EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων

Αναστέλλεται η εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (Ν. 3863/2010) που προβλέπει νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, με βασική και αναλογική σύνταξη, κάτι που μεταφράζεται σε μειώσεις στις συντάξεις.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο «παγώνει» κάθε διάταξη που οδηγεί στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό.

Το «ξήλωμα» του νόμου 3863 αποτελεί, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στην Κοινωνική Ασφάλιση, κεντρικό στόχο, παράλληλα με την κατάργηση κάθε διάταξης που προβλέπει την εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το ετήσιο δημοσιονομικό κόστος από το «ξήλωμα» του εν λόγω νόμου και την προώθηση διατάξεων για καταβολή 13ης σύνταξης και κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία πρόβλεψη για ισοδύναμα μέτρα. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το κενό σκοπεύει να το καλύψει μέσω της αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ αύξηση εσόδων αναμένεται και από την προώθηση νέας βελτιωμένης ρύθμισης χρεών προς τα ταμεία.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID