EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βουλευτικό μπλόκο στο κλείσιμο δέκα καταστημάτων των ΕΛΤΑ

Βουλευτές και τοπικοί φορείς έχουν σηκώσει «ανάστημα» στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Επί συνόλου 80 καταστημάτων, τα οποία είναι προγραμματισμένο να κλείσουν και να δοθούν σε ιδιώτες, σε 10 από αυτά βουλευτές και τοπικοί φορείς έχουν καταφέρει να «μπλοκάρουν» τις σχετικές διαδικασίες.

Μέχρι σήμερα, από τα 80 καταστήματα, 40 έχουν περάσει ήδη σε ιδιωτικά πρακτορεία, ενώ σε άλλα 30 βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός διαγωνισμός. Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί για τα προαναφερθέντα 10 σημεία.

Παράλληλα, με στόχο να καταστήσει τον οργανισμό περισσότερο ευέλικτο, η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρεί σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας 400 - 450 ταχυδρομικών καταστημάτων-σημείων, σε όλη τη χώρα, από τις 2 Δεκεμβρίου.

Έτσι, από τον επόμενο μήνα αυξάνει το ωράριο λειτουργίας κατά μισή ώρα την ημέρα. Τα καταστήματα που έως τώρα έκλειναν στις 2 το μεσημέρι, από τις αρχές Δεκεμβρίου, θα κλείνουν στις 2’ και 30’’, ενώ τα καταστήματα που κλείνουν σήμερα στις 8 το βράδυ, θα παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας ως τις 8’ και 30’’.

Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας θεωρείται απαραίτητη, προκειμένου τα ΕΛΤΑ να αυξήσουν μερίδιο στον κλάδο της διακίνησης δεμάτων, που είναι ο πιο προσοδοφόρος τομέας για τις ταχυδρομικές εταιρείες, με δεδομένο ότι η ζήτηση για τα παραδοσιακά προϊόντα επιστολικού ταχυδρομείου φθίνει συνεχώς.



ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID