT.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί στην Κίνα από τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang για επίσημη επίσκεψη.

Τόσο το υπουργείο οικνομικών της Ρωσίας, όσο και το υπουργείο εξωτερικών, δήλωσαν ότι η Μόσχα δεν απέκλεισε την παροχή της Αθήνας με χρήματα. Ωστόσο, η φορολογικα εύθραυστη χώρα δεν έχει ζητήσει από τη Ρωσία δάνειο.

Μια κίνηση προς την Κίνα, ή τη Ρωσία θα διεύρυνε το χάσμα μεταξύ της Αθήνας και της υπόλοιπης ΕΕ, λέει ο Mallinson και προσθέτει πως κάθε χώρα της ΕΕ που θα ερχόταν σε βοήθεια της Ελλάδας, θα μπορούσε επίσης να απομονωθεί οικονομικά.

«Ή, ποιος ξέρει, ακόμη και ένας συμβιβασμός με ρωσική βοήθεια και κάποιων μεμονωμένων χωρών της Ευρώπης», αναφέρει.

Ωστόσο, το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να υποτιμάται. Οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται πολύ από τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όσο η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ΕΚΤ παρέχει επείγουσα χρηματοδότησης για τις τράπεζες αξίας € 65 δισεκατομμυρίων, αλλά αν δεν μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, η Ελλάδα θα χάσει την επείγουσα βοήθεια στο τέλος του μήνα.

Η Ελλάδα έχει χρέος πάνω από 317 δισεκατομμύρια € και δανείστηκε € 240 από την Τρόικα των δανειστών- την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID