EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέα απεργία στη Lufthansa

Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ξεκίνησαν τη Δευτέρα απεργία 36 ωρών, τη δέκατη από την αρχή του έτους, γεγονός που προκάλεσε την ακύρωση χιλίων και πλέον πτήσεων.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, που έχει την έδρα της στη Φρανκφούρτη, προειδοποίησε ότι 1.350 πτήσεις, δηλαδή σχεδόν οι μισές από τις 2.800 που ήταν προγραμματισμένες για τη Δευτέρα, θα ακυρωθούν.

Η απεργία ξεκίνησε τη Δευτέρα στις 12:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης (01:00 της Τετάρτης) και θα επηρεάσει όλες τις πτήσεις, ανακοίνωσε την Κυριακή το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC).

Η διένεξη σχετικά με τις αλλαγές που προτείνονται σε πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων που είχε διαμορφωθεί πριν από δεκαετίες έχει οδηγήσει φέτος σε επανειλημμένες απεργίες. 

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Οι κινητοποιήσεις των πιλότων ξεκίνησαν τον Απρίλιο και πλέον σκληραίνουν τη στάση τους με αυτή τη δέκατη απεργία, που έχει μεγαλύτερη διάρκεια από όλες τις προηγούμενες.
Η Lufthansa ανακοίνωσε τον κατάλογο των πτήσεων που θα ακυρωθούν στον ιστότοπό της.
Οι πιλότοι ζητούν να μπορούν να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα, σε ηλικία 55 ετών, με το 60% του μισθού τους, προτού φτάσουν στην επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης των 65 ετών. Οι διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση για το θέμα έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID