EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πολυπληθής πορεία, άγρια καταστολή στο ΕΜΠ

Άγρια στυνομική καταστολή στη φοιτητική διαδήλωση που παό τα Προπύλαια και τη Βουλή κατέληξε στο -κλειδωμένο- ΕΜΠ. Χημικά και πολύ ξύλο στη Στουρνάρη.

Το πρωί, έπειτα από εντολή τού Φορτσάκη, έξω από το κτίριο παρατάχθηκαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που έκαναν χρήση χημικών και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε φοιτητές οι οποίοι άρχιζαν να συγκεντρώνονται.

Οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν επίσης στην πρωτοφανή απόφαση να διατηρήσουν κλειστά μέχρι τη Δευτέρα τα κτήρια των Σχολών του ΕΚΠΑ στο κέντρο.
22:52
Τα βραδινά γεγονότα
Χημικά και κρότου λάμψης εναντίον φοιτητών που προσπάθησαν να μπουν στο Πολυτεχνείο για να κάνουν συντονιστικό λίγο μετά τις 8. Τα ΜΑΤ χτυπούσαν στο “ψαχνό”, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 40 τραυματίες φοιτητές.
Οι φοιτητές έσπασαν την αλυσίδα του πρύτανη, που έκλεινε την πόρτα της εισόδου του Πολυτεχνείου από την οδό Στουρνάρη. Δευτερόλεπτα αργότερα επιτέθηκαν τα ΜΑΤ με χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο στους φοιτητές. Πολλοί φοιτητές βρίσκονταν αποκλεισμένοι μέσα στο Πολυτεχνείο, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν από την Τοσίτσα.
Νωρίτερα, αφού η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, οι φοιτικοί σύλλογοι κατευθύνθηκαν προς τη Νομική Σχολή. Η οδός Σίνα στο ύψος της Ακαδημίας βρισκόταν αποκλεισμένη από κλούβα των ΜΑΤ και η Νομική περικυκλωμένη από ΜΑΤ. Με 2 χειροβομβίδες κρότου λάμψης υποδέχτηκε η αστυνομία τους φοιτητές οι οποίοι έστριψαν στην Ιπποκράτους, επέστρεψαν στην Πανεπιστημίου και συνέχισαν προς το Πολυτεχνείο.
             View image on Twitter 
            

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID