EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο Στουρνάρας δημιούργησε το υβρίδιο TT – Eurobank και τώρα καμαρώνει το πανηγύρι των παρανομιών.

Έγγραφη η επιβεβαίωση της παρανομίας από την Eurobank, με την οποία συγχωνεύθηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την παράνομη παρακράτηση των ποσών από δανειακή σύμβαση δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλαδος.

Με την εξώδικη διαμαρτυρία ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος επισημαίνει την επιβάρυνση, που προκύπτει στο δανειολήπτη από την εφαρμογή του παράνομου τύπου υπολογισμού του τόκου με βάση έτος 360 ημερών και ο Άρειος Πάγος με αμετάκλητη απόφαση του την υπολόγισε σε 1,3889% ημερησίως.

Όπως βλέπετε και παρακάτω, στην απάντηση στο εξώδικο του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, η διοίκηση της Τράπεζας προσπαθεί να δικαιολογήσει την παράνομη τακτική της σε βάρος δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου, χρησιμοποιώντας μία εντελώς παράλογη δικαιολογία.
Κατ΄ αρχάς παραδέχεται ότι παραβαίνει την Κοινοτική Οδηγία που ορίζει ως νόμιμο υπολογισμό του τόκου με βάση έτος 365 (ή 366 αν είναι δίσεκτο) αντί του διαδομένου στα ελληνικά τραπεζικά δεδομένου υπολογισμό του τόκου με βάση έτος 360 ημερών. Ισχυρίζεται λοιπόν, ότι η απόσβεση των δανείων του δανειολήπτη έχει υπολογισθεί επί τη βάσει των 360 ημερών, λαμβανομένου υπόψη ωστόσο, ότι οι ημέρες εκτοκισμού είναι πάντοτε 30, ανεξάρτητα από τις ισχύουσες ημερολογιακές.

«Μπαρούφες» χαρακτήρισε μιλώντας στο radio1d.gr τις αιτιάσεις που προβάλλει στην απάντηση της στην εξώδικη διαμαρτυρία του δανειολήπτη, ο π ρώην Εισαγγελέας, νομικός και πολιτικός επιστήμονας Ιωάννης Σακκάς.
«Πρόκειται ουσιαστικά για την άρνηση της τράπεζας να συμμορφωθεί με τα όσα έχουν θεσπιστεί νομοθετικά και ισχύουν στη χώρα μας. Είναι δικός τους το χαρτί και δικός τους και το μολύβι και γράφουν ότι θέλουν» επισημαίνει χαρακτηριστικά και υπενθυμίζει ότι έχουν βγει αποφάσεις του Αρείου Πάγου που ορίζουν τον νόμιμο τρόπο του υπολογισμού του τόκου και συνιστούν δεδικασμένο.

Υπενθυμίζει ότι επί του θέματος έχει τοποθετηθεί και το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν 15 τράπεζες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατόπιν αγωγής ένωσης Καταναλωτών που ζητούσε την τήρηση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου. «Πρόκειται για απόφαση που ισχύει έναντι πάντων, δεν είναι δυνατόν να καταπατούν τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID