EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ώρες αγωνίας για τους επιβάτες του Norman Atlantic. Ένας νεκρός και δύο τραυματίες - BINTEO

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης της Ιταλίας και της Ελλάδας προκειμένου να διασωθεί και ο τελευταίος επιβάτης του Norman Atlantic.


Το θρίλερ της τιτάνιας επιχείρησης, αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ήδη έχει εντοπιστεί ένας νεκρός επιβάτης, ελληνικής καταγωγής.


Αρχικά ιταλικές πηγές ενημέρωσαν το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι υπάρχει ένας νεκρός που είχε εγκλωβιστεί στον καταπέλτη του Norman Atlantic. Νωρίτερα, η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος. Η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί μαζί με τον άντρα που βρέθηκε νεκρός, σώθηκε και έχει ήδη μεταφερθεί στην Ιταλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας βούτηξε στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρός από τα σωστικά συνεργεία και είναι Έλληνας. Δείτε την επίσημη ανακοίνωση που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός.

       



Υπουργείο Ναυτιλίας : Αυτός είναι ο νεκρός
Στη δημοσιότητα έδωσε πριν από λίγα λεπτά με επίσημη ανακοίνωση του το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου τα στοιχεία ταυτότητας του νεκρού Έλληνα επιβάτη του φλεγόμενου πλοίου Norman Atlantic.

Από την ταυτοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών που προώθησε η εταιρεία του πλοίου, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας  Δούλη Γεώργιο.

Από την ίδια γλίστρα, διασώθηκε η γυναίκα η οποία είχε επίσης εγκλωβιστεί, με στοιχεία Δούλη Θεοδώρα και μεταφέρθηκε ασφαλώς με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Πρίντεζι της Ιταλίας.

 


Έσπασε ο κάβος ρυμούλκησης. Πλέει προς την Ιταλία το Norman Atlantic

Η ρυμούλκηση του ακυβέρνητου πλοίου γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και φαίνεται ότι η διαδικασία θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι Ιταλοί που έχουν την ευθύνη της διάσωσης, αποφάσισαν να ρυμουλκήσουν το Norman Atlantic στο Πρίντεζι. Όμως ο κάβος ρυμούλκησης έσπασε και τώρα γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί ξανά με το ρυμουλκό.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID