EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Λαός και Κολωνάκι

Διαπιστώνω ότι την τελευταία περίοδο που κλιμακώνονται οι κοινωνικές συγκρούσεις μια λέξη κυκλοφορεί ανά την επικράτεια, αόριστη όπως ένα εκτόπλασμα. Είναι η λέξη "πολίτης", που οι πολιτικοί και οι πολιτικοί αναλυτές της γαλαζοπράσινης συμμαχίας ξεστομίζουν σε κάθε ευκαιρία. Και τα δύο αυτά είδη χρησιμοποιούν τον όρο με μεγάλη ελαστικότητα, όπως το καουτσούκ, απλώνοντάς τον ή συρρικνώνοντάς τον κατά περίσταση.

Ο όρος πολλές φορές ταυτίζεται με τον όρο "λαός" ή με τον όρο "κοινωνία", σε μια προσπάθεια να πειστούμε ότι, όπως λέει και το λαϊκό άσμα: "όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον (μνημονιακό) κοσμάκη, λαός και Κολωνάκι".

Παραδόξως, όταν ο πολίτης γίνεται εργαζόμενος, τότε μιλάμε για κατηγορίες όπως οικοδόμοι, εργάτες, υπάλληλοι, δάσκαλοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.

Ακόμη χειρότερα, σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες, σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, κάθε φορά μια ομάδα απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες, χωρίζονται σε "καταναλωτές" και "συντεχνίες".

Και η έννοια πολίτης - λαός μεταλλάσσεται σε λαό των καταναλωτών. Σε πελάτες, δηλαδή, στο σούπερ μάρκετ της υγείας, της παιδείας, της εργασίας, της ασφάλισης, του πολιτισμού. Και η γαλαζοπράσινη κυβέρνηση -αόκνως- εργάζεται για να εξασφαλίσει φθηνές τιμές σε αυτά τα σούπερ μάρκετ, πολεμώντας τον λαό των εργαζομένων που βαστούν τις τιμές ψηλά.

Το μόνο που δεν μας λέει είναι το ποιος θα "αγοράζει" από αυτά τα σούπερ μάρκετ (που έχει παραδώσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία) όταν όλες οι "συντεχνίες", που απαρτίζουν το 90% των πολιτών, θα έχουν μείνει χωρίς δουλειά, γιατί τότε η έννοια καταναλωτής θα έχει εκλείψει.

ΠΗΓΗ: avgi.gr
 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID