EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αρνήθηκε η κοινοπραξία τη νέα σύμβαση

Αρνητική ήταν η απαντηση που έδωσε ο ανάδοχος του Μετρό Θεσσαλονίκης στον φορέα του έργου για την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για τις αρχαιολογικές εργασίες.

Η Αττικό Μετρό είχε δώσει προσθεσμία μέχρι χτες Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στην ανάδοχο κοινοπραξία (ΑΕΓΕΚ, Ansaldo, Ansaldobreda, Seli, Impregilo) να υπογράψει τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση για τη συνέχιση των αρχαιολογικών εργασιών στο έργο. Πρόκειται για σύμβαση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά υπολειπόμενες αρχαιολογικές εργασίες στους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας καθώς και εργασίες στα φρεάτια στους σταθμούς Φλέμινγκ, Συντριβανίου, Αγ. Σοφίας, Βενιζέλου, Δημοκρατίας και ΝΣΣ.

Μετά την άρνηση της υπογραφής σύμβασης, πλέον η κατασκευή του έργου βρίσκεται στον αέρα, ενώ πολύ πιθανό είναι η επαναπροκήρυξή του.

Σε εξώδικο που απέστειλε στην Αττικό Μετρό η κοινοπραξία απάντησε ότι από την 1η Δεκεμβρίου και εφεξής δεν υφίσταται νόμιμο χρονοδιάγραμμα για το σύνολο του έργου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι νόμιμη μία σύμβαση που θα υπογραφεί εκτός της συμβατικής προθεσμίας περάτωσης του έργου. Να σημειωθεί πάντως ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο της επαναδημοπράτησης, το έργο εγκυμονεί κινδύνους όσον αφορά τη συνέχιση της χρηματοδότησής του από κοινοτικούς πόρους. Υπενθυμίζεται ότι η βασική γραμμή χρηματοδοτείται κατά περίπου 70% από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με ενέχυρο μάλιστα το μετρό της Αθήνας, και κατά 30% από το ΕΣΠΑ.

Ηδη οι αρμόδιες κοινοτικές αρχές έχουν στείλει δύο επιστολές προς την Αττικό Μετρό, μία την άνοιξη του 2013 και μία στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Σε αυτές ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την πορεία του έργου, αλλά και για όσα ακούγονται αναφορικά με τις αστοχίες στις μελέτες, το αδιέξοδο στον σταθμό Βενιζέλου κ.λπ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID