EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βουλή των 250 και άμεση εκλογή Προέδρου σχεδιάζουν Σαμαράς – Βενιζέλος

Η αναθεώρηση του Συντάγματος, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος θα βρεθούν στο επίκεντρο πολιτικών εκδηλώσεων των δύο κυβερνητικών κομμάτων.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εξετάζουν μια σειρά από τροποποιήσεις ενός μεγάλου μέρους των συνταγματικών διατάξεων.

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι έχει ωριμάσει η σκέψη της πρότασης απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, μάλιστα μια πρώτη πρόβλεψη είναι να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προκήρυξη εκλογών.

Μία από τις προτάσεις που προωθούν τα δύο κόμματα είναι και αυτή της μείωσης του αριθμού των βουλευτών σε 250 η ακόμη και σε 200, ενώ προωθείται ο θεσμός της Γερουσίας ως δεύτερο νομοθετικό σώμα και η αναβάθμιση του ρόλου του βουλευτή, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στο ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή που πολλοί έχουν υποστηρίξει δημόσια.

Τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος δείχνουν διατεθειμένοι να συζητήσουν το ζήτημα των μη κερδοσκοπικών και μη κρατικών Πανεπιστημίων, όπως επίσης και τη θέσπιση της Κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων στο Σύνταγμα.

Ψηλά στην ατζέντα των ριζικών αλλαγών που προωθούνται έχει μπει και το θέμα της ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου, κάτι που αναμένεται να τεθεί μαζί με τα παραπάνω, ώστε να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Βενιζέλος στο παρελθόν είχε υποστηρίξει πως ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας θα πρέπει να κατοχυρωθεί συνταγματικά. Σε περίπτωση που προχωρήσει αυτή η άποψη στην κυβέρνηση θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχθούν οι διαφορετικές απόψεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας πολιτικό πλήγμα λίγο πριν τις εκλογές.

www.crashonline.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID