EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυκλοφοριακό χάος στο Λονδίνο

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, διήμερη απεργία έχει εξαγγελθεί στον υπόγειο Σιδηρόδρομο της βρετανικής πρωτεύουσας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας και το κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί καθώς προβλέπεται κυκλοφοριακό χάος από εκατομμύρια κάτοικους στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, το παλαιότερο στον κόσμο (από το 1863) και μεγαλύτερο υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο, το μετρό του Λονδίνου, γνωστό και ως απλά The Tube, που μεταφέρει καθημερινά τρία εκατομμύρια επιβάτες, θα παραμείνει κλειστό από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης. Θα παρέχονται μόνο περιορισμένες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας να μην μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους, ενώ αναμένεται ότι θα επιβραθυνθεί και το δίκτυο των λεωφορείων.

Εξάλλου, τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα των σιδηροδρόμων -RMT και TSSA- κάλεσαν σε απεργία για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων και τις απολύσεις σχεδόν 1.000 υπαλλήλων.

Η εταιρεία μεταφορών του Λονδίνου (Συγκοινωνίες για το Λονδίνο-TfL), η οποία είναι υπεύθυνη για το δίκτυο του υπόγειου σιδηροδρόμου, υποστηρίζει ότι με το σχέδιο κλεισίματος των εκδοτηρίων θα εξοικονομούνται περίπου 60,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Άλλη μία 48ωρη απεργία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, από την 11η ως την 14η Φεβρουαρίου. Φορείς των επιχειρήσεων υποστηρίζουν ότι παλαιότερες απεργίες του μετρό είχαν κοστίσει στην πρωτεύουσα κατά μέσον όρο πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

defencenet.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID