EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ραχήλ Μακρή: «Θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ!» - ΝΔ: «Γιατί δεν κόβετε 300 δισ. να μηδενίσετε το χρέος;»

Αστραψε και βρόντηξε στα πλατό του τηλεοπτικού καναλιού της Κοζάνης η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία δήλωσε ότι αν η ΕΚΤ κόψει τη χρηματοδότηση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τυπώσει μόνη της... 100 δισ. ευρώ!

Ειδικότερα, η κ. Μακρή, σε εκπομπή του Flash Κοζάνης, αρνήθηκε πως υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους και να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.


«Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει τη χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Αφού δεν προβλεπεται», σημείωσε η κ. Μακρή και συνέχισε λέγοντας: «Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ. ευρώ».


           

Εκπληκτος ο συνομιλητής της τη ρώτησε: «Αυτή είναι η θέση σας; Ότι θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ ευρώ; Αυτό είναι πρωτοφανές. Χωρίς αντίκρυσμα;». 


Για να απαντήσει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν χρειαστεί...».

Η απάντηση της ΝΔ

Η απάντηση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δισ. ευρώ.

Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;».

και η άποψη από το facebook του Δημήτρη Αντωνίου
ΟΥΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ: Η ΡΑΧΗΛ έχει δίκιο. Ο Mηχανισμός Ρευστότητας ELA προβλέπεται στα αρ. 14,4 και 21.2 του Καταστατικού της ECB και προβλέπει ότι (με την τυπικά σύμφωνο γνώμη των 2/3 του ΔΣ της ECB) οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες μπορούν να τυπώσουν ευρώ, εκτός του ισολογισμού της ECB. Ο ELA ενεργοποιήθηκε με τον ν.3723/2008 όταν η ΚτΕ τύπωσε 128 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες. Αυτά τα λέμε και τα έχουμε γράψει από το 2010, αλλά μας έχετε γράψει...
http://www.imerisia.gr/article.asp…
http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%…/…/177623

Και αν έχει δίκιο η Ραχήλ;


Και για όσους νομίζουν οτι η Ραχήλ λέει αερολογίες:

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID