EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συνετρίβη αεροσκάφος της Air Algerie

Το αεροσκάφος της Air Algerie, που χάθηκε καθ΄ οδόν από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι συνετρίβη στην περιοχή Τιλέμσι του Μάλι, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της αλγερινής αεροπορίας
 
«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει συντριβεί», δήλωσε ο αξιωματούχος, αρνούμενος να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται το αεροπλάνο και το τι προκάλεσε τη συντριβή.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση AH5017. Οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τύπου McDonnell Douglas MD-83 ήταν 116, συγκεκριμένα 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας, πάντως, έκανε λόγο για 119 επιβαίνοντες.
 
Στο μεταξύ, Γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δύο μαχητικά αεριωθούμενα της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν τη βάση τους στη Δυτική Αφρική, αναπτύχθηκαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την πτήση της Air Algerie.
 
Επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, το ραδιόφωνο ανέφερε ότι από τους επιβάτες του αεροσκάφους οι 51 ήταν Γάλλοι, 26 κατάγονταν από την Μπουρκίνα Φάσο και επτά ήταν Αλγερινοί.

Υπήρχαν επίσης πολλοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι.
Σύμφωνα πάντως με το Γερμανικό Πρακτορείο οι Γάλλοι επιβάτες ήταν 50 και οι Αλγερινοί έξι. Τα έξι μέλη του πληρώματος του MD83, το οποίο είχε ναυλωθεί από την ιδιωτική ισπανική εταιρεία Swiftair και εκτελούσε την πτήση από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι, ήταν όλοι τους Ισπανοί. Από τη Βηρυτό, επίσημη πηγή ανέφερε ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και 20 Λιβανέζοι, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και 10 παιδιά.
 
Τουλάχιστον οι 22 από τους επιβάτες της πτήσης επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλα αεροσκάφη για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από πηγές των γαλλικών αεροδρομίων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID