EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πώς στήθηκε η μεταβίβαση της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας

Οποια πέτρα κι αν σηκώσουν οι ερευνητές των «Luxleaks» και των περιβόητων συμφωνιών φοροαποφυγής, οι οποίοι έχουν επεξεργαστεί μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες, όπως PWC, KPMG και Deloitte, όλο και κάποια άμεση ή έμμεση σχέση επιχειρήσεων στην Ελλάδα με το μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου ανακαλύπτουν.

Αυτή τη φορά η υπόθεση που ήρθε στο φως από τα έγγραφα που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.icij.org εμπλέκουν σε ύποπτες μεταφορές κεφαλαίων την εταιρεία Greek Paper Manufacturing Sarl η οποία έχει εξαγοράσει το 2002 από το Δημόσιο την τότε προβληματική βιομηχανία «Αθηναϊκή Χαρτοποιία - Softex». Σύμφωνα με δημοσίευμα του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα», Χάρη Καρανίκα, από τα έγγραφα προκύπτει ότι η εταιρεία Greek Paper Manufacturing Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο χρησιμοποιήθηκε ως «κανάλι» από τη μητρική εταιρεία Bolton Group για να μεταβιβαστούν 33 εκατ. ευρώ σε άλλες εταιρείες του ομίλου. Η μεταφορά των κεφαλαίων πραγματοποιήθηκε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αγοραπωλησίες μετοχών με ενδιάμεσες εταιρείες του ομίλου Bolton. Τα χρήματα πέρασαν στην GPM με αύξηση κεφαλαίου από τη μητρική στην Ολλανδία και εν συνεχεία αγοράστηκαν μετοχές άλλης θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της BGI Brands. H συμφωνία εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2010 και προέβλεπε ότι θα περνούσαν κεφάλαια από την BGI Brands στη Manitoba France στη Γαλλία.

Η ιταλικών συμφερόντων Bolton Group που σήμερα εδρεύει στο Αμστερνταμ είναι γνωστή στη χώρα μας όχι μόνο από την εξαγορά της Softex, αλλά και από το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που εμπορεύεται, όπως οι μάρκες UHU, Merito, Overlay, η Rio Mare, η Neutro Roberts κ.ά.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID