EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έφοδος των εισαγγελέων στο σπίτι και το γραφείο του Θωμά Λιακουνάκου

Έκαναν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία για προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1998 μέχρι και σήμερα

Έπειτα από μυστική προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας, που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, χθες το πρωί, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία του εισαγγελέα Διαφθοράς, πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του Θωμά Λιακουνάκου στο Χαλάνδρι, καθώς και στο σπίτι του κορυφαίου Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος ελέγχεται για σειρά αδικημάτων, όπως η ενεργητική δωροδοκία και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η βαρύτητα της έρευνας φαίνεται από το γεγονός ότι επικεφαλής της ομάδας, που έκανε έφοδο σε όλους τους χώρους, όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να φυλάσσονταν σημαντικά έγγραφα, ήταν, κατά πληροφορίες, η ίδια η εισαγγελέας Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου.

Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα κατ' οίκον ερεύνης για ανεύρεση αποδεικτικών στοιχείων για τα εγκλήματα:

- της ενεργητικής δωροδοκίας και
- της νομιμοποίησης εσίδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να «ξεσκονίσουν» τα αρχεία του επιχειρηματία και να αναζητήσουν έγγραφα που αφορούν σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1998 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν ξενόγλωσσα έγγραφα που αφορούν σε συναλλαγές και «offshore» εταιρείες, υλικό που μεταφέρθηκε στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα με την έρευνα στα γραφεία του Θωμά Λιακουνάκου, οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν και έφοδο σε γραφείο γνωστού δικηγόρου, προκειμένου να αναζητήσουν και εκεί υλικό που σχετίζεται με τις «αμαρτωλές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μια τρίτη έρευνα σε γραφεία στον Πειραιά.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα, Παρασκευή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Απόφαση του ΑΣΕΠ που θα στείλει στα σπίτια τους χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου

Απόφαση του ΑΣΕΠ αναμένεται να αποτελεί «πιλότο»...  Την «κερκόπορτα» για απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου ανοίγει απόφαση του ΑΣΕΠ για 27 υπαλλήλους του Δήμου Δραπετσώνας.

Πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι είχαν προσληφθεί το 2004 με τα κριτήρια του «Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004). Σύμφωνα με την απόφαση 590 του Γ' Τμήματος του ΑΣΕΠ που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος» οι μονιμοποιήσεις είναι παράνομες, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι αυτοί όχι μόνο να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης αλλά και της επιστροφής των μισθών που έχουν εισπράξει.

Η απόφαση, αναφέρει η εφημερίδα, αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν εκατοντάδες υπάλληλοι που θα πάρουν το δρόμο απόλυσης και οι οποίοι θα προστεθούν σε εκείνους που θα φύγουν από το δημόσιο προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 5.500 αποχωρήσεων, δέσμευση που υπάρχει προς την τρόικα.

Οι υπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι επίσης με ποινικές διώξεις τόσο για τους ίδιους όσο και για τους υπεύθυνους από την πλευρά του Δήμου που εν γνώσει τους ενέκριναν τις μονιμοποιήσεις.

Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάλληλοι με συμβάσεις που απείχαν μεταξύ τους περισσότερους από 12 και με τη συνέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίστηκε και άλλη σύμβαση από το πουθενά, ή βεβαίωση απασχόλησης και άλλα έγγραφα που επί της ουσίας "ανακαλύφθηκαν" μόνο και μόνο για να επιτευχθεί η μονιμοποίηση των υπαλλήλων με παράνομο τρόπο.

newsbeast.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στους δρόμους οι Ιταλοί για τις αλλαγές στα εργασιακά

Κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη την Ιταλία πυροδότησαν οι αλλαγές, που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση Ρέντσι στα εργασιακά.







Κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν στη Ρώμη το Μιλάνο και δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας.

         

Το νομοσχέδιο προβλέπει ευέλικτες μορφές εργασίας και διευκόλυνση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.Οι αντιδράσεις των συνδικάτων είναι σφοδρές.

Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν στην Πάντοβα.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να φθάσουν στα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Οι δυνάμεις καταστολής όμως, τους απέκλεισαν την πρόσβαση.


         
 
Στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε η πιο μαζική πορεία διαμαρτυρίας.

Παρά τις κινητοποιήσεις, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παραμένει ανυποχώρητος και εμφανίζεται έτοιμος να ζητήσει ακόμα και ψήφο εμπιστοσύνης, για να περάσει η μεταρρύθμιση στα εργασιακά.

Στη Ρώμη επικράτησε ένταση όταν οι διαδηλωτές έφθασαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Κάποιοι εκτόξευσαν αυγά προς το κτίριο και άναψαν καπνογόνα, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για αστυνομική βία.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ρύθμιση που καταργεί την προφυλάκιση για χρέη προς το Δημόσιο δεν έρχεται στη Βουλή γιατί εστάλη στην Τρόικα για να την εγκρίνει !

Η τρόικα αποφασίζει για τις προφυλακίσεις για χρέη στο Δημόσιο !!!

Αυτό κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που εγκρίνει αποφάσεις – πλαίσιο της Ε.Ε.
Ως γνωστό, με το άρθρο 3 παράγραφος 1 του νόμου 3943/2011 (νόμος Παπακωνσταντίνου) καθίσταται ποινικώς κολάσιμη η αδυναμία οποιουδήποτε να αποπληρώσει χρέος προς το δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών έχει σταλεί ρύθμιση με την οποία καταργείται η προφυλάκιση, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης πρόσφατα δεσμεύθηκε ότι θα την εντάξει σε νομοσχέδιο. «Μαθαίνω -και ελπίζω να μην είναι αλήθεια- ότι ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί αυτή η κατάργηση είναι γιατί και το ζήτημα αυτό ετέθη υπό την έγκριση της τρόικας», είπε ο Πρ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «δεν έχει καμία δουλειά η τρόικα, ελπίζω να μην είναι ακριβές ότι ρωτήθηκε αυτό το θέμα. Γιατί δεν είναι νοητό να ερωτάται για κάτι τέτοιο. Επαναλαμβάνω δεν έχει καμία δουλειά!».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της διάταξης για προφυλάκιση όσων έχουν χρέη προς το Δημόσιο, ο Πρ. Παυλόπουλος είπε «η διάταξη που καθιερώνει αντικειμενική ποινική ευθύνη δεν έχει καμμία σχέση με το κράτος δικαίου. Ψηφίστηκε την εποχή εκείνη, όπως ψηφίστηκε, με την αντίδραση όλης της Βουλής. Ήταν έργο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου». «Τι συμβαίνει και δεν έρχεται; Δεν είναι τώρα ευκαιρία;», αναρωτήθηκε ζητώντας την κατάργηση της «μεσαιωνικής διάταξης, η οποία έχει πραγματικά καταρρακώσει το κύρος της ελληνικής πολιτείας και δίνει την εικόνα στους ανθρώπους ότι δεν σκεφτόμαστε ούτε καν με τη λογική που σκεφτόταν ο ποινικός νομοθέτης, μιλώντας την εποχή εκείνη για την κλοπή χρήσεως και την υπεξαίρεση χρήσεως, δηλαδή το δίδαγμα του Γιάννη Αγιάννη». Υπενθύμισε ακόμη ότι «η τρόικα είναι κατά τα 2/3 ευρωπαϊκό όργανο, το οποίο αν δεν ξέρει να σέβεται το ελληνικό Σύνταγμα, οφείλει να σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο και κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο δεν υπάρχει καμμία αρμοδιότητα οιουδήποτε ευρωπαϊκού οργάνου που να επιβάλλει ποινικές ρυθμίσεις σε ζητήματα που άπτονται τη συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών, εκτός αν αφορά θέματα τα οποία σχετίζονται με το ευρωπαϊκό δίκαιο αυτό τούτο και ως κύρωση νοείται κατ’ εξαίρεση από το ευρωπαϊκό δίκαιο και η ποινική κύρωση».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος επέκρινε τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για την δήλωσή του ότι τα δικαστήρια δεν ασκούν δημοσιονομική πολιτική, την οποία έκανε με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των ενστόλων. Χαρακτήρισε «απίστευτη» την φράση του Γκ. Χαρδούβελη και τόνισε ότι «είναι επικίνδυνες αυτές οι νοοτροπίες. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Χαρδούβελης το είπε αυτό εκ παραδρομής και μάλλον εκ παραδρομής θα το είπε γιατί ευτυχώς δεν τον είδα να το επαναλαμβάνει, αλλά νομίζω πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να επανέλθει το θέμα αυτό ούτε μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα, ούτε ως μήνυμα προς τη δικαιοσύνη».

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«ΠΕΡΑΣΕ» Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ … από αναξιοπρεπείς που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν !

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίμαχη τροπολογία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που εξαιρεί τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και την τελευταία δόση του φετινού φόρου εισοδήματος.

Ως συνήθως τα τελευταία χρόνια, και παρά τις δήθεν αντιρρήσεις και τις «κραυγές» τους τις προηγούμενες ημέρες σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, οι βουλευτές της συμπολίτευσης είπαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», πήραν… πίσω μέρος της ρύθμισης στην οποία είχαν δώσει την ψήφο τους πριν λίγες ημέρες και απέδειξαν – δυστυχώς – για άλλη μία φορά, ότι αφενός δεν ξέρουν τι ψηφίζουν στο Κοινοβούλιο και αφετέρου ότι είναι πρόθυμοι να χάσουν και το τελευταίο ψήγμα αξιοπρέπειάς τους, προκειμένου να μη χαλάσουν τα… χατίρια της τρόικας.

Εξαίρεση αποτέλεσαν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ψήφισε «παρών», όπως είχε κάνει γνωστό από χθες, Πέμπτη (13/11/2014) και ο, επίσης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής που ψήφισε «παρών», καθώς είχε ξεκαθαρίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν θα δεχθεί να αποσυρθεί η παράγραφος που αφορά στην φορολογία εισοδήματος.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή! Αυτά είναι τα ανησυχητικά σημάδια που "δείχνουν" καρκίνο του παχέος εντέρου... - Τι αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισής του;;;

Ιάσιμος σε ποσοστό 90% είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου όταν διαγνωστεί  έγκαιρα! Αυτό  τονίζουν οι επιστήμονες με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας επιζώντων καρκίνου  , η οποία έχει καθιερωθεί την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.

«Η επιστημονική αυτή διαπίστωση πρέπει να σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς ο καρκίνος του παχέος εντέρου  ιδίως μεταξύ των ανδρών» αναφέρει ο Διευθυντής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής.
 
Για την έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας, που σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όλους ,μετά το 50ό έτος της ηλικίας να υποβάλλονται σε κολονοσκόπηση.Μάλιστα αυτό πρέπει να γίνεται, ανάλογα με τα ευρήματα και το οικογενειακό ιστορικό, ανά πενταετία ή και συχνότερα.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία παγκόσμιων επιστημονικών μελετών σε αρχόμενο στάδιο, τα ποσοστά ίασης φθάνουν το 90%, ενώ συνολικά πάνω από το 60% των ασθενών επιβιώνουν περισσότερο από 5 χρόνια. Η πρόγνωση φυσικά εξαρτάται από το στάδιο της νόσου κατά τη διάγνωση. Σημαντικός παράγοντας για την πρόγνωση είναι  επίσης η ποιότητα της χειρουργικής πράξης.

Το 90% των περιπτώσεων του καρκίνου του παχέος εντέρου παρουσιάζονται σε ηλικίες άνω των 50χρόνωνκαι συχνότερα σε άνδρες.Στις ανεπτυγμένες χώρες, ο κίνδυνος ενός ενήλικα να αναπτύξει καρκίνο του παχέος εντέρου είναι 6% ή 1 στους 18!

« Έχει διαπιστωθεί ότι με τη διάδοση του κολονοσκοπικού ελέγχου και την εκτέλεση ενδοσκοπικής πολυπεκτομής αλλάζει η φυσική ιστορία της νόσου και μειώνονται τα κρούσματα καρκίνου. 

Επιπλέον, ακόμη και αν υπάρχει ήδη καρκίνος, με το συχνό έλεγχο επιτυγχάνεται η πρώιμη διάγνωση, που οδηγεί σε ίαση» προσθέτει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος.

Δυστυχώς όμως, όπως μας εξηγεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, οι άνθρωποι  παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων  και τα συμπτώματα, καθυστερούν να πάνε στο γιατρό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μόλις το 35% των καρκίνων  να διαγιγνώσκονται πρώιμα, το 38% με τοπικά προχωρημένη νόσο και το 22% με μεταστάσεις!

ΤΑ 9 ΥΠΟΠΤΑ  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Συνήθως η ξαφνική αλλαγή των συνηθειών του εντέρου πρέπει να μας βάλει σε υποψίες και να μας οδηγήσει στο γιατρό. Συγκεκριμένα:
  1. Ανεξήγητη διάρροια ή δυσκοιλιότητα ή το αίσθημα ότι το έντερο δεν αδειάζει πλήρως
  2. Αίμα στα κόπρανα, ανοιχτόχρωμο ή σκούρο.
  3. Κόπρανα στενότερα απ ότι συνήθως
  4. Γενικά κοιλιακά συμπτώματα, όπως πόνος, πολλά αέρια, τυμπανισμός, «κράμπες» του εντέρου.
  5. Απώλεια βάρους αγνώστου αιτιολογίας, με ή χωρίς ανορεξία
  6. Αδυναμία και εύκολη κόπωση
  7. Αναιμία – Σιδηροπενία (δηλ. χαμηλός αιματοκρίτης ή χαμηλός σίδηρος σε τυχαία εξέταση αίματος)
  8. Έμετοι
  9. Ίκτερος (κιτρίνισμα στα μάτια και στο δέρμα)
ΟΙ  10 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Τα αίτια του καρκίνου του παχέος εντέρου δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστά. Παρόλα αυτά, μεγάλες διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου αυξάνουν τις πιθανότητες ενός ατόμου να εμφανίσει καρκίνο. Συγκεκριμένα:
  1. Ηλικία ( 9 στους 10 πάσχοντες είναι άνω των 50χρόνων)
  2. Διατροφή( κόκκινο κρέας ,ευθύνη στο ζωικό λίπος)
  3. Αλκοόλ ( επιβαρύνει την προδιάθεση)
  4. Πολύποδες(Κάποιοι τύποι πολυπόδων ενέχουν κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου)
  5. Κληρονομική νόσος(οικογενής αδενωματώδηςπολυποδίαση)
  6. Βεβαρυμμένο προσωπικό ιστορικό ( γυναίκες με ιστορικό καρκίνου των ωοθηκών, μήτρας ή μαστού)
  7. Ελκώδης κολίτιδα,
  8. Βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό
  9. Κάπνισμα
  10. Παχυσαρκία
«Αν τροποποιούσαμε τον τρόπο ζωής μας και δίναμε σημασία στους παράγοντες κινδύνου, περισσότεροι από τους μισούς καρκίνους του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να προληφθούν» καταλήγει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος!

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ –ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Χειρουργική θεραπεία(κλασική η λαπαροσκοπική)είναι η πιο συχνή αντιμετώπιση για καρκίνο παχέος εντέρου. Ο χειρουργός αφαιρεί τον όγκο και τμήμα του κοντινού υγιούς εντέρου καθώς και του περιοχικούς λεμφαδένες. Η λαπαροσκοπική προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα στον ασθενή.
Συνήθως υπάρχει η δυνατότητα να ξαναενώσει τα τμήματα του εντέρου, αλλιώς πρέπει να δημιουργηθεί παρά φύσει έδρα (περίπου 15% των καρκίνων). Η λαπαροσκοπική χειρουργική ευτυχώς έχει μειώσει ακόμα χαμηλότερα το ποσοστό δημιουργίας παρά φύσει έδρας (κολοστομία).
Σημαντική αύξηση της επιβίωσης των αρρώστων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο παχέος εντέρου έχει φέρει η έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η βελτίωση στις χειρουργικές τεχνικές, ηχορήγηση αποτελεσματικότερης συμπληρωματικής χημειοθεραπείας και οι συνδυασμοί χημειοθεραπείας και μονοκλωνικών αντισωμάτων στη μεταστατική νόσο.

giatros-in.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να ποιους σώσαμε….με τα λεφτά μας, με το υστέρημα μας..αυτό είναι το success story..

Ένα όνομα στη λίστα είναι τονισμένο..
O ανωτέρω πίνακας κυκλοφόρησε από την Barclays, τον Ιούνιο του 2011 και απεικονίζει τους 

Top 40 κατόχους του ελληνικού χρέους..Eurobank EFG ( European Financial Group ) είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική κάτοχος ομολόγων του του ελληνικού Δημοσίου.

Μόνο οι κρατικές τράπεζες και οι διεθνείς δανειστές, όπως η ΕΚΤ…κατέχουν περισσότερα ελληνικά ομόλογα.

ΕΛΛ.ΟΜΟΛΟΓΑ2011


Ποια είναι τελικά η Eurobank EFG; Λοιπόν, είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας τραπεζών κάτω από το όνομα της European Financial Group EFG, η οποία είναι μια εταιρία εγγεγραμμένη στο Λουξεμβούργο. Άρα αυτοί είναι στο Λουξεμβούργο; Στην πραγματικότητα, όχι. Η καρδιά της ομάδας είναι η EFG Bank, μια ελβετική ιδιωτική τράπεζα. Είναι Ελβετοί..; Όχι ακριβώς… Η τράπεζα κατά 40% ανήκει στην ελληνική οικογένεια Λάτση, η περιουσία της οποίας είναι υπό την διαχείριση του Σπύρου Λάτση.

Έτσι, όταν οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν υποστεί μείωση στους μισθούς τους, οι συντάξεις τους έχουν συρρικνωθεί και βλέπουν τα περουσιακά στοχεία του έθνους να έχουν πωληθεί, στην ουσία θα βοηθήσουν να προστατευθεί η επένδυση του Λάτση στο ελληνικό χρέος. Και δεν είναι τυχαίο ότι η Eurobank EFG Bank κατέχει μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους. Η τράπεζα είχε συστήσει ένα ειδικό ταμείο το 2009, κατά τη διάρκεια της κρίσης, ειδικά για να αγοράζουν ελληνικό χρέος.

Η EFG ήταν, επίσης, ο κάτοχος των ομολόγων της Anglo Irish Bank. Έτσι, όχι μία αλλά δύο ομάδες ευρωπαίων φορολογουμένων έχουν «προστασία» των επενδύσεων του χρέους της EFG.
Όλα αυτά γίνονται πιο ενδιαφέροντα όταν πάμε ένα βήμα πίσω και συνειδητοποιήσουμε ότι η EFG δεν είναι μόνο ένας κάτοχος ομολόγων, αλλά και μία από τις τράπεζες που διασώθηκαν.

Το παρακλαδι της EFG, η EFG Ergasias είναι μία από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες που εξαρτώνται περισσότερο από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ για την επιβίωσή της.. ….

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο στρατηγικό υπερ-βομβαρδιστικό που θα πετά στο … διάστημα ανακοίνωσε η Ρωσία!

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ και ειδικότερα η αμερικανική Αεροπορία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και δεν θα προηγηθεί της ανάπτυξης και κατασκευής ενός κρίσιμου αεροπορικού οπλικού συστήματος από αυτά που καθορίζουν την παγκόσμια κυριαρχία όπως το νέο στρατηγκό βομβαρδιστικό το οποίο θα διαδεχθεί τον βετεράνο Tu-95 Bear.
 
Πριν λίγο ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία των κινητήρων του νέου βομβαρδιστικού, την Kuznetsov που εδρεύει στην πόλη Σαμάρα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ότι «Έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι πρώτες δοκιμές πάγκου του πρωτότυπου κινητήρα για το μελλοντικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας (PAK DA)». Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι πρώτες δοκιμές πάγκου του πρωτότυπου κινητήρα για το μελλοντικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας (PAK DA)», σε μία εξέλιξη που άφησε άφωνη την παγκόσμια αεροναυπηγική κοινότητα, αφού οι πάντες θεωρούσαν ότι το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να εκκινήσει πριν το 2018.
 
Το πιο εντυπωσιακό: Προγραμματίζεται η εισαγωγή σε υπηρεσία στην Διοίκηση Στρατηγικών Βομβαρδιστικών το 2023, δύο χρόνια πριν από την προγραμματισμένη ένταξη το 2025!
Σύμφων με πηγές από την κατασκευάστρια εταιρεία Τupolev «Οι δοκιμές του πρωτότυπου κινητήρα είχαν προγραμματιστεί με παραμέτρους που αντιστοιχούν στα καθορισμένα χαρακτηριστικά πτήσης του PAK DA».
 
Η ανάπτυξη ενός εντελώς νέας τεχνολογίας κινητήρα για το PAK DA (το αεροσκάφος θα επιχειρεί στα όρια της ατμόσφαιρας της Γης, ουσιαστικά από το διάστημα) είναι ένας από τους κύριους τομείς της τεχνολογικής ανάπτυξης της εταιρίας, αφού θα πρέπει να κινσεί το τεράστιο βομβαρδιστικό με ταχύτητας κοντά στα 3 Mach!
Η ανακοίνωση της Kuznetsov αναφέρει ότι «Μετά τις επιτυχημένες δοκιμές του πρωτότυπου κινητήρα προβλέπεται ότι η πρώτη πτήση του PAK DA θα πραγματοποιηθεί το 2019″!
Το επιβεβαίωσε και ο Μιχαήλ Πογκοσιάν, πρόεδρος της UAC (United Aircraft Corporation), στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης Zhuhai 2014, που πραγματοποιείται στο Ζουχάι της Κίνας. Όπως ανέφερε, «Οι επιχειρησιακ΄δοκιμές του στρατηγικού βομβαρδιστικού είναι προγραμματισμένες για το 2021.Το ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος του μέλλοντος, PAK DA, αναμένεται να κάνει την πρώτη πτήση του το 2019″, δήλωσε.
Η ταχύτητα ανάπτυξης ενός τέτοιου project συγκρίνεται μόνο με αυτά που αναπτύσσονταν στο αποκορύφωμα του «Ψυχρού Πολέμου».
Το PAK DA αναπτύσσεται από το κολοσσό της αεροναυπηγικής Tupolev, κατασκευάστρια των βομβαρδιστικών Tu-95 και Tu-160, καθώς και του υπερηχητικού βομβαρδιστικού Tu-22. Η παράδοση του νέου αεροσκάφους στη Ρωσική Αεροπορία αναμένεται να ξεκινήσει το 2023!
Η εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας KRET (Concer Radio-Electronic Technologies) ήδη αναπτύσσει τα ηλεκτρονικά συστήματα του βομβαρδιστικού του μέλλοντος, ενώ η Tactical Missiles Corporation κατασκευάζει τα όπλα που θα φέρει το αεροσκάφος.
Η ρωσική Αεροπορία μέχρι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί ένα σύνολο στρατηγικών βομβαρδιστικών από 32 Tu-95MC6, 31 Tu-95MC16 και 13 Tu-160, ικανά να μεταφέρουν συνολικά 850 βλήματα μακρά ακτίνας δράσης. Πρόκειται για έναν πανίσχυρο στόλο που μπορεί να μεταφέρει τον πυρηνικό όλεθρο στον μεγάλο παγκόσμιο αντίπαλο, τις ΗΠΑ.
Το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό της Ρωσίας όμως θα μπορεί να διαπερνά όλα τα σύγχρονα δίκτυα Αεράμυνας. Πρόκειται για Stealth βομβαρδιστικό, και με τις πρώτες εκτιμήσεις κανείς δεν το περίμενε να μπει σε υπηρεσία πριν το 2030. Η επιτάχυνση της παραγωγής του προκαλεί άγχος στις ΗΠΑ αφού θα είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί θα ακολουθούν και δεν θα προηγούνται.
Οι Αμερικανοί έχουν επιπλέον αναταραχή γιατί έχουν να προστατέψουν την Ανατολική και την Δυτική Ακτή τους, όπου και βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα αστικά συγκροτήματα, αντίθετα με την Ρωσία που διαθέτει μια αχανή ενδοχώρα και ένα διαρκώς εξελισσόμενο πανίσχυρο δίκτυο αεράμυνας.

defencenet.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!