EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Τρύπα» μέχρι και 1,6 δισ. στο Ασφαλιστικό λόγω αύξησης των ορίων ηλικίας

Μέχρι και τα 1,6 δισ. ευρώ θεωρείται ότι μπορεί να φτάσει νέα «τρύπα» για τα ασφαλιστικά ταμεία , η οποία θεωρείται πως μπορεί να προκύψει αν αυξηθούν τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας για όλες τις ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, σύμφωνα με δημοσίευμα του dikaiologitika.gr.

Όπως υπολογίζεται, εάν «κλειδώσει» ως κατώτατο όριο συνταξιοδότησης το 62ο έτος ηλικίας, τότε θα υπάρξει μαζική υποβολή αιτήσεων για χορήγηση σύνταξης, από όσους θεμελιώνουν νωρίτερα συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις ισχύουσες διατάξεις, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να παραμείνουν στην εργασία τους, επιπλέον 5 - 7 έτη.

Θεωρείται πολύ πιθανό, τουλάχιστον 150.000 εργαζόμενοι, από τους περίπου 250.000 που θίγονται από αυτές τις επώδυνες αλλαγές, να προτιμήσουν τον δρόμο της πρόωρης συνταξιοδότησης, αδιαφορώντας για την επιβάρυνση που θα προκαλέσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα εξανεμιστεί το δημοσιονομικό όφελος των 330 εκατ. ευρώ, που υπολογίζει η τρόικα ότι μπορεί να προκύψει από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αντίθετα, θα υπάρξει τρύπα έως 1,6 δισ. ευρώ, στα ταμεία που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID