EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τους καλούς χτυπάει η ανεργία.

Άτιμη κενωνία… χτυπάς τα καλύτερα παιδιά και χάνουν τη δουλειά τους! Άντε τώρα να τρέχεις στις ουρές για να θεωρήσεις την κάρτα ανεργίας.

Αααχ, άλλο ένα άξιο παλληκάρι της δημοσιογραφίας που δε θα έχει δουλειά από αύριο, άλλο ένα παλληκάρι που θα προσπαθήσει να ζήσει με το επίδομα της ανεργίας.

Άτιμη κενωνία… αλλά από την άλλη, δεν τον φοβάμαι αυτόν, πέρα από το βράχο που έχει δίπλα του, τέτοιο μπουμπούκι δε το αφήνεις έτσι, όλο και κάποιο βάζο θα βρεθεί για να το βάλουν μέσα, να το ποτίσουν, να το περιποιηθούν, ώστε να συνεχίσει να ευωδιάζει το χώρο του.

Ένας χώρος που δε μυρίζει απλώς, σε καρφώνει με τα πολλά αγκάθια του. Σου “σκοτώνει” τη σκέψη, σε κρατά σε καταστολή ή σε κάνει να αντιδράς, όταν συμφέρει τα συμφέροντα. Κάποιοι καλοί δημοσιογράφοι -συνήθως- είναι στην αθέατη πλευρά, σε αυτή που τα λεφτά είναι λίγα και η αγωνία της επιβίωσης μεγάλη. Σε αυτή τη πλευρά υπάρχουν ακόμα αυτοί που αντιστέκονται στα στημένα παιχνίδια.

Τέλος πάντων, όσο αφορά τον κο Ευαγγελάτο, γύρευε τι παίζει πίσω από τις κάμερες. Δε γνωρίζω το μέγεθος των πολιτικών πιέσεων, αλλά ε! εκλογές πλησιάζουν και…

Πάντως θα πρέπει να πω ότι, περισσότερο με ενοχλούσαν οι Τ. Χατζής και Ε. Καλογεροπούλου που είναι φουλ κομματικοί, παρά ο Ευαγγελάτος. Εκείνη η Ελένη… τι είναι ρε παιδί μου, άμα πατήσει το start, ξεχνάει το pause ή το stop. Μα να θέλει με το ζόρι να πει ότι φεύγει ο Ευαγγελάτος πριν το ανακοινώσει ο ίδιος!

Άστους παιδάκι μου, καλύτερα που απαλλάχτηκες από αυτούς, χαλάρωσε μερικές μερούλες και δε μπορεί, κάπου θα σε δούμε σύντομα!

Κρίμα όμως, είχατε φτιάξει μια καλή ομάδα εκεί στον ΣΚΑΙ, με τον Μπάμπη, τον άλλον τον… Πρώτο ψάλτη του χωριού, την ανεξάρτητη Κοσιώνη και τόσους άλλους. Α ρε γαμώτο, κρίμα, κρίμα!…

Εγώ για συμπαράσταση να ξέρεις, μέχρι να βρεις δουλειά σε άλλο κανάλι, ειδήσεις από την τηλεόραση, τέλος!

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτά είναι τα μέτρα μέχρι το 2018! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ !!!

Περικοπές δαπανών και αυστηρή λιτότητα στο δημόσιο φέρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονονικής Στρατηγικής που αναμένεται να φέρει εντός των επόμενων ωρών το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Το νέο πλαίσιο θα περιλαμβάνει όλες τις δράσεις που δεσμεύεται να αναλάβει η Ελλάδα έναντι των δανειστών μέχρι το 2018. Τέτοιους άτυπους προϋπολογισμούς θα έχει συνεχώς η χώρα, καθώς αναθεωρείται κάθε χρόνο.

Τα αδιευκρίνιστα μέτρα

Το κείμενο που το υπουργείο οικονομικών επεξεργάζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή, αναμένεται να εξειδικευτεί τα λεγόμενα «αδιευκρίνιστα μέτρα» τουλάχιστον για τη διετία 2015-16. Αυτά τα «άγνωστα» μέτρα περιμένουν να αποκτήσουν ..ταυτότητα από το 2015.
Κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται σε μια εξ” αποστάσεως αντιπαράθεση για μια σειρά θεμάτων που θα κρίνουν αν θα μας φορτώνουν νέα μέτρα ή όχι. Αυτά αναφέρονται μέσα στην έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε προ ημερών στη δημοσιότητα.

Η ΕΕ προβλέπει για το 2015 δημοσιονομική τρύπα 2 δις και χρηματοδοτικό κενό 5,5 δις. Η κυβέρνηση από την πλευρά της όμως, δεν δέχεται αυτά τα ποσά. Επίσης, εκτιμά ότι μέχρι το 2017 η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει δημοσιονομικά κενά 7,9 δις (2 δις για το 2015, 3,8 δις για το 2016 και 1,9 δις για το 2017).

«Σωτηρία» οι έμμεσοι φόροι!

Το μεσοπρόθεσμο θα «μαρτυρά» το πως θα πρέπει να κινηθεί ο προϋπολογισμός των επόμενων ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα -καθαρά- μέτρα μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά θα στηρίζονται στους έμμεσους φόρους όπου θα αυξηθούν κατά 2,6 δις το 2015.

Δηλαδή, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά, ο ΦΠΑ κ.α. θα φέρουν στο κράτος παραπάνω έσοδα, αλλά την ίδια ώρα το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα τα ονομάζει νέα μέτρα. Αυτό που θα κάνει είναι απλά να αλλάξει τους ..συντελεστές και να αυξήσει τον αριθμό των φορολογουμένων που θα πληρώνουν.

Στην έκθεση της Κομισιόν υπάρχει ολόκληρο «αφιέρωμα» στον ΦΠΑ και το πως θα εισπράττεται.
Το «τυράκι» στην όλη υπόθεση θα είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών, στα υψηλά κλιμάκια, αν τα έσοδα πιάσουν τους στόχους!

Η τρόικα όμως, έχει βάλει στο «μάτι» τον ΦΠΑ στα νησιά. Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, υπάρχει έκθεση που προβλέπει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, κατ’επιταγή της τρόικα. Οι δανειστές επιμένουν ότι έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα, αδιαφορώντας όμως για τις επιπτώσεις.

Η «λιτότητα» στο δημόσιο

Το νέο μεσοπρόθεσμο αναμένεται να περιλαμβάνει λιτότητα στο δημόσιο, αφού οποίος φορέας, υπουργείο κτλ παίρνει λεφτά από το κράτος, θα έχει «κούρεμα». Οι δαπάνες του κράτους θα μειωθούν κατά 5,5 δις ευρώ, όσο δηλαδή και το χρηματοδοτικό κενό του 2015.
 
ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ


 Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τη ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΆ με στάση εργασίας ως εξής:

   από ΈΝΑΡΞΗ ΒΆΡΔΙΑΣ έως 09:00 π.μ. και 
   από 21:00 μ.μ. έως ΛΉΞΗ ΒΆΡΔΙΑΣ .



ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΑΥΤΕΊΑ 10:00 π.μ.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φορολογία 2014 – Ληστεία μετά φόνου σε εξέλιξη (χαρακτηριστικά παραδείγματα υπερφορολόγησης)

Λογιστές – φοροτεχνικοί έφτιαξαν σελίδα στο facebook και αναρτούν παραδείγματα φορολογικών δηλώσεων. Δείτε πως θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014.
 
Επειδή οι δηλώσεις θα γίνουν από τους περισσότερους τον Ιούνιο και οι λυπητερές θα έρθουν μετά τις εκλογές, δείτε από τώρα τι μας περιμένει σύμφωνα με χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναρτά η Παρέμβαση Διαδικτυακής ομάδας λογιστών-φοροτεχνικών στη σελίδα Φορολογικές ανισορροπίες.

Παραδείγματα:

1. Κάτοικος εξωτερικού έχει στην ιδιοκτησία του ένα αυτοκίνητο 1400 κ.ε. για να μετακινείται όταν έρχεται στην Ελλάδα και ένα τραπεζικό λογαριασμό για να μεταφέρει τα λεφτά του. Ο τραπεζικός λογαριασμός του δίνει το ελάχιστο ένα λεπτό εισόδημα από τόκους. Στην Ελλάδα δεν έχει εισόδημα. ΦΟΡΟΣ; 2.264,24€

1

2. Νεαρή δικηγόρος καθαρά το έτος 9.854,41 μείον ενοίκιο 3850 μείον φόρος συν παρακράτηση 3212,15 της μένουν για να ζήσει 2792,26 δηλ.232,69 το μήνα

1


3. Άνεργος με 100 ευρώ εισόδημα από επιδοτούμενο πρόγραμμα , μένει σε ένα σπίτι 110 τμ με την μητέρα του ( έχοντας μόνο το 50% ) , και ένα αυτοκίνητο 1149 κυβικά 17ετίας
3,550 ευρώ φόρο


1

4. Παράδειγμα επαγγελματία, με μόνη ιδιοκτησία ένα αυτ/το 599 cc, φιλοξενούμενος στον πατέρα του, με υποκατάστημα που διέκοψε το 2013 με ζημιές , θα πληρώσει φόρο 3.587,40 (!!!)

1

5. Ατομική επιχείρηση με κέρδη (και μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών) της τάξεως των 2.498,33 , φιλοξενούμενος στους γονείς , με μόνο του λάθος την κατοχή ιχ 1800 κε . Φόρος ….. 4.000 και κάτι ψιλά …..

1

6. Μισθωτός με αποδοχές 15000 vs Ατομική επιχείρηση με κέρδη 15000
ΙΣΟ εισόδημα, τεράστια ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ως προς το πoσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι δυο φορολογούμενοι.
Ο πόλεμος εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα από τη κυβέρνηση σε φώτο:

Α. μισθωτός (φόρος 1.350 ευρώ)

1

Β. ήρωας που επιμένει να ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα (φόρος 6.845 ευρώ)

1

πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!