EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΠΟΕΔΗΝ: «Όχι» στη διάλυση του ΕΣΥ

Για μεθόδευση «βίαιων αλλαγών στον υγειονομικό χάρτη» της χώρας με «νέα λουκέτα νοσοκομείων, πρωτοβάθμιων υπηρεσιών και συρρίκνωση των υφιστάμενων λειτουργιών των μεγάλων νοσοκομείων», κατηγορεί την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σε ανακοίνωσή της εν όψει της 24ωης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει για την Τετάρτη.

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «εκρηκτικά» τα προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία όπως καταγγέλλει, υποχρηματοδοτούνται και αναγκάζονται να αναστείλουν βασικές λειτουργίες τους.

Καταφέρεται επίσης εναντίον του υπουργού Υγείας, ο οποίος, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «διαλύει ‘χαιρέκακα’ το Δημόσιο Τομέα Υγείας» και «κτίζει το μνημονιακό του προφίλ στις στάχτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Δηλώνει τέλος την αντίθεσή της στη διαθεσιμότητα και ζητεί την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, ενώ καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται την ημέρα της απεργίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας και έξω από τα γραφεία των κατά τόπους υγειονομικών Περιφερειών.


Πηγή: Ναυτεμπορική Πηγή: radio1d.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID