EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Μ. Βρετανία

Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα αστικών συγκοινωνιών με αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία ξεκινά στις 19 Ιανουαρίου στην πόλη Milton Keynes της Μ. Βρετανίας.

Κατά καιρούς, έχουν παρουσιαστεί πολλά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα προγράμματα αναφορικά με την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία κ.ά. ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε το πρωτοποριακό πρόγραμμα με αυτόματα mini-buses χωρίς… οδηγό που αναμένεται να υλοποιηθεί στην πόλη των Τρικάλων μέσα στο 2014
Ωστόσο, το νέο πρόγραμμα με αμιγώς ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που θα εφαρμοστεί στην πόλη Milton Keynes της M. Βρετανίας, είναι από τα πιο απαιτητικά που έχουν επιχειρηθεί μέχρι στιγμής.

Τι προβλέπει το εν λόγω πρόγραμμα

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης Milton Keynes, συνολικά οκτώ (8) ηλεκτρικά λεωφορεία θα κληθούν να καλύψουν δρομολόγια 24 χλμ., παραμένοντας σε λειτουργία 17 ώρες ημερησίως.

Η φόρτιση του λεωφορείων θα επιτυγχάνεται μέσω ειδικών σταθμών κατά μήκος του δρομολογίου, όπου τα οχήματα θα συνδέονται με ειδική παροχή στο οδόστρωμα και, μέσα σε διάστημα 10 λεπτών της ώρας, θα επιτυγχάνεται φόρτιση των 2/3 της χωρητικότητας των μπαταριών τους. 



Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της «eFleet Integrated Service», θυγατρική της Mitsui & Co. Europe, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, κάθε ένα από τα οκτώ οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα, αναμένεται να διανύσει 90.123 χλμ. σε ετήσια βάση, και θα… γλιτώσει την ατμόσφαιρα της πόλης από 5,5t. μικροσωματιδίων και οξειδίων του αζώτου καθώς και 298t. διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. 

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID