EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απάτη με δάνεια «μαϊμού» ύψους πέντε εκατ. σε βάρος υποκαταστήματος της Εθνικής

Τεράστια απάτη με δάνεια-«μαιμού» ύψους 5.000.000 ευρώ σε βάρος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κόρινθο αποκαλύφθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

«Εγκέφαλος» του κυκλώματος ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας χορήγησης στεγαστικών δανείων, ενώ συνολικά εμπλέκονται 81 άτομα, ανάμεσά τους τραπεζικοί υπάλληλοι, πολιτκοί μηχανικοί και δικηγόροι.

Η μέθοδος του κυκλώματος παραπέμπει, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, της οποίας τα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους.

Ο Προϊστάμενος (Τμηματάρχης) της Εθνικής Τράπεζας Κορίνθου είχε ως άμεσους συνεργούς την βοηθό του, επίσης τραπεζικό στέλεχος, τον νομικό σύμβουλο του υποκαταστήματος, πέντε συνεργαζόμενους μηχανικούς, και τρεις μεσάζοντες - διαμεσολαβητές των αγοραπωλησιών.

Όπως προέκυψε, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και οι συνεργοί του μαζί εντόπιζαν πρόθυμους δανειολήπτες, κατά κύριο λόγο αλλοδαπούς και στη συνέχεια τους χορηγούσαν παράτυπα στεγαστικά δάνεια.

Αρχικά ενέκριναν τα δικαιολογητικά που προσκόμιζαν οι υποψήφιοι αγοραστές - δανειολήπτες, παραποιώντας και πλαστογραφώντας έγγραφα, όπου αυτό κρινόταν απαραίτητο. Στη συνέχεια, μέσω ενός στενού δικτύου συνεργασίας, το οποίο διαχειριζόταν ο Τμηματάρχης του υποκαταστήματος, οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί - μέλη της οργάνωσης, έρχονταν σε συμφωνία με τους πωλητές των ακινήτων και υπερεκτιμούσαν την αξία τους, με αποτέλεσμα τα ακίνητα αυτά να πωλούνται ακόμη και σε τιμές τριπλάσιες από την πραγματική.

Οι εκταμιεύσεις των δανείων δεν κατέληγαν στην πλειονότητα των περιπτώσεων στους λογαριασμούς δανειοληπτών και πωλητών, αλλά όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα, είχαν αναληφθεί από το ταμείο της τράπεζας, με πλαστογραφημένα παραστατικά ταμειακών συναλλαγών, καταλήγοντας σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία αναμένεται να ταυτοποιηθούν - προσωποποιηθούν από την εξέλιξη της ερευνητικής διαδικασίας.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προέβη επίσης στην αναζήτηση τραπεζικών λογαριασμών, που τηρούνται σε Ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, καθώς και των χρηματικών υπολοίπων αυτών κατά το χρόνο του ελέγχου. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα προέκυψε ότι τρία (3) από τα εμπλεκόμενα άτομα εμφανίζουν σημαντικού ύψους υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και με αντίστοιχες του Τραπεζικού Ιδρύματος, η συνολική ζημία που προκλήθηκε από τις παράνομες αγοραπωλησίες και τις επίσης παράνομες - παράτυπες δανειοδοτήσεις σε βάρος της Τράπεζας, ανέρχεται στο ποσό των 5.000.000 ευρώ τουλάχιστον.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID