EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η ΕΚΤ έβαλε τέλος στα σενάρια εξόδου από το Μνημόνιο

“ Ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να ξεχάσει κάθε κουβέντα για έξοδο από τα μνημόνια και άρση της εποπτείας της οικονομίας από την Ε.Ε. έστειλε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ”

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατέστησε σαφές χθες (Πέμπτη) ότι χωρίς πρόγραμμα προσαρμογής, το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας δεν πρόκειται να δει σεντ από πωλήσεις τιτλοποιημένων δανείων του προς την κεντρική τράπεζα.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της χθεσινής συνεδρίασης της ΕΚΤ στη Νάπολη, ο Ντράγκι επιβεβαίωσε ότι χώρες με χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αγορών ABS (χρεόγραφων διασφαλισμένων σε περιουσιακά στοιχεία) και καλυμμένων ομολόγων από τις ιδιωτικές τράπεζες της ευρωζώνης, που η ΕΚΤ ξεκινά αυτό τον μήνα με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πρόσθεσε όμως ότι οι εν λόγω χώρες θα πρέπει να έχουν ένα πρόγραμμα προσαρμογής με την Ε.Ε. Στην παρατήρηση ότι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με την Ε.Ε. τελειώνει στο τέλος του 2014 ο Ντράγκι επέμεινε ότι: «Πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα εκεί. Χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχουν αγορές».

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε αποφασίσει να συμπεριλάβουμε χώρες που έχουν αξιολόγηση κάτω από ΒΒΒ-, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, με δύο προϋποθέσεις: α. θα υπάρξει σειρά μέτρων τα οποία θα περιορίσουν το ρίσκο για τις συγκεκριμένες αγορές που θα γίνουν εκεί, έτσι ώστε τα στοιχεία ενεργητικού που αγοράζονται να έχουν ανάλογο ρίσκο με τα στοιχεία που αγοράζονται αλλού, β. οι χώρες αυτές θα έχουν ένα πρόγραμμα με την Ε.Ε.».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID