EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τέλος ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό και νέος προπονητής ο Βίτορ Περέιρα!

Τέλος ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό και νέος προπονητής ο Βίτορ Περέιρα!

Με ανακοίνωση 38 λέξεων γράφτηκε χθες ο επίλογος ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου καθώς, όπως σας είχαμε επισημάνει και την επομένη του αγώνα με τον Πλατανιά, ο Μίτσελ τελούσε υπό… εξαφάνιση!

Χθες το πρωί ο Ισπανός προπόνησε κανονικά την ομάδα, έβγαλε και την αποστολή για τον αποψινό αγώνα Κυπέλλου με τον Φωστήρα αλλά το βράδυ προέκυψε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού που έγραψε τον επίλογο αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή Μίτσελ Γκονζάλεθ. Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού ευχαριστεί τον Μίτσελ για την προσφορά του στον Σύλλογο και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Οσο για τον διάδοχό του, ο Ολυμπιακός ξαναπήγε για ψώνια στην Πορτογαλία απ’ όπου είχε πάρει πριν από μερικά χρόνια τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος παρέδωσε στον Μίτσελ πριν από 701 μέρες.

Πρεμιέρα στον πάγκο του Ολυμπιακού θα κάνει στο κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη!

Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον Μαρινάκη σε αυτή την απόφαση πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού από τον Μίτσελ;

Πέρα από τη μέτρια εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα, κυρίως στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, ο βασικός λόγος έχει να κάνει με το ότι ο Ισπανός είχε χάσει τα αποδυτήρια για αυτό και η κατάσταση κρίθηκε μη αναστρέψιμη.

Τα τελευταία συμβάντα με τους Αφελάι και Κασάμι προστέθηκαν στη λίστα με τις «τριβές», που άρχισαν για τον Μίτσελ με την αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Μαρινάκης περίμενε προφανώς να κλείσει τον διάδοχό του και όταν το κατάφερε τότε έδωσε και την εντολή για την απόλυση του Ισπανού.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει το απόγευμα (19.30, ΟΤΕsport2) με τον Φωστήρα στην τελευταία πράξη του ομίλου της πρώτης φάσης του Κυπέλλου, προφανώς με τον Νικολοπολίδη στον ρόλο του καθοδηγητή και μαθηματικά χρειάζεται τον βαθμό της ισοπαλίας για την πρόκριση. Για την... ιστορία, η τελευταία αποστολή που επέλεξε ο Μίτσελ (κι αν δεν αλλάξει κάτι ο Αντώνης) απαρτίζεται από τους Μέγερι, Χουτεσιώτη, Αυλωνίτη, Βούρο, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Γκαζαριάν, Τσιμίκα, Διαμαντάκο, Σάλιακα, Βέργο, Ιμπραΐμ Αμπντισαλάμ, Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες, Σιόβα, Γιαννούλη και Σαλίνο.

Ο Μίτσελ αποχαιρέτησε τους παίκτες χθες στου Ρέντη ζητώντας μάλιστα να δώσουν το «παρών» και όσοι ήταν εκτός αποστολής και από σήμερα ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα!

Δεν έπαιξε ποτέ μπάλα!
Ο 46χρονος Βίτορ Περέιρα δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ηταν ερασιτέχνης, αλλά αποσύρθηκε στα 29 χρόνια του. Στράφηκε αμέσως στην προπονητική, κυρίως σε κατηγορίες τζούνιορ, έως ότου πήρε την πρώτη του ευκαιρία στην 3ης κατηγορίας Σανζοανένσε.

Υστερα από ένα διάλειμμα (2007-08) στα νεανικά τμήματα της Πόρτο, ανέλαβε τη Σάντα Κλάρα για μία διετία. Το καλοκαίρι του 2010 επέστρεψε στους «δράκους» ως βοηθός του Αντρέ Βίλας-Μπόας. Εναν χρόνο αργότερα, όταν ο τελευταίος έφυγε για την Τσέλσι, ο Περέιρα πήρε προαγωγή.

Στις δύο σεζόν που έμεινε στο «Ντραγκάο», οδήγησε την ομάδα σε δύο πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, επιτυχίες που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο ξεπέταγμα του Χάμες Ροδρίγες, του παίκτη τον οποίο είχε φέρει στην Πόρτο ο Βίλας-Μπόας το καλοκαίρι του 2010.

Ο Περέιρα μπήκε στο μάτι των οπαδών των «δράκων», όταν την άνοιξη του 2013 αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Ροδρίγες και στα δύο ματς εναντίον της Μάλαγα στο Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Λίγο καιρό αργότερα, ενώ η ομάδα του ήταν δεύτερη στην κατάταξη της Πριμέιρα Λίγκα πίσω από την Μπενφίκα, κατήγγειλε τη διοργάνωση ως «βρόμικη». Οταν πια κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κατακτήσει τον τίτλο, τα γύρισε, λέγοντας ότι πρόκειται για «μια διοργάνωση με γόητρο»!

Το καλοκαίρι του 2013 ο δρόμος του τον έφερε στη Σαουδική Αραβία όπου υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Αλ Αχλι της Τζέντα. Ομως έφυγε μετά την πρώτη χρονιά, καθώς η ομάδα τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα και έχασε στον τελικό του Κυπέλλου.

Τον περασμένο Ιανουάριο μάλιστα ήταν πρωταγωνιστής και σε μια ασυνήθιστη σκηνή. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα της Αλ Αχλι με την Αλ Χιλάλ, την ώρα που έκανε κριτική σε κάποιους παίκτες του για μη επαγγελματική συμπεριφορά, επενέβη ο υπεύθυνος Τύπου του συλλόγου που βρισκόταν δίπλα του: «Συγγνώμη, κόουτς, αλλά μη μιλάτε για παίκτες ξεχωριστά. Να μιλάτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού».

«Φίλε μου, εγώ θα μιλάω για όποιο θέμα θέλω», του απάντησε ο Περέιρα. «Κι εγώ συντονίζω τη συζήτηση», ήταν η ανταπάντηση, με τους δημοσιογράφους να παρακολουθούν με ανοιχτό στόμα τη στιχομυθία των δύο ανδρών...
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID