EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Εθνικά υπερήφανη πολιτική»

Ένα τρένο που έχει σφυρίξει τρεις φορές και αν δεν τρέξουμε, απλά, θα το χάσουμε…

Ένα είναι σίγουρο: Ούτε αυτό το “τρένο” θα μας περιμένει για πολύ ακόμα. Έχει ήδη σφυρίξει τρεις φορές και αν δεν τρέξουμε, απλά, θα το χάσουμε. Ενδιαφερόμενοι “επιβάτες” υπάρχουν πολλοί και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μας περιμένει επ άπειρον.

Αφορμή γι αυτό το σχόλιο στάθηκε μια είδηση που πέρασε στα “ψιλά” των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης. Τι αναφέρει; Ότι στην Βουδαπέστη στήνεται ολόκληρη αεροπορική εταιρία η οποία θα έχει ως βασικό αντικείμενο δραστηριοποίησης τους Κινέζους επισκέπτες της Ουγγαρίας. Μπορεί εταιρία που θα αντικαταστήσει την πτωχευμένη Malev να μην έφτιαξαν, ωστόσο, εκεί στο Δούναβη φαίνονται αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στην απευθείας διασύνδεση του Πεκίνου με την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Και εμείς τι κάνουμε;

Οι Κινέζοι έχουν δηλώσει, εδώ και καιρό, ότι θέλουν να “μπουν” στα ελληνικά λιμάνια. Θέλουν να αγοράσουν τις εγκαταστάσεις τους, να επενδύσουν σε νέες και να χρησιμοποιήσουν τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη ως τις δύο βασικές θαλάσσιες εισόδους του Κινεζικού εμπορίου στην Ευρώπη. Και εμείς τι τους λέμε; Ότι δεν πωλούμε, ότι ο σταθμός στον ΟΛΠ είναι εξαίρεση και ότι αν θέλουν να φέρουν τα λεφτά τους, η λύση με τις παραχωρήσεις είναι η μόνη που μπορούμε να τους προσφέρουμε.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι Ιταλοί απέναντι, τους έχουν διαμηνύσει ότι μπορούν να διαλέξουν όποιο λιμάνι τους θέλουν και να το κάνουν ό,τι θέλουν (όπως είχαν κάνει και με την περίπτωση του Κατάρ, που χάθηκε για την Ελλάδα) και οι Ούγγροι τρέχουν για να εξασφαλίσουν την από αέρος δίοδο. Και εμείς; Εμείς για μια ακόμα φορά κινδυνεύουμε να ασκήσουμε “εθνικά υπερήφανη πολιτική”.

Ο Τειρεσίας

Πηγή: voria.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID