EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανοίγει πλατφόρμα καταγραφής των υπέρ τρίτων φόρων

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ετοιμάζει τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για την καταγραφή των φόρων υπέρ τρίτων στον ιδιωτικό τομέα.

Στόχος θα είναι στην εν λόγω πλατφόρμα να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ώστε να μπορούν να δηλώνουν τους φόρους υπέρ τρίτων που πληρώνουν ή που καρπώνονται ως επαγγελματική ομάδα.

Αντίθετα, ξεκάθαρη είναι η εικόνα σχετικά με τους φόρους υπέρ τρίτων στο Δημόσιο. Από το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα από το ερωτηματολόγιο που έστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε όλα τα υπουργεία δεν προέκυψε ουσιαστικά κάτι νέο σχετικά με την εν λόγω καταγραφή.

Το μεγάλο όμως θέμα έχει να κάνει με το ότι πιθανή κατάργησή τους θα δημιουργήσει ζήτημα βιωσιμότητας πολλών ασφαλιστικών ταμείων, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς αφορούν την χρηματοδότησή τους.

Πάντως, η τρόικα συνεχίζει να πιέζει σχετικά με την κατάργησή τους, καθώς εκτιμά ότι στην πλειονότητά τους είναι αδιαφανείς και δημιουργούν συνθήκες άνισης ανακατανομής του εισοδήματος.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID