EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Ελλάδα και η Νοθεία στην Αγορά Χρυσού – Το Μεγάλο Παραμύθι της Δύσης φτάνει στο Τέλος του!

Με τον κόσμο να επικεντρώνεται στις ειδήσεις από την Ελλάδα και την Ουκρανία, σήμερα, ένας από τους μεγάλους στις επιχειρήσεις είπε ότι η μεγάλη παρωδία της Δύσης φτάνει στο τέλος της. Ο 50χρονος βετεράνος ασχολήθηκε επίσης με την περίεργη χρονική στιγμή της επιδρομής στις αγορές χρυσού και ασημιού και άλλα πολλά.

Eric King: «John, ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός σοβαρού παραπατήματος από την ΕΕ κατά την ελληνική κρίση;»

John Hathaway: «Αυτή είναι η ερώτηση των 64 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ισπανία και η Ιταλία περιμένουν και παρακολουθούν. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση της ευρωζώνης. Αλλά μπορώ να σας πω ότι, αν πάρει μια κακή στροφή η Ευρώπη, θα εμπίπτει στην κατηγορία της απώλειας της εμπιστοσύνης στο χαρτονόμισμα ….

Αυτή η κατάσταση με την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και θα έλεγε κανείς ότι μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, πως μπορεί να βάζει ένα γαλλικό κλειδί σε όλη την ευρωζώνη; Προφανώς τα οικονομικά των διαφόρων χωρών της Ευρώπης διαπλέκονται και ο απεγκλωβισμός της ελληνικής πίστωσης από την υπόλοιπη ευρωζώνη είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη».



Μήνυση κατά των Τραπεζων για Νοθεία στην τιμή του χρυσού

«Στο πλαίσιο του ελληνικού δράματος, έχουμε αυτή την αγωγή που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη. Η αγωγή κατηγορεί τα μέλη του Λονδίνου και άλλων τραπεζών πολύτιμων μετάλλων, όπως η JP Morgan, για νόθευση της αγοράς χρυσού.
Η καταγγελία εστιάζεται κυρίως στα πράγματα που πηγαίνουν στο Λονδίνο, αλλά εμμέσως η αγωγή αυτή επηρεάζει τα παράγωγα και τις συμβάσεις που τιμολογούνται στο χρηματιστήριο. Οπότε επηρεάζει το Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων και πολλές διατραπεζικές συναλλαγές.



Οι τράπεζες χρυσού θέλουν αυτή η αγωγή να εξαφανιστεί

Οι τράπεζες χρυσού κατέθεσαν αίτηση για να απορριφθεί η υπόθεση. Ο δικαστής βλέπει τώρα την καταγγελία και θα αποφασίσει αν θα την αφήσει να προχωρήσει. Αν η υπόθεση έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει αυτό θα έχει δύο σημαντικά αποτελέσματα: Το ένα θα είναι σίγουρα ότι θα υπάρξει ένας διακανονισμός για ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό , ώστε οι τράπεζες να μην πρέπει να ανεβάσουν κανέναν στο βήμα.

Η άλλη επιλογή θα ήταν να πάμε στην ανακάλυψη και να μάθουμε τι αυτές οι τράπεζες πραγματικά κάνουν στην αγορά του χρυσού. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό θα είναι μια νίκη για την αγορά χρυσού.

Οι δικηγόροι της Τράπεζας παρακολουθούν τη σημερινή δραστηριότητα του χρυσού;

Αυτή τη στιγμή τα εσωτερικά νομικά τμήματα όλων αυτών των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν εμπλακεί σε νοθεία τιμών, παρακολουθούν προσεκτικά τα γραφεία που το κάνουν. Γι” αυτό το σημερινό χτύπημα στις αγορές μετάλλων είναι τόσο περίεργο. Θα πίστευε κανείς ότι αυτού του είδους τα τεχνάσματα θα είχαν σταματήσει μέχρι τώρα.



Εν τω μεταξύ ο χρυσός ρέει από τη Δύση στην Ανατολή

Το άλλο πράγμα στο οποίο έχω επικεντρωθεί, είναι αποστράγγιση του φυσικού χρυσού από τη Δύση στην Ανατολή. Αυτή η ροή του χρυσού στην Ανατολή συνεχίζεται και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζουμε ποιος είναι ο περιορισμός από την άποψη της ικανότητας της Δύσης να διατηρήσει αυτή την συνεχιζόμενη παρωδία συμπίεσης των τιμών.

Σε κάποιο σημείο η θεώρηση των τιμών δεν πρόκειται να είναι στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων, ή στο Λονδίνο. Θα είναι στην Ασία και πρόκειται να οδηγηθούν από την πραγματική προσφορά και τη ζήτηση, η οποία μέχρι τώρα έχει επισκιαστεί από τις συναλλαγές σε χρυσό συνθετικό χαρτί.

Αυτό θα είναι μια άλλη μεγάλη νίκη για την αγορά χρυσού, διότι όποιος κοιτάζει τη ροή του φυσικού χρυσού μπορεί να δει ότι η κατανάλωση στην Ασία είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι το σύνολο της ετήσιας παγκόσμιας παραγωγής. Οπότε, πώς μπορούν ημέρες όπως η σημερινή να εξακολουθούν να συμβαίνουν, χωρίς τη συνεχή ροή του φυσικού χρυσού εκτός των θησαυροφυλακίων της Δυτικής κεντρικής τράπεζας και στα Ανατολικά θησαυροφυλάκια;



Το παραμύθι της Δύσης θα τελειώσει

Σε κάποιο σημείο η Δύση θα ξεμείνει από φυσικό χρυσό. Θα ξέρεις πότε η Δύση στην πραγματικότητα θα μείνει από χρυσό, γιατί θα το δεις στη δράση των τιμών. Θα είναι αναμενόμενο από τις αγορές πολύ πριν γραφτεί γι” αυτό και κάνει πρωτοσέλιδα. Σαν δευτερεύουσα σημείωση, αναρωτιέμαι αν η χρονική στιγμή της επιδρομής υποτίμησης, έχει να κάνει με τη νομική δράση κατά των τραπεζών».


kingworldnews
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID