EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καιρός ήταν…Απαγόρευση καμερών σε χώρους εργασίας, εστίασης και αναψυχής..

Απαγορεύτηκαν οι κάμερες σε χώρους εργασίας, αναψυχής,  εστίασης κλπ.
Τα γραφεία της βουλής μάλλον εξαιρούνται…

Πόσο τυχαία μπορεί να είναι αυτή η απόφαση ή μάλλον πόσο τυχαίο είναι που ανακοινώθηκε μόλις σήμερα…

Η παρακολούθηση χώρων εργασίας, εστίασης και αναψυχής με κάμερες παραβιάζει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και για το λόγο αυτό η «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» με την υπ” αριθμ. 13/2014 απόφασή της υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής, κλπ, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Η Αρχή, με την απόφασή της, καθορίζει σε ποιους χώρους εργασίας απαγορεύεται η τοποθέτηση κάμερας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτή μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει.

Η Αρχή αναφέρει ότι απαγορεύεται η λειτουργία των εν λόγω μηχανών σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.

Αντίθετα, υπογραμμίζει η Αρχή, μπορεί να υπάρχουν κάμερες, σε χώρους που βρίσκονται τα ταμεία επιχειρήσεων ή υπάρχουν χρηματοκιβώτια ή ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός υπό τον όρο όμως ότι οι κάμερες θα εστιάζουν στο αντικείμενο που προστατεύεται και όχι στους χώρους των εργαζομένων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID