EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άστεγοι 210 σπουδαστές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Άστεγοι 210 σπουδαστές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Το Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της φοιτητικής εστίας, λόγω «άμεσης ανάγκης», για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του συστήματος θέρμανσης, της  ηλεκτροδότησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων υγρομόνωσης, ύδρευσης και αποχέτευσης. Το Υπουργείο ενημερώθηκε για να δώσει «προσωρινή λύση» με ενοικίαση κάποιου ξενοδοχείου αλλά προς το παρόν... αγρόν ηγοράζει.

Στο μεταξύ, οι σπουδαστές πρέπει να εγκαταλείψουν τη φοιτητική εστία, το αργότερο ως το Μάρτιο, χωρίς να τους δίνεται κάποια εναλλακτική λύση, μένοντας ουσιαστικά άστεγοι! Τα παιδιά αυτά προέρχονται κυρίως από την επαρχία, αλλά και από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και η διοίκηση του ΤΕΙ δεν έχει να δώσει κάποια διέξοδο.

Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση στηρίζεται στην έκθεση τεχνικού ελέγχου που εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία του Ιδρύματος μετά την καταγραφή περιστατικών, τα οποία εξέθεταν τις συνθήκες ασφάλειας και λειτουργικότητας της εστίας. Πρώτα πρώτα, δεν υπάρχει πετρέλαιο κι έτσι οι σπουδαστές αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά σώματα, με αποτέλεσμα να πέφτουν οι ασφάλειες συνεχώς, δημιουργώντας ακόμη και κίνδυνο πυρκαγιάς. Το... «μεγαλείο» της τροικανής κυβέρνησης και των δραματικών περικοπών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας καταδεικνύεται σε όλα τα επίπεδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει «μπλοκάρει» εδώ και δύο χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα η θέρμανση να καθίσταται αδύνατη, όχι μόνο στην εστία, αλλά σε όλους του χώρους του Ιδρύματος, που χρησιμοποιούν συνολικά 16 χιλιάδες φοιτητές.

Η διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ζήτησε με επείγον έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας, να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να βρεθεί μία προσωρινή λύση, όπως η μεταστέγαση των φοιτητών σε κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις, αλλά προς το παρόν απάντηση καμία και το μέλλον αβέβαιο.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID