EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυρ.Μητσοτάκης: «Στα όριά τους πολλά νοικοκυριά λόγω υπερφορολόγησης»… Ναι, εσένα περιμέναμε να το διαπιστώσεις

Στην παραδοχή ότι πολλά νοικοκυριά στη χώρα «είναι στα όριά τους» λόγω της υπερφορολόγησης προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη ώστε να αποκλιμακωθεί η ανεργία.

«Το βασικό ζητούμενο που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα είναι να επανέλθει σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να αποκλιμακωθεί η ανεργία. Υπάρχει κι ένα δεύτερο ζήτημα, ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια υπερφορολόγηση που οδήγησε πολλά νοικοκυριά στα όριά τους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM.

Μιλώντας για το θέμα του ανασχηματισμού, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού» συμπληρώνοντας ότι και στην περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρώτος λόγος ανήκει πάντα στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αναμενόμενο» να υπάρχει πολιτική φθορά της κυβέρνησης «στα μέσα ενός εκλογικού κύκλου» και πρόσθεσε ότι «εάν υπάρχουν αστοχίες και σφάλματα θα πρέπει να διορθωθούν».

Τόνισε ότι «οποιοδήποτε μέτρο προτείνουμε πρέπει να είναι κοστολογημένο και αν απαιτούνται ισοδύναμα πρέπει να βρεθούν» και πρόσθεσε ότι «εάν πιστώνουμε στην ελληνική οικονομία σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, τότε αυτή την πρόοδο πρέπει να την πιστωθεί και ο υπουργός Οικονομικών».

Ωστόσο, παρατήρησε ότι «στα ζητήματα της φορολογικής πολιτικής ενδεχομένως να απαιτούνται κάποιες διορθωτικές κινήσεις».

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να την μπλοκάρει από μόνος του» και σημείωσε ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδεθεί μελλοντικά από το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα των εκλογικών κύκλων».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτάχυνση της εκδίκασης των πειθαρχικών υποθέσεων και τόνισε ότι «αν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είχε κινηθεί οριζόντια και συγκροτημένα στο ζήτημα του επανελέγχου των πιστοποιητικών σε όλη τη δημόσια διοίκηση, το περιστατικό με το γιατρό στη Σκύρο (σσ: πλαστό πτυχίο) δεν θα είχε ανακαλυφθεί ποτέ».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID