EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ξαφνικά έπαθαν κρίση ειλικρίνειας

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας κρίσης ειλικρίνειας Ελλήνων κι Ευρωπαίων αξιωματούχων όσον αφορά το ζήτημα της Ελλάδας, της τρόικας, των μνημονίων και της συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η αρχή έγινε από το ευρωκοινοβούλιο, το οποίο τρία χρόνια μετά την επιβολή ακραίας λιτότητας στη μισή Ευρώπη και τη δημιουργία ενός υπερθεσμικού μορφώματος με την κωδική ονομασία τρόικα, αποφάσισε ότι τα πράματα δεν είναι ακριβώς όπως τα ξέραμε, γι' αυτό και κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για την καταστροφή.

Είχε προηγηθεί η παραδοχή από το ΔΝΤ ότι κάτι πήγε λάθος στους υπολογισμούς της πορείας της ελληνικής οικονομίας με τα μνημονιακά μέτρα, όμως η επίσημη απάντηση του Ταμείου ήταν ότι "αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξοι".

Αμέσως μετά ήρθε η δήλωση της Μέρκελ ότι αν η Ελλάδα το 2010 έβγαινε από το ευρώ, τότε το νόμισμα θα καταστρεφόταν μιας και την ίδια πορεία θα ακολουθούσαν πολλοί ακόμη.

Το καλύτερο όμως το είπε ο "καλό κουράγιο" Όλι Ρεν. Αυτός παραδέχτηκε ανοιχτά ότι η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ, ενώ δήλωσε ότι η απόφαση για τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, είχε κεντρική θέση στις πολιτικές των μνημονίων.

Τι ξέραμε εμείς εώς τώρα και -κυρίως- τι μάθανε οι πολλοί σε μια πορεία δύο σχεδόν ετών με κατάληξη τις εκλογές του 2012; Ότι η Ελλάδα έζησε πάνω από τις δυνάμεις της, οι Έλληνες πνίγηκαν στα δάνεια για να ζήσουν μια ζωή που δεν την άξιζαν, η χώρα δεν έχει κανένα διαπραγματευτικό χαρτί σε μια συνομιλία "με το πιστόλι στον κρόταφο", οι τράπεζες της Ευρώπης ανέλαβαν να σώσουν την ελληνική οικονομία με προσωπικό τους κόστος, οι μετανάστες μας κλέβουν τις δουλειές, κι όποιος λέει πως υπήρχε άλλη λύση είναι ψεκασμένος, τρομοκράτης κι εχθρός της ελεύθερης οικονομίας.

Δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν στην πορεία, και η ελεύθερη αυτή οικονομία απέδειξε ότι μπορεί να ενεργεί σταλινικότερα του Στάλιν. Εξαφάνιση μισθών με κεντρική απόφαση. Μείωση δαπανών με κεντρική απόφαση. Άκρατος παρεμβατισμός σε όλους τους τομείς με κεντρική απόφαση. Μοίρασμα των υπερχρεωμένων δανεικών με κεντρική απόφαση.

Το καλύτερο όλων σε αυτήν την κρίση ειλικρίνειας το είπε ο Σαμαράς την ημέρα που ανέλαβε την ευρωπαϊκή προεδρία: Η Ελλάδα έχασε σε βιοτικό επίπεδο όσο καμία άλλη χώρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και το έκανε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Τι άλλο θες;

(Τα εκατομμύρια ευρώ κάθε λογής σκανδάλων που ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια, δεν έπεσαν από τον ουρανό, ούτε τυπώθηκαν στο νομισματοκοπείο της Μεσογείων. Ήρθαν στη χώρα ως δανεικά από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα ή ως συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια από την ΕΕ. Με τη μόνη διαφορά ότι τέτοιου είδους κονδύλια προορίζονται για την παραγωγή και την ανάπτυξη, κι όχι για προσωπικό πλουτισμό και μίζες. Αυτή η σπατάλη δημιούργησε το χρέος. Κι αυτό το χρέος έφερε την τρόικα, τα μνημόνια και την καταστροφή. Κι όλα αυτά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν τα λέω εγώ, ο Σαμαράς τα λέει)


polyfimos.blogspot.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Αμβούργο: Μια ολόκληρη πόλη υπό εξέγερση

Προειδοποίηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στους Αμερικανούς πολίτες σχετικά με τα γεγονότα στο Αμβούργο. 


Κλιμακώνεται η ένταση η οποία φτάνει σε διαστάσεις βίας μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στο Αμβούργο. Ενώ συνεχίζονται να μεταδίδονται ειδήσεις περί κήρυξης επικίνδυνων περιοχών, αύξησης των ελέγχων και χρήσης βίας κατά των διαδηλωτών από την αστυνομία, οι ΗΠΑ εξέδωσαν μια ανακοίνωση σχετικά με το Αμβούργο. Ο πρεσβευτής της Αμερικής στο Βερολίνο προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί στις περιοχές που κηρύχθηκαν επικίνδυνες εντός της πόλης.


ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Στις 21 Δεκέμβρη της χρονιάς που πέρασε, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αμβούργου έδωσαν το παρόν στη συνοικία Schanze της πόλης για να διαδηλώσουν υπέρ του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού της περιοχής, RoteFlora. Στο κάλεσμα της RoteFlora ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες κι άλλες οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα (για τα δικαιώματα των προσφύγων από την Lampedusa, και για το δικαίωμα κατοικίας και διατήρησης των εργατικών κατοικιών της Esso στη συγκεκριμένη συνοικία).

Πάνω από 10.000 πολίτες (στην πλειονότητα αναρχικοί, αντεξουσιαστές, αριστεροί) συμμετείχαν στη διαδήλωση. Η αστυνομία του κρατιδίου του Αμβούργου, άγνωστο εκείνη τη στιγμή για ποιον λόγο, και με αυταρχικό σκεπτικό θεώρησε παράτυπη τη συγκέντρωση, οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν η πορεία να περάσει μέσα απ΄το κέντρο της πόλης του Αμβούργου. Χωρίς καμία προειδοποίηση η αστυνομία σταμάτησε την πορεία με βίαιο τρόπο στα πρώτα 20 μέτρα. Το αποτέλεσμα ήταν 700 τραυματίες από την άλογη αστυνομική βία και πάνω από 100 τραυματίες αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η αστυνομία χτυπούσε όποιον έβλεπε μπροστά της, άσχετα από το αν συμμετείχε στην πορεία, και έριξε τόσα χημικά, που οι πιο πολλοί δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους.

Κάπως έτσι έληξαν τα προεόρτια για τη RoteFlora. Υπήρξε όμως και συνέχεια...

GEFAHRENGEBIET (Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΕ)


Ο όρος σημαίνει περίπου «επικίνδυνη περιοχή», παραπέμπει όμως σε πρακτικές στρατιωτικού νόμου (παρόμοια με τους αποκλεισμούς στα Εξάρχεια), πρακτική που από το 2012 το διοικητικό δικαστήριο του Αμβούργου αποφάσισε ως σύννομη με το γερμανικό σύνταγμα. Από την Παρασκευή της περασμένης βδομάδας η πολιτική ηγεσία (SPD) του Αμβούργου αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου στην ευρύτερη περιοχή Sternschanze, όπου ζουν κάτι παραπάνω από 50.000 κάτοικοι.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΕ

Η αστυνομία έχει δικαίωμα να σταματά κόσμο, να τους υποβάλλει σε σωματικό έλεγχο, ιδιαίτερα αν μοιάζουν με «αναρχοάπλυτοι», μαυροντυμένοι ή φορούν γυαλιά ηλίου, άσχετα αν είναι γυναίκες ή άντρες, ηλικιωμένοι ή νεότεροι.
Οργανώσεις και συλλογικότητες προσπάθησαν κατά τη χθεσινή μέρα να διαμαρτυρηθούν, φτιάχνοντας ένα Camp στο κέντρο της πόλης τους, ώστε να σπάσουν την αστυνομοκρατία.

Περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας, αποκλείστηκαν απ΄τους αστυνομικούς με τους περισσότερους απ΄αυτούς τελικά να προσαγάγονται και το αυτοσχέδιο Camp να καταστρέφεται από συνεργεία του δήμου.

Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ακόμη κι έξω από την πόλη του Αμβούργου, με τους περισσότερους Γερμανούς να φοβούνται για την περιστολή των πολιτικών δικαιωμάτων τους και την αστυνομική καταστολή που επιχειρείται στις διαδηλώσεις.


Στο επίκεντρο της δημόσιας κριτικής βρίσκεται η αστυνομία και η μετάλλαξη των σοσιαλδημοκρατών (SPD) με τις αυθαίρετες μεθοδεύσεις τους. Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η ένωση συνδικαλιστών της αστυνομίας, αποκαλούμενη ως ομοσπονδιακή ένωση των «σκεπτικιστών» αστυνομικών με έδρα το Αμβούργο (Bundesarbeitsgemeinschaftkritischer Polizistinnen und Polizisten «BAG»ή αλλιώς «dieKritischen»).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ένωση σε μια 12-σέλιδη ανακοίνωση στον Τύπο, τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και αστυνομική ηγεσία της πόλης με αυθαίρετο τρόπο άσκησαν υπέρμετρη βία κατά πολιτών, επιτέθηκαν και ακύρωσαν το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», αδιαφορώντας για τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών της πόλης. 
Τελειώνοντας την ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές σημειώνουν ότι η θέση τους είναι υπέρ της αποκατάστασης της αλήθειας απέναντι στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι RoteFlora, την παραίτηση των ιθυνόντων στην κυβέρνηση του κρατιδίου, την διενέργεια εξεταστικής επιτροπής, ακόμη ως και την πρόσκληση εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό.

ΠΗΓΗ









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Μητσοτάκης:«Στόχος μου είναι η απόλυση 15.000 υπαλλήλων»

Κλειδώνουν με το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, από τα οποία θα προκύψει ο αριθμός των υπαλλήλων προς απόλυση, προκειμένου να καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος των 4.000 απολύσεων, που έπρεπε να έχει επιτευχθεί ως το τέλος του 2013, αλλά πήρε μικρή παράταση από την τρόικα

Πρόκειται για μικρά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), όπως το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, η κατάργηση του οποίου έχει προαναγγελθεί και όπως έχει ανακοινωθεί 200 εργαζόμενοι εντάσσονται στο πρόγραμμα των απολύσεων.
Σύμφωνα με Τα Νέα, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται επιπλέον ορισμένα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, αλλά οι υπάλληλοί τους δεν θα απολυθούν αυτομάτως, αλλά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα/ κινητικότητα.
«Στόχος μου είναι η απόλυση 15.000 υπαλλήλων»
Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν«, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι στόχος είναι η απόλυση 15.000 υπαλλήλων.
Μάλιστα, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο υπουργός επισημαίνει ότι θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει να μεταρρυθμίζουμε το Δημόσιο από το 2010, στο ξεκίνημα της κρίσης, αλλά δεν έγινε τίποτε μέχρι το 2013 καθώς «επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μείνει ανέγγιχτος ο σκληρός πυρήνας της εκλογικής τους πελατείας. Αντί να μεταρρυθμίσουν τη Δημόσια Διοίκηση προτίμησαν να προχωρήσουν σε οριζόντιες περικοπές, κάτι που έπληξε εξίσου ικανούς και ανίκανους υπαλλήλους».
Στο ερώτημα αν είναι υπερβολικός ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι «δεν είναι ο αριθμός των υπαλλήλων: η μη αντικατάσταση όσων φεύγουν από το 2010 μας επέτρεψε να πλησιάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και θέλουμε να απολύσουμε επιπλέον περίπου 15.000 δηλαδή το 2% του συνόλου. Αλλά αυτό που πρέπει κυρίως να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και στην ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρει το κράτος στην κοινωνία σε αντάλλαγμα των φόρων που πληρώνει».
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της κινητικότητας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι υπάρχουν τομείς όπου υπάρχει υπερπληθώρα υπαλλήλων και άλλοι στους οποίους λείπει προσωπικό, ενώ υπογραμμίζει ότι εάν κάποιος δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστεί στο Δημόσιο ή αν δεν μπορεί να βρει μια άλλη εργασία μέσω ενός προγράμματος κινητικότητας, «θα πρέπει να εγκαταλείψει το Δημόσιο».
Και συμπληρώνει: «Είχα στόχο 12.500 υπάλληλοι να αλλάξουν ειδικότητα πριν τον Οκτώβριο και αυτός ο στόχος επετεύχθη. Έτσι μπορέσαμε να μετακινήσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών διπλωματούχους οικονομολόγους που εργάζονταν ως δημοτικοί αστυνόμοι. Θα περιορίσουμε τη συχνότητα των επαφών μεταξύ υπαλλήλων και πολιτών χάρη στο Ιντερνέτ ώστε να μειωθούν οι δυνατότητες διαφθοράς. Αυτό ήδη έγινε με τις εφορείες: Καταργήσαμε ουκ ολίγες εφορείες και οι δηλώσεις γίνονται στο διαδίκτυο και οι πληρωμές μέσω τραπέζης. Πρέπει επίσης να απλοποιηθεί η Δημόσια Διοίκηση: Δεν θα πιστέψετε τον αριθμό των εγγράφων που πρέπει να συμπληρώσεις για να ανοίξεις μια επιχείρηση και τις μετακινήσεις που αυτό συνεπάγεται. Τελευταίο σημείο, βρισκόμαστε σε πλήρη αναδιοργάνωση των Υπουργείων για να πετύχουμε επιτέλους ένα αξιόπιστο οργανόγραμμα, μικρότερες δομές με λιγότερους γενικούς διευθυντές και διευθυντές κάθε λογής καθώς και αρμοδιότητες καθορισμένες με σαφήνεια».
Ο κ. Μητσοτάκης πάντως διευκρινίζει ότι «αντίθετα με αυτά που λέγονται, δεν βρίσκομαι σε μια εκτινασσόμενη καρέκλα, γιατί γνωρίζω ότι δεν είμαι μόνος. Η σιωπηλή πλειοψηφία θέλει τολμηρές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση».







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Διπλό χτύπημα στην Ελλάδα από την Goldman Sachs

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, που βρίσκεται σχεδόν πίσω από όλα τα μεγάλα deals που γίνονται αυτό τον καιρό στην Ελλάδα, ετοιμάζεται και η ίδια να επενδύσει στη χώρα μας

Μπορεί να ακούγεται «υπερβολικό», όμως απηχεί 100% την πραγματικότητα: Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, η οποία βρίσκεται σχεδόν πίσω από όλα τα μεγάλα deals που γίνονται αυτό τον καιρό επί ελληνικού εδάφους, ετοιμάζεται και η ίδια να επενδύσει στη χώρα μας! Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να χτυπήσει σε δύο μέτωπα:
 

α) θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος της αύξησης κεφαλαίου που ετοιμάζεται να κάνει η Geniki Bank, στο πλαίσιο της μετεξέλιξης της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις με το μάνατζμεντ της ελληνικής τράπεζας βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και αν όλα πάνε καλά, τότε το πιθανότερο είναι ότι η Goldman Sachs θα καλύψει έως και το 40% του ποσού που θα ζητηθεί

β) θα επιδιώξει να εξαγοράσει ασφαλιστική εταιρία, η οποία έχει παρουσία στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να την διευρύνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα έχει συζητήσει με τις διοικήσεις δύο εταιριών του κλάδου, χωρίς όμως να καταλήξει. Τώρα, βρίσκεται σε αναζήτηση τρίτου υποψήφιου στόχου και όλα δείχνουν ότι τον έχει εντοπίσει.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, οι κινήσεις αυτές θα «διαφημιστούν» ως ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, αν και όποτε βεβαίως ολοκληρωθούν.










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΛΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ “ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ” ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος με επίσημο έγγραφό της επιχείρησε να βγάλει καθαρό το δάνειο των 18,9 εκατ. ευρώ που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο…

με επισφαλείς όρους στην εταιρεία «Bestline Ανώνυμος Εταιρεία Διανομής Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Προϊόντων» συμφερόντων του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, η οποία μετά τη συνεργασία της με το Τ.Τ μετονομάστηκε σε «HELLENIC POST CREDIT Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Πιστώσεων» (HPS).

Το έγγραφο που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας έχει χαρακτηριστεί από την ΤτΕ ως «εμπιστευτικό» και στάλθηκε στις 28 Αυγούστου 2012 προς τον τότε πρόεδρο του Τ.Τ, Κλέωνα Παπαδόπουλο, με αριθμό πρωτοκόλλου 2088.

Το έγγραφο είχε, σύμφωνα με έγκυρες και πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, την απόλυτη έγκριση του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου και υπογράφεται από τον διευθυντή του Τμήματος Εποπτείας Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Ιωάννη Γούσιο.

Σ’ αυτό αναφέρεται κατά λέξη: «Σχετικά με τα αναφερόμενα στο Πόρισμα ελέγχου που διενεργήθηκε στη θυγατρική σας εταιρεία Hellenic Postcredit Α.Ε.Π.Π. και διαβιβάστηκε σε εσάς με το έγγραφό μα 1540/6053/29.6.2012 και ειδικότερα στην παράγραφο 1.1.4, σας γνωρίζουμε ότι γίνεται δεκτός ο ισχυρισμός σας σύμφωνα με τον οποίον το ποσό των €18,9 εκατ. είναι συμβατό με την εκτιμηθείσα αξία από την ελεγκτική εταιρεία και καταβλήθηκε από την Τράπεζα για την απόκτηση του 50% της HPC μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Παρακαλούμε όπως λάβουν γνώση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι υπεύθυνοι εσωτερικού ελέγχου, διαχείρισης κινδύνων και κανονιστικής συμμόρφωσης, της Τράπεζας και της εταιρείας».

Καταπέλτης το πόρισμα των επιθεωρητών της ΤτΕ

Αντίθετα, για το ίδιο θέμα το πόρισμα των επιθεωρητών της ΤτΕ αναφέρει ότι η πραγματική εμπορική αξία της «Bestline», με βάση την τρέχουσα αξία ανερχόταν στα 2.800.000 ευρώ, ενώ με βάση τη Μέθοδο Μελλοντικών Ταμειακών Ροών που είχε κάνει η εταιρεία ορκωτών λογιστών Deloitte στα 19.800.000 ευρώ.

Ωστόσο, η τότε διοίκηση του Τ.Τ με πρόεδρο τον Άγγελο Φιλιππίδη στις 24-4-20108, κατέβαλε 19.800.000 ευρώ για την απόκτηση μόνο του 50% της «Bestline» και ενώ το 70% των μετοχών της ήταν ήδη ενεχυριασμένο για την κάλυψη δανείου το οποίο είχε χορηγηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, με ανεξόφλητο υπόλοιπο 6.335.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από το τότε μετοχικό της κεφάλαιο.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της σκανδαλώδους σύμβασης, όπως αναφέρει το πόρισμα της εισαγγελική λειτουργού Πόπης Παπανδρέου, είναι το γεγονός ότι το Τ.Τ, πλήρωνε με δικά του αποκλειστικά κεφάλαια τη χρήση του δικτύου του από την «Bestline» του ομίλου ΔΕΜΚΟ καθώς και όλα τα έξοδα των εταιρειών αυτών.

Αντίθετα όταν η «Bestline» απέδωσε κέρδη για τα έτη 2008, 2009 και 2010 η ΔΕΜΚΟ καρπώθηκε – ως μέτοχος το 50% των μετοχών της εταιρείας αυτής, μερίσματα συνολικού ύψους 3.380.000 ευρώ, ενώ οι μετοχές αυτές ήταν ενεχυριασμένες υπέρ του Τ.Τ ως εξασφάλιση του ομολογιακού δανείου που είχε χορηγηθεί.

Με τις χαριστικές αυτές ενέργειες προς τις εταιρείες συμφερόντων Κοντομηνά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πόρισμα της κ. Παπανδρέου, εκτιμήθηκε ότι το Τ.Τ ζημιώθηκε από τη συγκεκριμένη συνεργασία κατ’ ελάχιστο 73.800.000 ευρώ και κατά μέγιστο 141.100.000 ευρώ!

Δείτε το έγγραφο

—————————————————————————————————————————————————————————-

TtT TT 14-1-2014

http://directnews.gr/greece/40406-o-provopoulos-edose-sugxoroxarti-ston-kontomhna-gia-to-daneio-ton-18-9-euro-eggrafo.html 

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Αλλάζουν όλα στις φορολογικές δηλώσεις

Όλα όσα ξέραμε γύρω απ' την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσουμε και μάλιστα άμεσα.

Ήδη σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων από την 1/1/2014ταυτόχρονα με την οριστικοποίηση υποβολής οποιασδήποτε δήλωσης, το ποσό φόρου που θα προκύπτει θα βεβαιώνεται άμεσα στον φορολογούμενο, που επίσης άμεσα θα μπορεί να πληρώσει είτε εφάπαξ είτε με δόσεις τον φόρο που του αναλογεί.

Ιδού ολόκληρη η επιστολή-ανακοίνωση της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων:
«Αγαπητέ Φορολογούμενε,

Από την 01/01/2014 και εφεξής, έχουν τεθεί σε ισχύ οι διατάξεις του Ν.4174/2013 (ΦΕΚ 170Α'/26-07-2013). Η πιο σημαντική αλλαγή που επιφέρει ο Νόμος και επηρεάζει άμεσα τη συναλλαγή του πολίτη με τη Φορολογική Διοίκηση είναι το γεγονός ότι από 01/01/2014 αποσυνδέεται η υποβολή της δήλωσης από την καταβολή του φόρου (ολικά ή σε δόσεις όπου προβλέπεται), δεδομένου της παρ. 1 του άρθρου 31 που αναφέρει, ότι: «άμεσος προσδιορισμός φόρου είναι ο προσδιορισμός φόρου που προκύπτει χωρίς περαιτέρω ενέργεια ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την οριστικοποίηση υποβολής οποιασδήποτε δήλωσης (εκτελεστός τίτλος), το ποσό φόρου που προκύπτει βεβαιώνεται άμεσα στον φορολογούμενο.
Με την οριστικοποίηση της υποβολής της δήλωσης εκδίδεται το σημείωμα για την πληρωμή του φόρου στο οποίο περιέχεται ο αριθμός της «Ταυτότητας Οφειλής (Τ.Ο.)», στοιχείο απαραίτητο για να δοθεί η εντολή πληρωμής στην τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ. μέσω ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ.

Από τα παραπάνω πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι με την υποβολή - οριστικοποίηση της δήλωσης - εφόσον είναι χρεωστική - βεβαιώνεται ο φόρος που προκύπτει από αυτή, χωρίς να προαπαιτείται η καταβολή του.

Επομένως, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εκ των υστέρων - μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης, ότι αυτή είναι λανθασμένη, δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσής της με την μη καταβολή του φόρου, αλλά ο φορολογούμενος οφείλει να προβεί εκ νέου σε υποβολή δήλωσης.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις περιπτώσεις υποβολής δηλώσεων για τις οποίες δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής και η πληρωμή τους γίνεται με την υποβολή. Η ταυτότητα οφειλής εκδίδεται με ημερομηνία λήξης της δόσης την τρέχουσα ημερομηνία. Στις περιπτώσεις αυτές, παρόλο που η υποβολή είναι εμπρόθεσμη, αν η καταβολή δε γίνει μέσα στα χρονικά πλαίσια λειτουργίας των εναλλακτικών δικτύων (όπως web-bαnking) τότε θεωρείται πως έχει καταβληθεί την επόμενη ημέρα και συντρέχει περίπτωση τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Προσοχή! Για δηλώσεις Φ.Π.Α., Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Παρακρατούμενων Φόρων, Ειδικών Φόρων και Τελών, που υποβάλλονται από 1.1.2014, η πληρωμή γίνεται μέσω Τ.Ο. (Βεβαιωμένες Οφειλές)».

newsit








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Τρία χρόνια φυλακή(κατάχρηση εξουσίας) για τον αστυνομικό που ψέκασε τη «γυναίκα με τα κόκκινα»


Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδίκασε το τουρκικό δικαστήριο τον αστυνομικό που είχε ψεκάσει με σπρέϊ πιπεριού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί τη γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα».
Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου και έγινε έμβλημα των αναταραχών που έλαβαν χώρα στο Πάρκο Γκεζί, κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη το περασμένο καλοκαίρι.

Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Adnan Çimen ζήτησε ποινή τριετούς φυλάκισης του 23χρονου αστυνομικού F.Z., στον οποίο αποδόθηκαν κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, ως συνέπεια των επιθέσεών του με σπρέι πιπεριού την 28η Μαΐου του 2013 εις βάρος της εν λόγω γυναίκας, αλλά και άλλων διαδηλωτών.
Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης τη διαθεσιμότητα του αστυνομικού από το σώμα, με την αιτίαση της παραβίασης των κανονισμών και την άσκηση αδικαιολόγητης βίας εις βάρος πολιτών. 
Οι συνειρμοί με την ελληνική πραγματικότητα είναι αναπόφευκτοι, με μοναδική διαφορά ότι εδώ επικροτούνται. 
Και αυτά γίνονται στην Τουρκία που την κατηγορούμε για αυταρχισμό.
Εδώ προφανώς οι  δικαστικές αρχές βλέπουν δικαιολογημένη την άσκηση βίας από τα αστυνομικά όργανα.
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Κλείσιμο 103.580 επιχειρήσεων και μισό εκατ. άνεργοι

Από το μητρώο εργοδοτών του ΙΚΑ προκύπτει ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια μεταξύ Ιουνίου 2009 και Ιουνίου 2013 έκλεισαν 103.580 επιχειρήσεις και έμειναν άνεργοι 411.504 εργαζόμενοι.

Η μείωση των επιχειρήσεων ήταν συγκριτικά μεγαλύτερη στον οικοδομικοτεχνικό κλάδο καθώς «εξαφανίστηκε» το 74,85% των εταιρειών (έχουν απομείνει 11.684 από 46.466 που δραστηριοποιούνταν πριν από 4 χρόνια) και το 75,22% των απασχολουμένων (στις 32.695 από 131.927) με παράλληλη μείωση, συνολικά, κατά 100.558 άτομα (-36,28%) των αλλοδαπών οι οποίοι είχαν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, απασχόληση στις κατασκευές (επίσημα ασφαλίζονται πλέον στο ΙΚΑ 176.605 έναντι 277.163).

Το μέσο ημερομίσθιο, μετά την αλλαγή του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων και την επικράτηση των ατομικών συμβάσεων που έγινε μέσα στην περίοδο αυτή, περιορίστηκε έως 25,94% (στα οικοδομικοτεχνικά έργα) και κατά 8,24% στο σύνολο των κλάδων.

Μειώσεις έχουν προκύψει, ωστόσο, και από την αύξηση των «ευέλικτων» συμβάσεων (μερικής και εκ περιτροπής εργασίας) για τις οποίες η μέση (μεικτή) αμοιβή για την οποία παρακρατούνται εισφορές έχει διαμορφωθεί στα 496,10 ευρώ για 343.617 εργαζόμενους έναντι 1.289,75 ευρώ που είναι ο μέσος μισθός για τους υπόλοιπους 1.232.651 εργαζόμενους.

defencenet








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Βρήκε το δάσκαλο του ο Σαμαρας (video)

Μετά τον πανηγυρικό (κυριολεκτικά για τα πανηγύρια) λόγο του Σαμαρά για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας βρήκε ευκαιρία ο γνωστός για τις μπηχτές Nigel Farage να απευθυνθεί στον "κατά φαντασία θεραπευόμενο"* πρωθυπουργό μας και να του υπενθυμίσει:

 "Τέτοια επίθεση την ημέρα που θα περιέγραφε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν την είχε φανταστεί. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός άκουσε τον... εξάψαλμο από τον Βρετανό ευρωβουλευτή, που δε... συγκρατήθηκε και ήταν μια στο καρφί και μια στο πέταλο, όχι μόνο για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά αλλά τους Έλληνες πολιτικούς γενικότερα, αφού η αναφορά του έφτασε μέχρι τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Λουκά Παπαδήμο, τον οποίο χαρακτήρισε υπάλληλο μαριονέτα της Goldman Sachs!

Αλλά η επίθεση ξεκίνησε από εκείνον που είχε απέναντί του ο Βρετανός ευρωβουλευτής: τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον οποίο... ενημέρωσε πως δεν κάνει κουμάντο στη χώρα του, η οποία βρίσκεται υπό ξένη κατοχή και όπου η Δημοκρατία καταλύθηκε. Γι’ αυτό και ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να μετονομάσει τη Νέα Δημοκρατία σε... ΜΗ Δημοκρατία!
 «Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», αλλά νομίζω ότι θα πρεπε να το ονομάσετε «Μη Δημοκρατία» (No Democracy), διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!», έριξε το... πρώτο φαρμακερό βέλος ο Φάρατζ. 

Εν αρχή, πάντως, ήταν η ειρωνεία... «Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε, φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα θα χορεύουν στους δρόμους της Αθήνας. Δεν έχει σημασία βέβαια που η χώρα σας, υπό τις συμβουλές της Goldman Sachs, μπήκε στο ευρώ χωρίς να πρέπει, που η ανεργία έχει φτάσει το 30% και το 60% στους νέους, ότι το νεοναζιστικό κόμμα προελαύνει, ότι έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία. Αλλά μην ανησυχείτε για αυτά, γιατί η... παρουσίαση της ελληνικής προεδρίας ήταν επιτυχία!

Κι έρχεστε εδώ κ. Σαμαρά και μας λέτε ότι εκπροσωπείτε την σταθερή θέληση του ελληνικού λαού; Λοιπόν, λυπάμαι, αλλά δεν κάνετε κουμάντο στην Ελλάδα και προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας από Νέα Δημοκρατία σε ΜΗ Δημοκρατία. 

Γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε διασωθεί από τη χρεοκοπία, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε! 

Και δε μπορείτε καν να παραδεχτείτε ότι ήταν λάθος που μπήκατε στο ευρώ - ο κ. Παπανδρέου το έκανε ήδη, έτσι δεν είναι;-, ζήτησε μάλιστα και δημοψήφισμα και μέσα σε 48 ώρες η ανίερη συμμαχία (τρόικα) που κάνει κομάντο στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον είχε απομακρύνει και τον είχε αντικαταστήσει από έναν πρώην υπάλληλο - μαριονέτα της Goldman Sachs. 

Μας κάνουν κουμάντο τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών όπως ο κ. Μπαρόζο. Και αυτό θα είναι οι ευρωεκλογές: μια μάχη της εθνικής δημοκρατίας με την γραφειοκρατία των Βρυξελλών και θα καταρρίψουν τον μύθο ότι όλα αυτά ήταν αναπόφευκτα».

Όση ώρα ο Βρετανός ευρωβουλευτής μιλούσε, ο πρωθυπουργός τον κοιτούσε κι άκουγε με ένα μειδίαμα σχηματισμένο στο πρόσωπό του"

Ο πάντα ετοιμόλογος και ευφυέστατος πρωθυπουργός της αποικίας μας ανταπάντησε:

«Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε, θα εκτιμούσα όμως αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Θα περίμενα περισσότερη αλληλεγγύη από εσάς. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ»
Δηλαδή του είπε να είναι αλληλέγγυος και ικανοποιημένος...αλλά σε τι ακριβώς να δείξει αλληλεγγύη?Με τι ακριβώς να ικανοποιηθεί?

Ξέρετε δεν (ικανοποιούνται) όλοι γαμώντας το κεφάλι τους,ούτε είναι κατόρθωμα το ότι μείναμε στο ευρώ παραχωρώντας την ανεξαρτησία μας.

Κατόρθωμα είναι που σας βάλαμε στον θρόνο πιστεύοντας τις μπούρδες που ξεφουρνίζατε.

*Για στασιμότητα στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα κάνει λόγο το Spiegel με τίτλο «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος» δίπλα σε φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά.

Απολαύστε ολόκληρη την σημερινή του παρέμβαση το Ευρωκοινοβούλιο στο παρακάτω βίντεο, με τα χαρακτηριστικά κατσουφιασμένα και ενοχλημένα πρόσωπα των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτικών και του ίδιου του Α. Σαμαρά!

Ρεζίλι παντού ο Αντώνης.

Δείτε το βίντεο:




πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Άρχισε ο εμφύλιος στην υψηλή κοινωνία

- Σουτζούκ λουκούμ με γεύση τριαντάφυλλο προσέφεραν στον κύριο Φιλιππίδη οι υπεύθυνοι των φυλακών στις οποίες κρατείται προσωρινά. Εκείνος τους ευχαρίστησε φωνάζοντας με νοσταλγία «ΠΑΩ-ΠΑΩ».
- Το τελευταίο διάστημα, δεν προλαβαίνουμε να μετράμε ανακρίσεις, μίζες, ξέπλυμα, απιστίες, κακουργήματα, καταχρήσεις, από εκλεκτούς εκπροσώπους του ιδιωτικού κεφαλαίου και των φίλων τους πολιτικών.


- Εκλεκτά μέλη της υψηλής κοινωνίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της πολιτικής κουλτούρας των τελευταίων 40 χρόνων, ξεφτιλίζονται καθημερινά στο σήριαλ «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

- Φαίνεται πως ζούμε σε μια περίοδο που όλοι στρέφονται εναντίον όλων και αναφέρομαι σε όσους άσκησαν ή ασκούν εξουσία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

- Καραμανλικοί εναντίον αντικαραμανλικών, αμερικανόφιλοι εναντίον ρωσόφιλων, συμφέροντα εναντίον συμφερόντων, μέσα στο καινούριο εργασιακό τοπίο και εν όψει νέων ευκαιριών για υπερκέρδη.

- Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, σκουπίδια, ήλιος, συγκοινωνίες, τουρισμός, προσφέρονται για νέα εκμετάλλευση από παλιά και νέα τζάκια, ντόπια και, κυρίως, ξένα όρνεα.

- Την ίδια στιγμή, έχουν βυθίσει τον κόσμο, στην απελπισία και στην εξαθλίωση, για να μπορούν να τον έχουν του χεριού τους, για ένα κομμάτι ψωμί.

- Ο κάθε Νιάρχος, ο κάθε Αλαφούζος και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος, μοιράζουν ελεημοσύνη είτε με δικά τους λεφτά είτε με τα λεφτά των πολιτών.

- Μικρογεύματα,
φρούτα και χυμούς στα σχολεία του Μενιδίου και άλλων υποβαθμισμένων περιοχών. Να είναι καλά οι «Σωτήρες» που βοηθάνε τους φτωχούς και τους ανέργους.

- Να είναι καλά οι «Σωτήρες», αυτοί οι ίδιοι, που παράγουν καθημερινά φτωχούς και ανέργους και μετά ταΐζουν τα παιδιά τους είτε για να σώσουν την ψυχή τους είτε γιατί έχουν εταιρική, κοινωνική ευθύνη.

- Κι αυτό το κωλοκράτος, το μόνο που κάνει είναι να κάνει μπίζνες με όλους αυτούς τους «Σωτήρες» για να μπορούν, ανενόχλητοι και πιο εύκολα, να παράγουν κι άλλους φτωχούς και ανέργους.

- Κι αυτό το κωλοκράτος, φτιάχνει σκλάβους νέας κοπής με πεντάμηνες συμβάσεις των 490 ευρώ μηνιαίως, χωρίς καμία προοπτική, χωρίς καμία σιγουριά, δίχως στον ήλιο μοίρα.

- Γέμισε ο τόπος απελπισμένους, απογοητευμένους που το πήραν απόφαση πως γεννήθηκαν για να πεθαίνουν κάθε μέρα και να λιώνουν κοιτώντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

- Κι όμως, δεν είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Μες στην απελπισία κρύβεται τόση οργή που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Μπορεί να ξανακάνει ανθρώπους γελαστούς με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια.

- Φτάνει μόνο να το πιστέψουμε, να μην αφήσουμε την απελπισία να μας καταρρακώσει ψυχικά και σωματικά, να την κάνουμε αντίσταση, να τους πετάξουμε την ελεημοσύνη τους στα μούτρα, να αρχίσουν να φοβούνται.

- Από δημοσιεύματα στον ξένο τύπο, φαίνεται πως τα μεγάλα αφεντικά, όντως φοβούνται. Γι’ αυτό μιλούν για κοινωνικές αναταραχές καθώς βλέπουν πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

- Φοβούνται το απρόοπτο, το ανεξέλεγκτο, το απατρονάριστο και στέλνουν έτσι το μήνυμα στους ντόπιους εντολοδόχους. Ίσως να βλέπουν πιο ξεκάθαρα ότι πλησιάζει το τέλος όλων αυτών των απάνθρωπων επιλογών.

- Το ίδιο, μάλλον, φοβόμαστε κι εμείς.
Μόνο αν προετοιμαστούμε γι’ αυτό, ο καθένας μόνος του, και ταυτόχρονα όλοι μαζί, θα διώξουμε το φόβο. Αξίζει την προσπάθεια γιατί είναι ο μόνος δρόμος.

- Για ποιο λόγο να ανεχόμαστε να καθορίζουν τις τύχες μας όλοι αυτοί που δεν θα κάναμε ποτέ παρέα μαζί τους και που δεν θα μοιραζόμασταν ποτέ ένα ποτήρι κρασί στο ίδιο τραπέζι;

- Τόσο ψέμα, τόση υποκρισία, τόση ανικανότητα και τόσο μίσος για τον συνάνθρωπο, τον άγνωστο, τον διπλανό, τον περαστικό δεν έχει προηγούμενο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

ΠΗΓΗ
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/01/blog-post_15.html







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ντοκουμέντο: Ο Θεοχάρης δίνει μπόνους στον εαυτό του

Νόμιμο, ηθικό ή τίποτα από τα δύο; Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δίνει πρακτικά... μπόνους στον εαυτό του για τα έσοδα της Γενικής Γραμματείας;

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το "Κουτί της Πανδώρας", ο Χάρης Θεοχάρης με το νόμο 4093/12 (που δεν είναι όποιος κι όποιος νόμος, αλλά το λεγόμενο "Μεσοπρόθεσμο") στο άρθρο 6, παράγραφος β’, κάνει αυτό ακριβώς: Προβλέπει "ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus)" για τον εαυτό του ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο – δηλαδή από την είσπραξη των φόρων μας, και όλοι ξέρουμε τι φόροι είναι αυτοί…

Αυτονόητα τίθεται το ερώτημα, πόσο θράσος θα πρέπει να έχει ένας δημόσιος λειτουργός για να απαιτεί ουσιαστικά νόμιμη μίζα για να κάνει τη δουλειά του, όταν ήδη παίρνει (πιθανότατα) έναν παχυλό μισθό, χωρίς καν να τηρεί τα προσχήματα για το «καλό της χώρας» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Φυσικά, η απόφαση αυτή δεν είναι προσωπική απόφαση του γενικού γραμματέα, αλλά ενεργοποιείται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης - αποδεικνύοντας ότι σε αυτήν την κυβέρνηση κανείς δε δρα μόνος του...

Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι απεργάζεται ήδη την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών είσπραξης φορολογικών εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, αυτό θα γίνει σταδιακά. Το πρώτο βήμα είναι η δημουργία ενός ημιαυτόνομου φορέα της φορολογικής διοίκησης. Ο φορέας αυτός θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα έχει διοικητικό συμβούλιο και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ επικεφαλής θα παραμείνει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο κ. Θεοχάρης. Τα σχέδια αυτά είναι κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα των δανειστών, οι οποίοι θέλουν να συρρικνώσουν το δημόσιο τομέα και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρίες.

Οι αμοιβές αυτές του κ. Θεοχάρη συνιστούν πρόκληση τη σημερινή εποχή. Την ώρα που την ελληνική κοινωνία μαστίζει τη φτώχεια και την ελληνική κοινωνία, ένας δημόσιος λειτουργός που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αμοίβεται με μπόνους, μόνο και μόνο για να κάνει τη δουλειά του. Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει και οι υπουργοί που νομοθετούν και υπηρετούν τους έλληνες πολίτες να αμοίβονται με μπόνους σε περίπτωση για παράδειγμα που καταφέρουν να προσελκύσουν επενδύσεις. Λες και δεν είναι αυτή η δουλειά τους.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Μπερντ Λούκε: Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη - Τα δάνεια έχουν χαθεί!

Χρεοκοπημένη η Ελλάδα, αναφέρει ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Focus".

Ο κ. Λούκε επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του υπέρ της εξόδου των χωρών του Νότου, από την Ευρωζώνη, τονίζει πως "εάν οι υπό κρίση χώρες αποχωρήσουν από το ευρώ, θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα και δεν θα υπάρξουν σε καμία περίπτωση καταστροφικές συνέπειες".

"Τα χρήματα είναι εδώ και καιρό χαμένα. Οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, αλλά καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Κανείς σοβαρός οικονομολόγος δεν υποστηρίζει ότι το ελληνικό κρατικό χρέος είναι βιώσιμο", αναφέρει ο κ. Λούκε σχετικά με τα δάνεια προς την Ελλάδα.

“Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία έχουν συρρικνωθεί. Τι λύθηκε λοιπόν εκεί;”, διερωτάται ο κ. Λούκε ενώ διαχωρίζει μόνο την περίπτωση της Ιρλανδίας.

newmoney







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Η τσατσά είδε το μιζαδόρο και κοκκίνισε

 Μιχαλού

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί κανείς τον τελευταίο καιρό ακούει για διαφθορά και σκάνδαλα στον πολιτικό και κοινωνικό ιστό!!! Πολιτικοί που αποδεικνύεται πως έκλεβαν το δημόσιο χρήμα.
Στρατιωτικοί που γέμιζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Μιντιάρχες που έπαιρναν δάνεια απολύτως επισφαλή.

Επιχειρηματίες και άλλα πολλά οικονομικά σκάνδαλα. Με δυο λόγια, άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους που επηρέαζαν τις τύχες μας, είχαν βάλει, λίγο ή περισσότερο, το χέρι στο μέλι.

Λειτουργούσαν πέρα από το νόμο, χωρίς έλεγχο και λογοδοσία αφού δεν τους άγγιζε κανείς!!! Λεηλάτησαν την πολιτεία επί σειρά ετών από τον κρατικό κορβανά συντελώντας μάλιστα συνειδητά στην σημερινή χρεοκοπία τους κράτους!!!
Δηλαδή στην δικιά μας εξαθλίωση!!!

Την ίδια ώρα μεγάλωναν οι στρατιές των απλήρωτων εργαζομένων και ανέργων που βλέπουν να βγαίνουν τα σπίτια τους στο σφυρί ακούνε ότι οι μίζες πετούσαν πάνω από τα κεφάλια τους και πέρναγαν κάτω από τη μύτη τους !!!

Εντωμεταξύ οι δικαστικές έρευνες αναδεικνύουν σκάνδαλα. Πρόσωπα που άλλοτε δεν τα άγγιζε κανείς οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Στο ενδιάμεσο κάποιοι πρώην μεγαλοσχήμονες αγωνιούν και ετοιμάζουν τα σακίδια τους για Κορυδαλλό μεριά. Για να μην τους αδικούμε όμως πρέπει να παραδεχθούμε ότι μια και έχουν μάθει στην τάξη, κρατάνε και σειρά προτεραιότητας!!!

Ε ρε γλέντια.

Το μεταπολιτευτικό μας «θαύμα» στήθηκε σε σαθρά θεμέλια και ηττήθηκε…








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε χθες στις 23:15, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, επί της οδού Αμερικής 10, στον 4ο όροφο.


Οι δράστες τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του γραφείου και από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Το γραφείο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Νέα προκήρυξη για 356 θέσεις στη ΝΕΡΙΤ

Δύο προκηρύξεις για την κάλυψη, στη ΝΕΡΙΤ, 132 θέσεων δημοσιογράφων και άλλων 224 εργαζομένων με καλλιτεχνικές ειδικότητες (σκηνοθέτες, παραγωγοί, μοντέρ, φωτιστές, γραφίστες κ.λπ.) αναρτήθηκαν την Τρίτη στον διαδικτυακό ιστότοπο opengov.gr.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη για τις θέσεις δημοσιογράφων αορίστου χρόνου, 117 αφορούν την Αθήνα και 15 τη Θεσσαλονίκη. Για τις υπόλοιπες ειδικότητες, η προκήρυξη αφορά 197 άτομα για την Αθήνα και 27 για τη Θεσσαλονίκη.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά έως τις 12:00 το μεσημέρι της 3ης Φεβρουαρίου 2014.

Επιπλέον, αναρτήθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάρτιση μητρώου αξιολογητών της ΝΕΡΙΤ, για την αξιολόγηση των υποψηφίων των διάφορων ειδικοτήτων. Έργο των αξιολογητών θα είναι η αξιολόγηση και βαθμολόγηση των υποψηφίων, σύμφωνα με τις προκηρύξεις της ΝΕΡΙΤ για τις ειδικότητες εκτός ΑΣΕΠ.

Οι προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρούνται από όλους τους υποψηφίους είναι:
1. Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
2. Να διαθέτουν τουλάχιστον Απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο.
3. Οι υποψήφιοι χωρίς ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να αποδείξουν ότι, γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων της αντίστοιχης ειδικότητας, προσκομίζοντας πιστοποιητικό ελληνομάθειας που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ή το Σχολείο της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή άλλο ισότιμο.
4. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα, που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
5. Να μην έχουν κώλυμα πρόσληψης, ούτε κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά τον χρόνο του διορισμού.
6. Να κατέχουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Σε περίπτωση που η αναφερόμενη στην αίτηση συμμετοχής τίτλοι έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή να κατέχουν και πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την ισοτιμία και όπου απαιτείται την αντιστοιχία των τίτλων αυτών ή πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
7. Οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή. 
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








ΤΑΥΤΕΚΩ - Θεωρηση Βιβλιαριων Ασθενειας ετος 2014

Ανακοινώνεται στους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ - ΤΑΠ ΗΛΠΑΠ ότι από 14/01/2014 έως 31/03/2014 θα γίνεται θεώρηση των Βιβλιαρίων Ασθενείας για το έτος 2014. 

Οι συνταξιούχοι που παραμένουν ασφαλισμένοι στο Ταμείο μας η θεώρηση των βιβλιαρίων τους θα γίνεται από 14/01/2014.

















Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή είναι η απόφαση της ντροπής για τον “Αντρίκο”- είχαν το κράτος τσιφλίκι τους! Επιβεβαίωση της Ζωής Γεωργαντά.

Οι Τσαουσέσκου της Ελλάδας!

Είπαν “συνωμοσιολόγο” την Ζωή Γεωργαντά όταν κατήγγειλε ότι ακόμα και νόμους έφτιαχναν για να καλοπερνά η οικογένεια! Ιδού η επιβεβαίωση.

Πέρασαν νόμο για να κατέβει ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στο κέντρο…

— Χίλιες «τσιριτσάντσουλες» του Γ. Αρσένη και του Π. Ευθυμίου, για να μετατεθεί ο «πρίγκιπας» Αντρίκος ….από την Θεσσαλονίκη στο «εν Αθήνησι» Πανεπιστήμιο.
— Νόμος είναι και τον παραβιάζουμε! ΦΩΤΟ.

— ….και να σκεφθείς Μπαρμπανίκο ότι ….ο Τσίπρας πρότεινε -κάποια στιγμή- ….τον «εύκαμπτο» Κεφαλλονίτη Υπουργό για Πρωθυπουργό! Ήταν το μεγαλύτερο -και μοιραίο- λάθος του αρχηγού του ΣΎΡΙΖΑ.

— Είναι πολιτικά αδιάβαστος και νοητικά «ρηχός» ο κ. Αλέξης ….δεν κάνει για Τώρα ….ίσως αργότερα ….όταν εμείς θα είμαστε στα κυπαρισσάκια ….και θα έχει απολεσθεί ….η «αρχαιότερη» και πολυτιμότερη μνήμη»!

— Επιβεβαιώνεται η καθηγήτρια κα Ζωή Γεωργαντά ….για την «σκανδαλώδη» μετάθεση του Αντρίκου!

—“Πέρασε φωτογραφική τροπολογία -ο Αρσένης- για να κατέβει -ο Αντρίκος από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα!”
http://olympia.gr

— ΝΟΜΟΣ ΥΠ” ΑΡΙΘ. 2517 ΦΕΚ Α” 160/11.8.1997
Εκλογή Διδακτικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Αρθρο 5
1. α) Τα μέλη Δ.Ε.Π.. που συμπληρώνουν τουλάχιστον τρία (3) χρόνια υπηρεσίας σε αυτοδύναμο Τμήμα στο οποίο υπηρετούν, έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλο Τμήμα του ίδιου ή άλλου Πανεπιστημίου, στην ίδια θέση της βαθμίδας που κατέχουν, στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο και σε οργανική θέση του Τμήματος υποδοχής και εάν δεν υπάρχει σε συνιστώμενη αυτοδικαίως σε αυτό προσωποπαγή θέση.
Αποκλείεται η μετακίνηση μελών Δ.Ε.Π. προς τα Πανεπιστήμια των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Για τη μετακίνηση απαιτείται αίτηση του ενδιαφερόμενου προς το Τμήμα του και προς το Τμήμα υποδοχής, καθώς και αιτιολογημένη σύμφωνη γνώμη των Γενικών Συνελεύσεων των δύο Τμημάτων.
Η μετακίνηση γίνεται με πράξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου υποδοχής, μετά από σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου προελεύσεως.
…………………..
Αρθρο 14
Εναρξη ισχύος
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται από τις ειδικότερες διατάξεις του.
Παραγγέλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Ακταίον, 11 Αυγούστου 1997

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

—ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

—ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΙΑΝ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

—ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Κ. ΓΕΙΤΟΝΑΣ

—ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΡ. ΑΡΣΕΝΗΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους
Κόρινθος, 11 Αυγούστου 1997

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΑΓ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

tsoutsouneros.arvanitis







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Το βασίλειο των Τριών Πιθήκων . Του Στάθη

Σκίτσο «αφιερωμένο στη μνήμη» του Αριέλ Σαρόν. Φτιαγμένο το 2004, όταν ο νεοναζιστής αυτός χασάπης δολοφονούσε Παλαιστινίους κατά χιλιάδες και για πολλοστή φορά. Η «απάντηση» των καθ’ ημάς «φίλων» της Μοσάντ ήταν να κατηγορήσουν αυτό το σκίτσο κι άλλα ανάλογα για... αντισημιτισμό. Συνήθης πρακτορική πρακτική. Να κατηγορείται ή μάλλον να συκοφαντείται για αντισημιτισμό όποιος κάνει κριτική στις φασιστικές μεθόδους του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων, ώστε η κριτική του να ακυρώνεται. Μόνον που αυτό το παραμύθι δεν περνάει πια...
Το βασίλειο των Τριών Πιθήκων

Δεν γνώριζε ο κ. Σημίτης για τον Ακη. Δεν γνώριζε ο κ. Προβόπουλος για τον κ. Φιλιππίδη. Δεν γνωρίζουν τίποτα οι υμνωδοί δημοσιογράφοι του κ. Στουρνάρα για τις αυτοκτονίες. Οταν κάτι βαίνει κακώς κι αυτός που είναι υπεύθυνος για αυτό «δεν το γνωρίζει», ή είναι βλαξ ή μας περνάει για ηλίθιους.

Αν ο κ. Σημίτης δεν γνώριζε τι συνέβαινε γύρω του με τις μίζες, το Χρηματιστήριο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα συναφή, ήταν βλαξ. Αν γνώριζε, ήταν συνένοχος.

Αν ο Γιωργάκης δεν γνώριζε πού θα μας οδηγήσει η υπαγωγή σε Μνημόνιο, ήταν βλαξ. Αν γνώριζε, ήταν συνένοχος.

Γενικώς σε αυτήν τη χώρα ισχύει το δόγμα τού εν οίδα ότι ουδέν είδα. Ο κ. Καραμανλής ουδέν γνώριζε για τον κ. Λιάπη, ούτε κατάλαβε τι έπαθε όταν οι «νταβατζήδες» του έκαναν το σχέδιο για τον «Βασικό Μέτοχο», Προκόπη με πατάτες στον φούρνο. Ο κ. Βουλγαράκης γνώριζε τι ήταν νόμιμο, αλλά του διέφευγε τι είναι ηθικό. Ο κ. Βενιζέλος δεν ήξερε ότι έχει ξεχάσει τη Λίστα Λαγκάρντ σπίτι του. Ηξερε όμως ότι ο Ακης είναι αθώος και εκόπτετο υπέρ του στη Βουλή. Γενικώς

το πολιτικό σύστημα του δικομματικού μονοκομματισμού θυμίζει κουτοπόνηρους μαθητές στην τάξη, που τους ελέγχει ο δάσκαλος και τους φταίει ο πισινός τους. Δεν φταίω εγώ, κύριε! Ο Νικολάκης βάρηξε τον Θανασάκη - δεν φταίει

ο κ. Σαμαράς για την κυρία Σακελλαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τη δουλειά της την έβαλε εκεί να κάνει ο κ. Σαμαράς διά του κυρίου Στουρνάρα, και τη δουλειά της κάνει η εν λόγω κυρία. Τι φταίει ο κ. Βενιζέλος για το χαράτσι; Προσωρινώς το έβαλε κι αυτό έγινε μόνιμο. Τι φταίει το υποβρύχιο που γέρνει; Πέρασε το έρμο απ’ τις υπογραφές σαράντα Υπουργών, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει από τα σαράντα κύματα. Τι να κάνουμε τώρα; να βάλουμε κάτω την

υπογραφή του κ. Αβραμόπουλου και να τη ρωτάμε αν ξέρει τι παρέλαβε απ’ την υπογραφή του κ. Βενιζέλου; Δεν ξέρει! Ο πισινός μου φταίει, κύριε, στο πισινό θρανίο στρογγυλοκάθεται ο ένοχος. Τι γνώριζε ο κ. Σαμαράς για το πρώτο Μνημόνιο; Τίποτα. Για αυτό ήθελε να φτιάξει «μίαν και μόνην Εξεταστική». Για να μάθει. Και γιατί δεν την έφτιαξε; Με το πρώτο Μνημόνιο θα ασκολούμεθα τώρα; πάμε για το τρίτο!

Βεβαίως, ο κ. Σαμαράς λέει ότι ουδέν γνωρίζει για το τρίτο Μνημόνιο. Γνωρίζει όμως ο κ. Σόιμπλε. Ο οποίος με τη σειρά του δεν γνωρίζει τίποτα για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Κι εκθέτει έτσι την κυρία Αννά Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία το πάει καθημερινώς κομμωτήριο (το χρέος). Γενικώς στη

χώρα αυτή επικρατεί η ιδεολογία των ανίδεων. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ιδέα για τον Χίτλερ, ο κ. Τσουκάτος ούτε έχει ακούσει για τον κ. Μαντέλη, ο ΔΟΛ δεν έχει ιδέα για τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής, η κυρία Τεγοπούλου ούτε καν ασχολείται με τις οικογένειες όσων άφησε στον δρόμο, ο «Πήγασος» ξέρει για τα χρέη του κ. Κοντομηνά, αλλά όχι για τα δικά του, γενικώς

η χώρα κυβερνάται απ’ τους Τρεις Πίθηκες.

Τον Πίθηκα Δεν Βλέπω.

Τον Πίθηκα Δεν Ακούω.

Τον Πίθηκα Δεν Μιλάω.

Για παράδειγμα ο κ. Σαμαράς. Οταν ομιλεί, μιλάει με τη φωνή του κ. Σόιμπλε. Αν μιλήσει με τη δική του φωνή, η φωνή του κ. Σόιμπλε τον διαψεύδει. Λέει ο κ. Σαμαράς ότι θα βγούμε στις αγορές. Αργότερα! λέει ο κ. Σόιμπλε. Μιλάει για μετακύληση χρεωλυσίων ο κ. Σαμαράς κι ακούει (τις) φωνές του κ. Σόιμπλε (μέσα στο μυαλό του): αργότερα! Λέει η φωνή του κ. Σαμαρά για μείωση επιτοκίων, μη λες μαλθακίες λέει η φωνή του κ. Σόιμπλε - κι έτσι πάει η δουλειά, σχοινί γορδόνι

στην επικράτεια των Τριών Πιθήκων.

Του Πίθηκα που Δεν Βλέπει τα εκατομμύρια των ανέργων, των απλήρωτων, των εξαθλιωμένων. Του Πίθηκα που Δεν Ακούει τη βοή των επερχομένων, τον γόο των πεινασμένων, το βογγητό και τον κλαυθμό. Του Πίθηκα που Δεν Μιλάει αλλά κουκουλώνει το κακό κι αβαντάρει της πατρίδας τον χαμό.

Τρεις Πίθηκες που με θράσος χιλίων πιθήκων διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, τα λερωμένα κι άπλυτα, ότι «μαζί τα φάγαμε», ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να αναχρηματοδοτούμε τις τράπεζες για να μας παίρνουν τα σπίτια, μια ορδή

πιθήκων της πιο ελεεινής μορφής: των κυνικών και των στόκων.

Στόκος ο κ. Κεδίκογλου όταν δηλώνει ότι «δεν υπάρχει αποδεκτή βία». Ούτε αυτή που επιτάσσει το ίδιο το Σύνταγμα εναντίον όσων το ξεσχίζουν, χρυσέ μου; Ή μήπως δεν ξεσχίσθηκε (κατά πρώτον) το Σύνταγμα, όταν ψηφίσθηκε το πρώτο Μνημόνιο στη Βουλή με λιγότερες από 180 ψήφους; ή μήπως έκτοτε δεν ξεσχίζεται το Σύνταγμα ανηλεώς, δοθείσης όχι ευκαιρίας αλλά εντολής απ’ την Τρόικα και το Βερολίνο;

Στόκος και ο άλλος Κεδίκογλου, ο Συμεών! ή μήπως όρνιο, όταν χαρακτηρίζει προπαγάνδα της κλάψας το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών. Αλλά για αυτούς τους Πίθηκες που Δεν Βλέπουν, προπαγάνδα είναι όσα εμείς βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας στην πραγματική ζωή κι όχι όσα της κάνουν οι ίδιοι στις οθόνες.

Διότι στις οθόνες του Μπάμπη του Σκάι, του κ. Ευαγγελάτου, του Mega κι όλων των ευαγών ιδρυμάτων που υποστήριξαν Σημίτη, Γιωργάκη, Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη, Πάγκαλο, Κουβέλη, Παπαδήμο, όλα ήταν μια χαρά στην «ισχυρή Ελλάδα», ώσπου το παράκανε στη δημιουργική λογιστική το (πράσινο και γαλάζιο) Σημιταριό και βρέθηκε η χώρα με το ένα πόδι σε οίκο ανοχής και το άλλο κομμένο. Σκληρά λόγια, θα μου πείτε. Βεβαίως! δεν τα λένε οι Πίθηκες που Δεν Μιλάνε,

αλλά αυτοί είναι μάστορες στους ευφημισμούς. Ξεφτέρια στη γλώσσα του Οργουελ. Λόγου χάριν ο κ. Στουρνάρας (σε συνέντευξη στους Financial Times): «Ο Σόιμπλε μου είπε για το κούρεμα: Γιάννη, ξέχνα το»! Πρώτον (ευχάριστον) ότι ο κ. Σόιμπλε προσαγορεύει τον κ. Στουρνάρα «Γιάννη» κι όχι μπαγάσα, ολντ τσαπ, μαλθάκα, μπουζουκοκέφαλε, γέρο μου κι άλλα τέτοια μαλλιαρά, καθώς οι φίλοι συνηθίζουν μεταξύ τους. Και δεύτερον, τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχουμε; Ο κ. Σαμαράς μιλάει για κούρεμα, το οποίον ο κ. Σόιμπλε δεν βλέπει, απ’ ό,τι ο κ. Στουρνάρας άκουσε. Οι Τρεις Πίθηκες σε όλο τους το ελεεινό μεγαλείο...

email: stathis@enikos.gr
enikos








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου