EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συμφώνησαν τρόικα – κυβέρνηση για το μισθολόγιο στο Δημόσιο

Από την 1-1-2015 και όχι από το 2016 όπως σχεδίαζε η Κυβέρνηση θα εφαρμοστεί τελικά το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο…Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ,Τρόικα και Κυβέρνηση και ουσιαστικά είναι η πρώτη σημαντική υπαναχώρηση της Κυβέρνησης προκειμένου να λάβει ως «αντίδωρο» την εφαρμογή των αλλαγών στο ασφαλιστικό αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες που θα «απεικονίζουν» την οικονομική αντοχή των Ταμείων για την επόμενη δεκαετία.

Με το νέο μισθολόγιο επέρχονται οι εξής αλλαγές:


Πρώτον…από τις αρχές του χρόνου οι νεοδιοριζόμενοι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (εξαιρούνται πρακτικά οι απόφοιτοι του δημοτικού και γυμνασίου καθώς σε αυτές τις κατηγορίες δεν γίνονται πλέον προσλήψεις) θα αμείβονται για τη διετή δοκιμαστική τους περίοδο με τις αποδοχές που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα. Για τους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 752 ευρώ το μήνα (μεικτά σε 12μηνη βάση) αντί 858 σήμερα, 889 ευρώ(μεικτά) αντί 1037 σήμερα για τους αποφοίτους τεχνολογικής εκπαίδευσης ενω οι απόφοιτοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα λαμβάνουν 957 ευρώ(μεικτά) αντί 1092 σήμερα.

Μετά τη δοκιμαστική διετία και εφόσον παραμείνουν στο δημόσιο θα εντάσσονται στο ισχύον μισθολόγιο. Στην περίπτωσή τους οι αποδοχές που θα λαμβάνουν στη συνέχεια θα συναρτώνται από δύο παράγοντες.Τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά και τη βαθμολογία που θα συγκεντρώνουν με βάση την αξιολόγησή τους που θα γίνεται με το νέο πάγιο σύστημα το οποίο θα εφαρμοστεί από τις αρχές του χρόνου.

Δεύτερον…από την 1η Ιανουαρίου μειώνεται κατά 25%-30% η «υπερβάλλουσα διαφορά » που αφορά σήμερα περίπου 60.000 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών,Δικαιοσύνης ,Υποδομών και Ο.Τ.Α.

Για τους υπαλλήλους αυτούς δεν έγινε κατά γράμμα η περικοπή στις αποδοχές τους με βάση το ενιαίο μισθολόγιο με αποτέλεσμα να διατηρήσουν προσωπικές διαφορές από 100-600 ευρώ επιπλέον το μήνα , από ότι οι συνάδελφοί τους των υπολοίπων Υπουργείων με ίδια χρόνια προϋπηρεσίας και βαθμούς στην ιεραρχία.Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τους 60.000 αυτούς υπαλλήλους οι περικοπές θα γίνονταν από τα μέσα του 2015.

Τρίτον…αποφασίστηκε να μειωθούν δραστικά μη μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου όπως υπερωρίες,αργίες,εκτός έδρας,επιδόματα για κατασκηνώσεις των παιδιών,για βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID