EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διαπληκτισμοί και αντεγκλήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Φωτό αρχείου
Κλιμακώνονται οι επισχέσεις των ναυτικών σε πλοία της ακτοπλοΐας με βασικό αίτημα την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Έτσι μετά τα πληρώματα του «AQUA SPIRIT»(ΝΕΛ), του «Ταξιάρχης»(ΝΕΛ), του «Μυτιλήνη» (ΝΕΛ) το απόγευμα της Παρασκευής επίσχεση ξεκίνησε και μέρος του πληρώματος του «Παναγία Τήνου»(Ventouris Dea Lines-ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ) με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο για Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος Χανίων.

Η κατάσταση φαίνεται ότι δυσκολεύει καθώς η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) δηλώνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της σε πλοία εταιρειών που χρωστούν δεδουλευμένα στους ναυτικούς και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να λάβει άμεσα μέτρα, διαφορετικά προειδοποιεί με γενικευμένη κινητοποίηση σε σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών που παρουσιάζεται πρόβλημα απλήρωτης ναυτικής εργασίας.

Να σημειωθεί ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ βρίσκεται αγκυροβολημένο εδώ και 15 μέρες στο λιμάνι της Σάμου λόγω μηχανικής βλάβης. Σύμφωνα με την διοίκηση της ΠΕΝΕΝ το πλήρωμα του πλοίου που συμμετέχει κατά 80% στην επίσχεση εργασίας, είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού η εταιρεία δεν τους παρέχει στοιχειώδη και αναγκαία οικονομικά μέσα που θα καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες.

Στο μεταξύ η ΠΕΝΕΝ βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την ΑΝΕΚ για τα οφειλόμενα στο πλήρωμα του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος».

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα πλοία τα πληρώματα των οποίων έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας, εκτελούν δρομολόγια στις άγονες γραμμές, οι οποίες είναι επιδοτούμενες από το ελληνικό δημόσιο.

Τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Παναγία Τήνου» αποφάσισαν να κατέβουν σε επίσχεση εργασίας

Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και αντεγκλήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τέσσερα μέλη του πληρώματος(3 θαλαμηπόλοι και ενας μάγειρας) του «Παναγία Τήνου» αποφάσισαν να κατέβουν σε επίσχεση εργασίας καθώς είναι απλήρωτοι από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί πως ακριβώς ξεκίνησαν τα επεισόδια.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID