EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρομοκρατία και Επανάσταση…

Τρομοκράτης! Η λέξη που κυριάρχησε στο λεξιλόγιό μας μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους από στελέχη της Αλ Κάιντα.

Ποιος είναι όμως τρομοκράτης;
Σύμφωνα με ετυμολογικά λεξικά, είναι α)εκείνος που χρησιμοποιεί βίαια και σκληρά μέτρα για τη διατήρηση μιας εξουσίας με αντιλαϊκά χαρακτηριστικά και β) εκείνος που είναι μέλος μιας επαναστατικής οργάνωσης και που χρησιμοποιεί την βία για την επίτευξη των στόχων της.

Τι σημαίνει επανάσταση;
Μια λαϊκή γενικευμένη και οργανωμένη εξέγερση!

Ποια είναι η έννοια της αντίστασης;

Είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης από κάποιον μιας ενέργειας που στρέφεται εναντίον του.

Επίσης, ήταν κι η οργανωμένη ένοπλη αντίσταση των Ελλήνων πατριωτών ή άλλων Ευρωπαίων κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Κι εδώ θα πρέπει να κάνουμε τις πιο κάτω παρατηρήσεις χωρίς καμία απολύτως σκοπιμότητα.

Σήμερα, ποιος ευθύνεται για το ξεπούλημα της χώρας, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας και την δυστυχία που έχει πλήξει τους πολίτες;

Μα ποιος άλλος, το πολιτικό σύστημα!

Σήμερα, ποιος επιβάλει αντιλαϊκά μέτρα, ασκεί μία βίαιη και σκληρή έως απάνθρωπη εξουσία σε βάρος των πολιτών της χώρας;

Μα ποιος άλλος, η κυβέρνηση!

Με λίγα λόγια, οι ένοχοι, αντί να λογοδοτήσουν για τα λάθη τους, εφαρμόζουν την πιο απεχθή πολιτική σε βάρος του λαού, μόνο και μόνο γιατί επιθυμούν να παραμείνουν εσαεί διαχειριστές της εξουσίας.

Τα αστυνομικά και εισπρακτικά μέτρα που έχει επιβάλει η εξουσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια στους απλούς πολίτες, μόνο από μια τρομοκρατική ομάδα θα μπορούσαν να επιβληθούν σε ανυπεράσπιστες κοινωνικές ομάδες!

Φράσεις που μας εξέθεσαν στο εξωτερικό, όπως «μαζί τα φάγαμε», «είμαστε μια χώρα διεφθαρμένων», αν λεγόντουσαν από ανόητους θα τις δικαιολογούσαμε. Όταν όμως οι φράσεις αυτές, εκστομίζονται από χείλη πολιτικών, τότε είτε λέγονται από σκοπιμότητα είτε όπως λέει κι ο λαός «εξ ιδίων έκριναν τα αλλότρια». Ας διαλέξει λοιπόν, όποια από τις δύο εκδοχές θέλει το πολιτικό μας σύστημα.

Οι Έλληνες γαλουχήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν, συμπεριφέρθηκαν, όπως ακριβώς τους υπαγόρευε για πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα.

Μετά την μεταπολίτευση, τα παιδιά και οι νέοι, μέσα από την εκπαίδευση, παρακολουθώντας τα

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της κάθε εποχής, όπως ακριβώς το πολιτικό σύστημα τις τοποθετούσε, απέκτησε μία συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Για να βρει ένας πολίτης, ένας νέος δουλειά στο Δημόσιο ή ακόμα και σε Ιδιωτικό μεγάλο φορέα, έπρεπε να έχει πολιτικό μέσο. Αυτό το επιδίωξε, το μεθόδευσε και το πέτυχε το πολιτικό μας σύστημα.

Το «ρουσφέτι» ήταν προϊόν του πολιτικού συστήματος που εύκολα το πλασάριζε και το πωλούσε στους πολίτες. Θέσεις που επρόκειτο να καλυφθούν στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ ή στις κρατικές Τράπεζες, μοιραζόντουσαν σε κόμματα κι από εκεί σε βουλευτές ανάλογα με την ειδικό τους βάρος.

Από εκεί γινότανε, ασφαλώς με «αξιοκρατικά» κριτήρια, η διανομή τους στους ψηφοφόρους. Μήπως αυτό αμφισβητείται από το πολιτικό σύστημα;

Ποιος επομένως ήταν ο καθηγητής, ο μέντορας της διαφθοράς; Το πολιτικό σύστημα!
Ήταν και είναι διεφθαρμένο και γι’ αυτό ακόμα, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς αναγνώριση των εγκλημάτων που έχει διαπράξει επί σειρά δεκαετιών, θέλει και αγωνίζεται με κάθε τρόπο, να βρίσκεται στην εξουσία, να καταδυναστεύει τους «υπηκόους» αυτής της χώρας. Είναι τόσο διεφθαρμένο το πολιτικό σύστημα, που δεν θορυβείται, δεν συγκινείται, από την εξαθλίωση των πολιτών, από τις απαράδεκτες συνθήκες που υπάρχουν σήμερα, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Πρόνοια. Συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά από αποφάσεις του πολιτικού συστήματος κι όχι από τις επιλογές των πολιτών.

Οι απλοί πολίτες δεν ήταν και δεν είναι διεφθαρμένοι. Οι απλοί πολίτες προσπαθούσανε να βγάλουν το μεροκάματό τους, προσπαθούσανε να επιβιώσουν μέσα από τις όποιες συνθήκες διαμόρφωνε το πολιτικό σύστημα.

Ποιος είναι όμως τρομοκράτης; Εκείνος που προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία
χρησιμοποιεί βίαια και σκληρά μέτρα σε βάρος των πολιτών και ταυτόχρονα ευνοεί σκανδαλωδώς τους έχοντες και κατέχοντες.

Τι σημαίνει επανάσταση; Μια λαϊκή γενικευμένη και οργανωμένη εξέγερση!

Την πρώτη έννοια, αυτή της τρομοκρατίας, την βιώνουμε ακόμη και σήμερα.

Την δεύτερη έννοια, αυτής της επανάστασης, λέτε να τη ζήσουμε;

Ποιος ξέρει;

Ιάκωβος Ποθητός
πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID