EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στην τελική ευθεία ο ποδηλατόδρομος που θα ενώνει την Κηφισιά με το Φάληρο

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που κατασκευάζεται αυτή την στιγμή στην Αθήνα, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα σε εκατοντάδες συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν με ασφάλεια για τις μετακινήσεις τους, το ποδηλατό τους.

Ο λόγος για τον 23 χιλιομέτρων ποδηλατόδρομο που θα ενώνει την Κηφισά με το Φάληρο, ενώ ήδη το νότιο τμήμα του συγκεκριμένου ποδηλατοδρόμου, η διαδρομή Γκάζι - Φάληρο, έχει αρχίσει να υλοποιείται και τους προσεχείς μήνες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Το έργο, το οποίο υλοποιεί το ΥΠΕΚΑ με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και όλων φυσικά των δήμων τους οποίους διασχίζει ο ποδηλατόδρομος, σχεδίασε η μονάδα βιώσιμης κινητικότητας, με επικεφαλής τον Θάνο Βλαστό, καθηγητή ΕΜΠ.

Το δεύτερο τμήμα του ποδηλατόδρομου αφορά τη διαδρομή 12 χιλιομέτρων από την οδό Ερμού ώς την Κηφισιά, διαμέσου των οδών Αθηνάς, 3ης Σεπτεμβρίου, Αγίας Ζώνης, Ταϋγέτου, Λ. Ιωνίας και, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, ώς τον σταθμό της Κηφισιάς.

Η έναρξη των εργασιών σε αυτό το κομμάτι αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και η παράδοση του έργου στο σύνολο του εκτιμάται στο τέλος του 2015.

Σημειώνεται ότι στους κεντρικούς άξονες του μητροπολιτικού ποδηλατοδρόμου πρόκειται να ενωθούν τα τοπικά δίκτυα ποδηλατοδρόμων των δήμων με τη μορφή «Τ». Ταυτόχρονα, πρόκειται να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της μετεπιβίβασης στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ο ποδηλατόδρομος θα περνάει κοντά από αρχαιολογικούς χώρους, θα έχει ήπιες κλήσεις, ενώ βασικός στόχος είναι να συνδεθεί το κέντρο της Αθήνας και με μη προνομιούχες περιοχές.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID