EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

F1 2013 Grand Prix Abu Dhabi: Και ξανά προς τη δόξα (και τον τίτλο) τραβά!

Άλλη μία νίκη (τη δέκατη για το 2013 και την 37η στην καριέρα του) πέτυχε ο Sebastian Vettel. Οι M. Webber και Nico Rosberg ανέβηκαν μαζί του στο podium.

Συνέχεια στο σερί των πρώτων θέσεων έδωσε ο Sebastian Vettel (Red Bull-Renault). Ο 26χρονος είναι ήδη πρωταθλητής του 2013 και πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στο πλούσιο παλμαρέ του στο Grand Prix του Abu Dhabi στην πίστα Yas Marina.

Δεύτερος τερμάτισε ο συναθλητής του Mark Webber, ο οποίος δεν κατάφερε να μετατρέψει την pole position σε νίκη. Πίσω από τον M. Webber (στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Nico Rosberg με την Mercedes AMG GP και τέταρτος είδε την καρό σημαία ο Romain Grosjean (Lotus-Renault).

Από την άλλη πλευρά ο Kimi Raikkonen, θέλει να ξεχάσει τον αγώνα στο Abu Dhabi. Ο Φινλανδός μετά τις κατατακτήριες του Σαββάτου τιμωρήθηκε για παρατυπία στο πάτωμα της Lotus και ξεκίνησε τον αγώνα από την τελευταία θέση. Λίγο μετά την εκκίνηση προσπάθησε να κερδίσει κάποιες θέσεις, αλλά στην πρώτη κιόλας στροφή είχε επαφή με την Caterham του Van der Garde με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει αμέσως μετά.

Πολύ καλά εξελίχθηκε ο αγώνας για τον Fernando Alonso που παρότι εκκινούσε από τη 10η θέση τελικά είδε την καρό σημαία με τη Ferrari πέμπτος, ενώ εξαιρετικός με τη Force India-Mercedes ήταν και ο Paul Di Resta (τερμάτισε έκτος).

O Lewis Hamilton με τη δεύτερη Mercedes AMG GP είχε αρκετά προβλήματα πρόσφυσης κατά τη διάρκεια του αγώνα και βρέθηκε τελικά στην έβδομη θέση, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Felipe Massa (Ferrari), Sergio Perez (McLaren-Mercedes) και Adrian Sutil (Force India-Mercedes).

Ο τετράκις (πια) παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στη έβδομη συνεχόμενη νίκη του στο Grand Prix στο Abu Dhabi και πλέον ισοφάρισε το ρεκόρ του Michael Schumacher που το 2004 με τη Ferrari είχε κερδίσει επτά αγώνες στη σειρά. Το μόνο ρεκόρ που μένει να «πιάσει» πλέον ο Γερμανός όσον αφορά στις συνεχόμενες νίκες είναι αυτό του Alberto Ascari που είναι ο μοναδικός πιλότος που έχει καταφέρει εννέα σε σειρά.

Να σημειώσουμε όμως ότι ο Ascari είχε καταφέρει κάτι τέτοιο σε δύο σεζόν (6 νίκες το 1952 και άλλες 3 στους πρώτους αγώνες του 1953), ενώ ο Vettel αν κερδίσει τα δύο εναπομείναντα Grand Prix (σε Αμερική και Βραζιλία) θα καταφέρει το ρεκόρ σε μία σεζόν.

Επιπλέον ο Γερμανός έχει την ευκαιρία (αν κερδίσει στα δύο επόμενα Grand Prix) να ισοφαρίσει και το ρεκόρ του Michael Schumacher με τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν. Ο Schumi κρατάει αυτό το ρεκόρ επίσης από το 2004 όταν κέρδισε 13 από τους 18 αγώνες εκείνης της χρονιάς.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID