EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ουκρανία: Φλέγεται το Κίεβο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί - Ελλαδα: Ένα φρέντο παρακαλώ

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στην Ουκρανία. Το Κίεβο φλέγεται και ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι. Πάνω από 310 άτομα έχουν τραυματιστεί. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 185 διαδηλωτές έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ενώ 89 εξ αυτών έχουν νοσηλευτεί με διάφορους τραυματισμούς.


Επίσης, ο αριθμός των αστυνομικών που σκοτώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις την Τρίτη στο Κίεβο, αυξήθηκε από δύο σε τρεις, γεγονός που ανεβάζει τους νεκρούς από τα πρωτοφανή επεισόδια στους δέκα. Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, ακόμη, 135 αστυνομικοί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 35 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Η βία έχει ξεφύγει στην Ουκρανία και οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλούν σοκ.

Φωτιές υψώνονται παντού, διαδηλωτές πετούν πέτρες και ό,τι άλλο βρουν προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και αντλίες νερού.

Οι δρόμοι στην ουκρανική πρωτεύουσα θυμίζουν σκηνικό πολέμου. Η αστυνομία απέστειλε τελεσίγραφο στους διαδηλωτές να δώσουν ένα τέλος στο χάος στις 18:00, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα υποχρεωθεί να επιβάλει την τάξη «με κάθε έννομο μέσο», όπως και έκανε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, όπου εισέβαλε στο μεγαλύτερο στρατόπεδο των διαδηλωτών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, η οποία βρίσκεται κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας.

πηγη









 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID