EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Κίνα σώζει την Αργεντινή με 11 δισ δολάρια

Συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων έκλεισαν οι κεντρικοί τραπεζίτες των δύο χωρών. Εκταμίευση ενός δισ δολαρίων ως το τέλος του έτους, προαναγγέλει η εφημερίδα La Nacion.

Κοντά σε συμφωνία ύψους 11 δισ, που θα έχει καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της Αργεντινής από νέα χρεοκοπία, βρίσκονται Πεκίνο και Μπουένος Αϊρες.

Οπως μετέδωσε το Reuters, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Juan Carlos Fabrega συνάντησε τον Κινέζο ομόλογο του την Κυριακή για να συζητήσουν πώς θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap) των δύο χωρών αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η ανταλλαγή θα επιτρέψει στην Αργεντινή να ενισχύσει τα συναλλαγματικά αποθέματα της ή να πληρώνει για κινεζικές εισαγωγές με γουάν σε μια περίοδο που τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας δέχονται ισχυρότατες πιέσεις λόγω των χαμηλών εσόδων από τις εξαγωγές και μετά την μεγάλη υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion, το Μπουένος Άιρες θα λάβει την πρώτη δόση ύψους 1 δισ. δολ. πριν το τέλος του έτους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το ποσό αυτό θα αποτελεί μέρος ενός δανείου συνολικού ύψους 11 δισ. δολ. που υπέγραψαν η πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernandez και ο Κινέζος ομόλογος της τον Ιούλιο, λίγο πριν η κυβέρνηση χάσει τις προθεσμίες πληρωμής τόκων σε ομόλογα και μπει σε καθεστώς χρεοκοπίας για δεύτερα φορά σε διάστημα 12 ετών.

"Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας μετέφερε στον Fabrega την υποστήριξη της χώρας του προς την Αργεντινή στη διαμάχη με τους ομολογιούχους στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης", αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID