EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δεν έχουν τελειωμό οι υπάλληλοι που διορίστηκαν στον Δήμο Ξάνθης με πλαστά πτυχία

Τελειωμό φαίνεται πως δεν έχουν οι υποθέσεις δημοτικών υπαλλήλων που διορίστηκαν στον Δήμο Ξάνθης και στο Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστών πιστοποιητικών και απολυτηρίων!
Ο έλεγχος που πραγματοποιείται στα μητρώα των εργαζομένων βγάζει κυριολεκτικά λαβράκια καθώς πέραν των πρώτων δύο δημοτικών υπαλλήλων, κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ, που είχαν κάνει χρήση πλαστών απολυτηρίων λυκείου και δημοτικού αντίστοιχα, ακόμη μία σχεδόν παρόμοια υπόθεση ήρθε στο φως.
 
Είχε πλαστό απολυτήριο…

Η δεύτερη περίπτωση αφορά υπάλληλο που διορίστηκε σε δημοτική επιχείρηση, η οποία στη συνέχεια οδηγήθηκε σε κλείσιμο ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στον Δήμο Ξάνθης. Κατά τον διορισμό του, πριν από 20 περίπου χρόνια, ο εν λόγω υπάλληλος προσκόμισε απολυτήριο από το Λύκειο της Σταυρούπολης Ξάνθης ωστόσο από τον σχετικό έλεγχο προέκυψε πως πρόκειται για πλαστό απολυτήριο μιας και δεν είχε φοιτήσει ποτέ εκεί. Η εν λόγω υπόθεση παραπέμπεται τόσο στο αρμόδιο Υπουργείο όσο και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως «ξαφνικός θάνατος» για τον υπάλληλο ο διορισμός του οποίου πρέπει να ανακληθεί.

Τα δύο πρώτα λαβράκια

Ήταν πριν από τρεις σχεδόν μήνες όταν η Εφημερίδα Ακρίτας και το ThrakiToday.com αποκάλυψαν τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου, που βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, και από τον οποίο ήρθαν στο φως οι υποθέσεις δύο δημοτικών υπαλλήλων που είχαν διοριστεί με πλαστά απολυτήρια. Όπως προέκυψε τότε από τον έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών εργαζόμενος στον Δήμο, ο οποίος μάλιστα είχε προσληφθεί στον Δήμο Αθηνών και μετετάχθη στον Δήμο Ξάνθης στη συνέχεια, είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο δημοτικού! Το απολυτήριο φερόταν να έχει εκδοθεί σε περίοδο όπου το αναφερόμενο δημοτικό σχολείο δεν είχε καν ιδρυθεί, ενώ ακόμη και η μετέπειτα πιστοποίηση κτήσης του για εξωσχολική χρήση είχε εκδοθεί σε περίοδο όπου το σχολείο είχε ήδη κλείσει. Ταυτόχρονα, εργαζόμενος στον Δήμο διορίστηκε το 2008 και αυτός μέσω ΑΣΕΠ με πλαστό απολυτήριο από Λύκειο της Ξάνθης. Αρχικά τη θέση του είχε καταλάβει άλλος υποψήφιος εργαζόμενος ωστόσο ο ίδιος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ καταθέτοντας ένσταση, διαδικασία η οποία και τον δικαίωσε με αποτέλεσμα να προσληφθεί, παρά την πλαστότητα του απολυτηρίου του!

Ο έλεγχος συνεχίζεται

Υπενθυμίζεται πως το έναυσμα για τους σχετικούς ελέγχους σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας δόθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο όλων των πιστοποιητικών των διορισθέντων στο Δημόσιο ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ ανέλαβαν τον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των δημοτικών υπαλλήλων, εντοπίζοντας στην περίπτωση του Δήμου Ξάνθης μέχρι στιγμής τρείς περιπτώσεις, ενώ δεν αποκλείεται μόλις ο έλεγχος φτάσει στο τέλος του να εντοπιστούν και άλλες!


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID