EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλλει στα H&M ο Σ.Ε.Α.

Εργασιακό μεσαίωνα στην αλυσίδα καταστημάτων H&M καταγγέλει ο  Σύλλογος Εμποροϋπάλληλων Αθήνας όπου 9 στους 10 εργαζόμενους της σε κάθε κατάστημα είναι part-time (4ωροι και 5ωροι) και πολύ λιγότεροι αριθμητικά από τις πραγματικές ανάγκες… Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «απόρροια αυτού είναι να δουλεύουν έως και 10 ώρες την ημέρα, για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες της πολυεθνικής.

Ακόμη πιο έντονο είναι στις βραδινές βάρδιες που πραγματικά ο εργαζόμενος, πέραν των υπερωριών που είναι στο πρόγραμμά του να πραγματοποιήσει, δεν γνωρίζει τώρα θα αποχωρήσει από το κατάστημα παρόλο που το ωράριό του θεωρητικά τελειώνει στις 9:30 το βράδυ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργαζόμενοι φεύγουν ακόμη και στις έντεκα ακόμη και τα μεσάνυχτα.
Τα παραπάνω δε συμβαίνουν κατ’ εξαίρεση αλλά κατ΄εξακολούθηση καθώς σπανίως τηρείται το νόμιμο ωράριο για τον εμποροϋπάλληλο και αυτό συμβαίνει στην  πλειοψηφία των καταστημάτων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως καταγέλλει ο Σύλλογος » Προς επιβεβαίωση των παραπάνω είναι και οι τακτικές της εταιρίας μιας και σε κρίσιμες περιόδους (Χριστούγεννα, Πάσχα, Εκπτώσεις) προσλαμβάνει εργαζόμενους για να βγει η αυξημένη δουλειά, τους οποίους μπορεί να τους έχει μήνες στην ανασφάλεια για τον αν θα έχουν δουλειά τον επόμενο μήνα και μετά πολλούς από αυτούς να τους πετάει στο δρόμο».

Σημειώνεται ότι η  Η&Μ Ελλάδος είναι υποκατάστημα της Η&Μ Group και ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάρτιο του 2007 στην οδό Σταδίου στο κέντροτης Αθήνας. Σήμερα, η Η&Μ απαριθμεί 27 καταστήματα σε επτά πόλεις, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Ιωάννινα, Ξάνθη και


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID